Metro Goldwyn Mayer, falimentară

4 noiembrie, 2010

Grupul MGM a depus cererea de intrare sub protecţia legii falimentului la o curte din Manhattan, New York, după ce a refuzat oferta de preluare înaintată de miliardarul american Carl Icahn

Celebrele studiouri MGM au solicitat ieri să intre sub protecţia legii falimentului.

Grupul MGM a depus cererea de intrare sub protecţia legii falimentului la o curte din Manhattan, New York, după ce a refuzat oferta de preluare înaintată de miliardarul american Carl Icahn şi compania Lions Gate Entertainment şi nici nu au reuşit în ultimii ani să-şi reducă datoriile.

Studiourile Metro Goldwyn Mayer (MGM), printre cele mai renumite de la Hollywood, au intrat în declin financiar în 2005, când înregistrau un deficit bugertar de 2,85 miliarde de dolari. Oferta lui Icahn, cel mai important acţionar al Lions Gate, n-a fost acceptată, iar penalizările s-au adaugat sumelor deja datorate, ajungând astăzi să aibă de restituit creditorilor patru miliarde de dolari.

Compania MGM a fost fondată în 1924 şi a produs multe din producţiile hollywoodiene de top (peste 4.000 de filme, dintre care 205 premiate la Oscar), pe lista căreia se află seriile „Pantera roz“, „Rocky“, „James Bond“ şi trilogia „Stăpânul inelelor“. Acum, colosul cinematografic nu mai poate fi salvat decât printr-o restructurare. În prezent, activele MGM valorează 2,67 de miliarde şi pasive în valoare de 5,77 miliarde de dolari.

Foto: NorthfotoRecente pe Ok! Magazine

Aerosmith jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (4) jpg
celine dion jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
kourntey kardashian gets energy back after quitting ivf1 jpg
Thriller, Michael Jackson 1  sursa   Profimedia jpg
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg