Michael Jackson, scheletele din dulap

9 iulie, 2016
michael jackson abgettyimages 53062627 jpg jpeg

Departe de-a fi Neverlandul din poveştile pentru copii, casa Regelui ascunde dovezi tulburătoare ale fanteziilor deviante pe care le trăia în secret. Un „prădător“ acuzat pe merit de pedofilie sau un ciudat, nevinovat în faţa legii?

Michael Jackson

În 2005, Michael era achitat de 14 capete de acuzare privind abuzurile sexuale ale minorilor, dar imaginea sa n-a mai fost niciodată la fel, nici după moarte. Din contră, şi parcă menit să işte scandal chiar la aniversarea starului, scenarii sexuale şi mai sinis­tre şi-au găsit temei după ce un raport al poliţiei a „căzut“ în mâinile presei, cu lista de probe găsite la percheziţionarea Neverlandului, în 2003.

Dovezi. Fotografiile din locuinţa Megastarului sunt un mix de violenţă şi sexualitate bizară până la devianţe.

Vorbim de o colecţie stufoasă de publicaţii pornografice, ilustrând perversiuni sexuale, acte violente şi sado-masochiste, având ca „ac­tori“ copii şi adulţi dezbrăcaţi, care au convins tabăra acuzării, reprezentată pe-atunci şi de avocatul Ron Zonen, să speculeze că Micha­el Jackson era un „prădător dependent de sex şi de droguri“. Iar colecţia de manechine găsită în spatele uşilor încuiate cu lacăt ale unui du­lap secret din dormitorul starului, plus zeci de păpuşi şi figurine, „poze cu adolescenţi nud, din secolul 19“, „imagini dezgustătoare despre tortu­ra animală şi a copiilor“, conform unui detectiv particular, par să-l bage şi mai mult în pământ pe Rege. Speculaţii cel puţin parţial înlăturate chiar de Poliţia din Santa Barbara, care s-a ocu­pat de cazul MJ. „Unele documente sunt copii ale rapoartelor Biroului (de Investigaţie), la fel şi unele fotografii, care reprezintă probe ridicate de poliţişti, însă există şi informaţii şi poze din casele altor oameni, care par a fi luate de pe internet sau prin surse necunoscute (…)“, citim în declaraţia purtătorului de cuvânt, în publicaţia Billboard.

Şi administratorii averii lui Jackson au demon­tat acuzaţiile: „Toate informaţiile şi fotografiile din acel raport, inclusiv ceea ce reprezentanţii poliţiei numesc «conţinut care pare a fi obţinut de pe inter­net sau prin surse necunoscute», sunt false şi, fără îndoială, publicate la timp pentru aniversarea zilei lui de naştere“. Pe de altă parte, e greu de negat că Michael avea devianţele sale personale, poate din pricina singurătăţii, poate din cauza problemelor medicale şi durerilor care l-au făcut dependent de sedative. Anchetatorii i-au găsit casa împânzită de medicamente, prescrise pentru angajaţi, dar pen­tru uzul lui personal în realitate.

Însă acuzaţiile de pedofilie au fost prea mult. „Plângea în fiecare noapte după proces pentru că nu putea să înţeleagă de de îi fac asta“, a de­clarat fostul avocat al starului, Brian Oxman. „Michael a comandat un coş cu fructe pentru Gavin Arvizo (n.r.- băiatul care l-a acuzat de abuz sexual) când era internat, fiind tratat de cancer. Am văzut în calendarul lui că în aceeaşi zi a trimis unul şi pentru Ronald şi Nancy Rea­gan. Oare încerca să-l ademenească şi pe Pre­şedinte? Nu cred“, a comentat avocatul ironic. Dar când Regele mărturisea în documentarul său, Living with Michael Jackson (2003), că nu e nimic rău în a dormi în acelaşi pat cu copii, cu toţii suntem tentaţi să tragem cea mai bolnavă concluzie, acuzarea mizând fix pe asta, după ce ar fi găsit „cinci băieţi minori care l-au acuzat de abuz sexual“. Destăinuiri care aveau să-l coste şi liniştea copiilor – Prince, Paris şi Blanket – puşi fără voie faţă în faţă cu secretele cele mai intime ale propriului tată, secrete care-ar fi trebuit, ca pentru un Rege etern, să fie îngropate cu el.

foto: guliver/getty images/splash newsRecente pe Ok! Magazine

Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg