Michael Schumacher, o nouă şansă de recuperare

30 septembrie, 2017
1 hepta 1567697 jpg jpeg

Noi speranţe pentru fostul pilot de Formula 1! La aproape patru ani de când a intrat în comă, ar putea fi tratat într-o clinică americană.

La bine şi la rău. Michael şi Corinna Schumacher, părinţii a trei copii, au fost mereu un cuplu sudat, dar de-abia acum se dovedeşte cât de puternică e iubirea dintre ei.

De la cumplitul accident la schi produs pe pârtia Meribel din Alpii Francezi, de pe 29 decembrie 2013, când Michael Schumacher (48) s-a ales cu grave leziuni pe creier după ce a căzut şi s-a izbit cu capul de o piatră, familia lui face eforturi disperate pentru a-l menţine în viaţă şi pentru a-i oferi asistenţa medicală necesară. Deşi a ieşit din comă de mult şi părea că după externarea din clinica din Grenoble va face progrese, acesta a rămas conectat la diverse aparate care îl ajută să respire şi să se hrănească, fiind monitorizat nonstop de 15 cadre medicale la reşedinţa lui din Elveţia, de pe malul lacului Geneva.

La Reserve. Vila elveţiană din Gland, în care ar fi trebuit să-şi trăiască fericiţi anii de pensie, este acum locul unor mari suferinţe.

Potrivit presei germane, toate aceste proceduri medicale, precum şi staff-ul specializat o costă pe soţia sa, Corinna, în jur de 100.000 de euro lunar, sumă ce reduce progresiv averea de 800 de milioane de dolari acumulată de sportiv în timpul activităţii competiţionale. Totuşi, situaţia germanului nu s-a îmbunătăţit aproape deloc în ciuda eforturilor făcute de echipa de medici care se ocupă în permanenţă de acesta şi care încearcă zilnic să-l ducă în grădină cu ajutorul unui scaun cu rotile. Fiecare încercare este, însă, un eşec. „Michael Schumacher nu poate merge şi nu se poate ridica nici măcar cu ajutorul specialiştilor care îl monitorizează“, confirmă şi avocatul familiei. Mai mult, potrivit publicaţiei spaniole Las 2 Orillas, în urma acestei stări vegetative prelungite, fostul pilot ar fi ajuns să cântărească doar 45 de kilograme, iar înălţimea lui ar fi scăzut la 1,60 metri, de la 1,74, cât măsura în mod obişnuit.

Meribel. Accidentul care l-a lăsat complet inert a avul loc aici, pe una dintre pârtiile faimoasei staţiuni franceze.

Mai multe informaţii apărute recent în publicaţia germană Bravo sugerează că, dată fiind starea fragilă a lui Schumi, familia a luat decizia de a-l interna într-o clinică din Texas. Astfel, dacă pacientul va putea fi mutat cu succes, el va ajunge în grija profesorului Mark Weeks, specializat în leziuni pe creier, care este gata să-i preia cazul în orice moment. „Avem o experienţă extinsă în traumele pacienţilor. Probabil nu există nicio astfel de clinică în Europa care a avut de-a face cu atât de multe cazuri de acest fel“, a declarat doctorul Mark Weeks pentru Bravo. Totodată, familia pilotului a luat în considerare şi mutarea în America pe termen nelimitat, pentru a-i fi alături în continuare. Momentan, vila lui Michael Schumacher continuă să fie bine păzită, pentru a nu le permite jurnaliştilor sau altor curioşi să se apropie. Fostul septuplu campion din Formula 1 este vizitat doar de fratele său, Ralf, de alţi membri ai familiei şi de prietenii foarte apropiaţi, precum Flavio Briatore, Ross Brawn sau Jean Todt.

Foto: Guliver/ Getty Images/ 123RF.comRecente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate