Merita Azerbaidjanul locul 1?

15 mai, 2011

Reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat finala concursului Eurovision din acest an, care a avut loc la Dusseldorf, Germania, cu melodia "Running Scared". Pe următoarele două locuri în clasament

Reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat finala concursului Eurovision din acest an, care a avut loc la Dusseldorf, Germania, cu melodia "Running Scared". Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Raphael Gualazzi din Italia, cu 189 de puncte, şi Eric Saade din Suedia, cu 185 de puncte. Trupa Hotel FM, reprezentanta României, s-a clasat pe locul al 17-lea, cu 77 de puncte.

Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz, care au participat la Eurovision cu piesa "Change", au obţinut punctajul maxim de 12 puncte de la telespectatorii din Italia şi Republica Moldova, 10 puncte - Belgia şi 8 puncte - Spania.

Trupa Zdob şi Zdub, care a reprezentat Moldova şi care a participat în finala Eurovision cu melodia "So Lucky", a obţinut un total de 97 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de România, iar câte 8 puncte au fost date de către Italia, Marea Britanie şi Irlanda.

Ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura în Azerbaidjan.

Foto: Eurovision.tv