Michael Hutchence, zeul exceselor

1 decembrie, 2016
INXS jpeg

Pe 22 noiembrie s-au împlinit 19 ani de la dispariţia celui despre care Kylie Minogue spunea că a învăţat-o totul despre iubire şi sex: carismaticul solist al formaţiei australiene INXS, una dintre cele mai proeminente trupe în anii ’80-’90, care a vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume.

Totul în exces. Aşa i-a plăcut să trăiască lui Michael Hutchence, după cum o spune şi numele formaţiei: In Excess.

La aproape 20 de ani de la moar­tea sa, Michael Hutchence va fi subiectul unui documen­tar produs de Universal Mu­sic Group şi Passion Pictures. Cineastul australian Richard Lowenstein, care a lucrat mulţi ani cu INXS, este scenaristul şi regizorul materialului Mystify: Mi­chael Hutchence, care va fi lansat în 2018. „Lucrez de ani buni la acest documentar, călătorind spre inima şi sufletul acestui complex, timid, poetic şi extrem de carismatic bărbat“, povesteşte Lowen­stein. Hutchence a fost găsit mort în apartamen­tul 524 de la hotelul Ritz Carlton din Sydney pe 22 noiembrie 1997. „A fost un om care a lăsat în urmă o impresionantă moştenire culturală. Un geniu muzical care a condus una dintre cele mai bune formaţii din lume la statutul de popularita­te globală“, spune producătorul David Blackman. „Să ştim că avem acces la toate sursele şi binecu­vântarea celor apropiaţi lui este garanţia că vom spune povestea lui în cel mai autentic mod posi­bil“, adaugă John Battsek, celălalt producător al documentarului din ale cărui încasări o parte va ajunge la Tiger Lily, fiica rockerului.

Care este povestea cea mai aproape de ade­văr a zeului rock australian? O sursă care ştie foarte multe despre Michael cel cu ochi căprui şi păr cârlionţat este prima lui iubire, Michele Bennett. Michael a cunoscut-o la o petrecere, înainte ca el să pornească pe drumul său muzi­cal. Era la început, iar ea iubea muzica lui...

O muzică ce se născuse dintr-o prietenie. Mai întâi a fost prietenia ce prinsese contur de pe vremea liceului din Sydney, atunci când un coleg, Andrew Farris, a oprit o bătaie între Mi­chael şi un puşti scandalagiu. Din acel moment, Adrew şi Michael au rămas prieteni. Apoi, o vreme, după divorţul părinţilor lui, Michael a plecat la Los Angeles cu mama sa. Iar când a revenit în Sydney, s-a reîntâlnit cu Andrew, dar şi cu fraţii lui muzicieni, Tim şi Jon. Lor li s-au alăturat doi prieteni: Kirk Pengilly şi Gary Beers. Iar pentru ca legenda să fie completă, formaţia s-a înfiinţat sub numele de The Far­ris Brothers, în 1977, chiar în noaptea în care a murit Elvis Presley... Ulterior, aveau să se redenumească INXS, iar albumul omonim de debut avea să iasă pe piaţă în octombrie 1980. Au urmat 10 albume lansate cu Michael Hut­chence ca solist, cel mai de succes dintre ele fiind Kick – cu single-ul care este totodată cel mai cunoscut hit al formaţiei, Need You Toni­ght, primul lor no.1 în America. Tot pe acest al şaselea album sunt şi celebrele piese Devil Inside, Mistify şi Never Tear US Apart – opera de artă Kick primind în mod ironic al şaselea disc de platină chiar în anul morţii lui Hut­chence, 1997.

Trupa originală. Formula în care au cucerit lumea. După moartea lui Hutchence, trupa a continuat cu un alt solist, până în 2012. Dar nimic n-a mai fost la fel.

Anul lansării Kick, 1987, a reprezentat cul­mea succesului INXS şi totodată anul despărţirii lui Michael de prima lui dragoste, Michele Ben­nett – ea rămânând, însă, cea mai bună priete­nă a lui chiar şi după despărţire. De-asta tot Michelle a fost cea pe care Hutchence a su­nat-o în ultimele ceasuri ale vieţii lui, atunci când era bântuit de gânduri negre şi deprimat fiindcă nu-şi putea vedea de Crăciun singurul copil, pe fiica Tiger Lily. Michelle a alergat la camera lui de la Ritz Carlton Hotel. Dar a ajuns prea târziu. N-a putut intra, uşa era blocată fiind­că… Michael atârna de partea cealaltă fără suflare, spânzurat de clanţă cu cureaua de la pantaloni. De data asta, despărţirea lor a fost definitivă.

cu Kylie Minogue

Cu zece ani în urmă, despărţirea lor însemnase altceva. INXS spărsese graniţele Australiei şi cu­cerise lumea, umplând până la refuz stadioane etalon pentru succesul în muzică, aşa cum este Wembley. Iar Michael devenea un sex simbol re­cunoscut, cu o viaţă personală vânată de media. Doi ani mai târziu, în 1989, începea prima dintre cele trei relaţii amoroase ale sale urmărite avid de presă: cea cu Kylie Minogue. Doi ani de pasiune care, de altfel, au marcat-o pe viaţă pe Minogue. „N-am ştiut ce să fac mai întâi când te-am văzut prima dată: să te invit la prânz sau în pat, să facem sex?“, a fost una dintre primele replici ale lui Hu­tchence către o Minogue foarte naivă. Aşa înce­pea o poveste extrem de pasională, sfârşită, însă, cu un faux pas amoros care nu-i face cinste unui donjuan cu maniere: Hutchence s-a despărţit de Kylie prin telefon, pentru a fi cu superba daneză de profesie model Helena Christensen. „Pe un bărbat atât de carismatic, de magnetizant, nu ai cum să-l uiţi niciodată“, a povestit acum doi ani Minogue, recunoscând că încă îl iubeşte pe bărbatul care a învăţat-o totul despre pasiune şi iubire. „Nu ştiu cum a fost pentru celelalte femei din viaţa lui, dar dragostea mea pentru el nu va muri niciodată!“, a punctat ea.

cu Helena Christensen

Şi a urmat frumoasa Helena, pentru patru ani, între 1991 şi 1995. Iar cea de-a treia iubire intens mediatizată a fost cea din urmă. Dar şi cea mai periculoasă. Michael s-a îndrăgostit în 1995 de soţia lui Bob Geldof, chiar în timpul ma­tinalului TV prezentat de ea, The Big Breakfast, cu un format destul de kinky, care l-a incitat pe Michael: gazda Paula Yates trebuia să stea în pat cu vedeta invitată spre a fi intervievată. Surse din cercurile lor spun că cei doi ar fi făcut sex la 30 de minute de la încheierea emisiunii. Un an mai târziu, pe 22 iulie 1996, se năştea fe­tiţa lor, Tiger Lily: primul copil pentru Michael, al patrulea pentru Paula, care mai avea trei fete cu soţul Geldof, de care tocmai se afla într-un divorţ crunt, cu o bătălie grea pentru custodie. O bătălie care îl afecta din greu şi pe Michael. De altfel, se spune că în noaptea în care a tre­cut în nefiinţă, Hutchence ar fi fost în punctul cel mai de jos al unei depresii stârnite de ma­nipulările lui Geldof, din cauza căruia el nu-şi putea vedea fiica de Crăciun.

cu Paula Yates şi fiica lor, Lily Tiger

Verdictul oficial al morţii starului rock a fost sinuciderea. Totuşi, Paula n-a putut ac­cepta că dragostea vieţii ei ar fi dorit să pă­răsească de bunăvoie lumea în care erau ea şi fetiţa lor, Tiger Lily. Versiunea ei despre moartea lui: fusese un act de asfixiere au­to-erotică, în urma căruia ar fi murit acci­dental. În susţinerea acestei variante, aus­tralianca a povestit că şi cu ea făcuse astfel de experimente sexuale: o legase de pat, o sufocase, o strangulase. „Pentru că aşa era el: credea că nimic nu e prea mult când ve­nea vorba de sex. Nu-mi vine nimic în minte pe care el să nu-l fi făcut. Sex în grup, sa­do-masochism, orice... Doar sex cu câini poate nu i-ar fi plăcut“, a afirmat Paula. Şi fratele artistului, Rhett Hut­chence, dar şi bunul lui prie­ten, Nick Egan, susţin această poveste. „Michael era mereu într-o stare de sexualitate surescitată şi apela chiar şi la prostituate“, spune Nick. „Ar fi făcut sex chiar şi cu pros­tituată neatractivă din Londra, doar fiindcă era o chestie perversă, dirty, riscantă.“ Ace­laşi Nick a povestit chiar că Michael a făcut sex cu Kylie odată la bordul unui avion. „Erau chiar pe scaun, nu s-au dus la toaletă. Ea era atât de micuţă, încât a pus o pătură peste ea, iar două rânduri mai încolo se afla premierul australian Bob Hawke, care s-a întors şi le-a făcut cu ochiul. Ăsta era Michael. Mereu alt­ceva decât poziţia misionarului. Şi dacă era poziţia misionarului, sigur erau camere de filmat sau alţii care să se alăture.“

Tiger Lily. O adolescentă născută dintr-o iubire tragică.

Michael avea doar 37 de ani. Realitatea este, însă, că, înainte de moarte, scăpase lucrurile de sub control. Sub apăsarea divorţului de gherilă al Paulei, care o bloca pe aceasta în Londra, împreună cu Lily, Mi­chael se adâncea în depresie la Sydney, recurgând la... tot mai multe ajutoare chimice. Autop­sia a revelat un mix ameţitor în corpul lui: prozac combinat cu alcool, cocaină şi alte medica­mente. Doar trei ani mai târziu, Paula îşi urma marea dragoste în lumea de dincolo, după o su­pradoză de heroină... În urma lor rămânea un copil de doar 4 ani. Şi, ironic, Tiger Lily a ajuns tot în grija lui Sir Bob Geldof. Chiar în luna morţii tatălui ei, anul acesta, Lily (20) şi-a făcut debutul în modă într-un show de caritate – activităţile de binefacere fiind moştenire de la celălalt tată al ei, Geldof. Astfel, Tiger Lily pare să împletească perfect ambele moşteniri, reprezentând împăcarea unor spirite atât de pasionale...



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg