Mesajul emoționant al Mirelei Retegan de ziua fiicei sale, Maya, pentru care a creat Gașca Zurli

24 mai, 2024

Astăzi, „Tanti Prezentatoarea”, așa cum o cunosc toți cei care iubesc Gașca Zurli, își aniversează fata, care împlinește vârsta de 23 de ani.

Mamă și fiică, prietene și creatoare ale aceluiași vis pe nume Zurli. FOTO: Marius Bărăgan
Mamă și fiică, prietene și creatoare ale aceluiași vis pe nume Zurli. FOTO: Marius Bărăgan

Ziua de 24 mai e una importantă pentru Mirela Retegan și fiica sa, Maya Sorian, poate chiar cea mai importantă, dacă ne gândim că, odată cu apariția Mayei, totul s-a rescris în viața jurnalistei devenite, între timp, creatoarea unora dintre cele mai frumoase și de impact spectacole pentru copii.

Despre venirea ei pe lume, Mirela Retegan spune că s-a petrecut la Satu Mare în „probabil cea mai colorată zi, pentru acel spital. Toată redacția de la Radio Transilvania era pe coridor. Toți oamenii dragi, prieteni și colegi, veniseră să te întâmpine. Tatăl tău aștepta cu nerăbdare să te vadă. Directorul spitalului a ținut să se asigure că sosirea ta se bucură de cea mai bună primire. Ai fost dorită, așteptată, aplaudată din primele secunde în care ai apărut pe lume, de un oraș întreg. Am văzut toți o franzeluță perfectă cu ochi rotunzi ca doi nasturi negri, cu o gurița ca o frăguță și cu obrajii rotunzi. Ne-ai privit o secundă și te-ai întors în visele tale unde era liniște și pace.”

Și, deși nimic nu anunța iureșul ce avea să-l aducă cu ea această fetiță, totul a început să se schimbe odată cu ea: „În lumea mea toate erau aranjate. Atât cat m-am priceput. Adică haos, aglomerație de oameni și proiecte, gălăgie multă, dorințe mari, răbdare puțină. Te-ai așezat într-un colț al vieții mele și de acolo ai început să le rearanjezi. Nu ar fi putut exista un motiv mai puternic și mai frumos pentru ca eu să pot să iau cele mai grele decizii de schimbare, pentru viața mea. De 23 de ani mă uit în ochii tăi și văd cum vreau să fiu eu în viitor. Și fac tot ce pot să folosesc prezentul ca să rearanjez ce nu e potrivit astăzi pentru cum vreau să devin mâine. Transformarea mea și a lumii mele a devenit o constantă conștientă, de 23 de ani. La început credeam că le fac pentru tine. Apoi am înțeles că tu ai venit cu tot ce ai nevoie ca să-ți împlinești propriile vise. Și mi-am dat voie să accept că tu ești aici pentru tine și, pe alocuri,pentru mine. Ești mult mai mult și mai frumos decât aș fi putut să-mi imaginez că există.”

Ce îi dorește Mirela Retegan fiicei sale în acest an în care au apărut alte schimbări majore în ecuația vieții lor, precum lansarea noului spectacol al Mayei și reconfigurarea echipei Gașca Zurli? Îți doresc să nu dai voie nimănui să te facă să te simți, nici măcar o secundă, altceva decât Minunea lui Dumnezeu ce ești. Nu ești nici a mea, nici a tatălui tău. Nu ești a nimănui. Îți aparții toată ȚIE. Nu ne datorezi nouă nimic, nu trebuie să faci nimic pentru noi. Niciun om nu are dreptul să revendice nimic din ceea ce îți aparține. Tot ce faci e între tine și Dumnezeu. Dacă vrei să ne bucuri, ai grijă de sănătatea ta fizică, psihică și emoțională. Și muncește în fiecare zi, pentru fericirea ta. Știi deja că tot ceea ce contează este doar ceea ce putem să ducem cu noi în secunda aceea de criză, în care trebuie să pleci cu ce ai în tine nu în jurul tău. Îți mulțumesc. Te iubesc până la lună și înapoi. Luna aia frumoasă, rotundă, grasă care s-a arătat azi noapte în toată splendoarea ei. Bucură-te de fiecare secundă. Ia tot ce îți trebuie din tot ce ți se întâmplă. Trăiește frumos și adevărat, așa cum împreună am învățat: astăzi, aici, acum. Eu sunt aici. Și la bine și la greu. Și la mult și la puțin. Și la succes și la eșec. Zboară, iubita mea, nu te teme de cădere. Căderea aparține doar celor care îndrăznesc să se ridice. Și dacă ai putut o dată, o să poți mereu. În jurul tău, ca acum 23 de ani, sunt o mulțime de oameni care te cunosc, te iubesc și o să aibă mereu o mână de ajutor pentru tine. Și restul lumii  abia te descoperă.Te iubesc, Maya Sorian!”.

Fanii lor le pot revedea în spectacolul de pe 1 iunie de la Sala Palatului, „Eu sunt Maya”. Biletele se găsesc pe entertix.ro

Gasca Zurli de 1 iunie la Sala palatului jpg

FOTO: Marius Bărăgan



Recente pe Ok! Magazine

Insula de 1 milion Kanal D JPG
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg
FotoJet Amalia jpg
Haven Garner Warren, Jessica Alba și Honor Warren participă la proiecția Netflix, GettyImages jpg
Bridgerton foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez la absolvirea mezinului lui Ben, Profimedia (2) jpg
jennifer lopez si ben affleck 24 august7 jpeg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG