Michelle Pfeiffer: ”Am făcut parte dintr-o sectă, ca să scap de droguri!”

16 mai, 2016
simeon stalpnicul png

Iată încă un sex simbol cu o cu totul altă faţă în realitate – închipuie-ţi o blondă băieţoasă, care s-a înscris într-o sectă, ca să scape de droguri şi băutură!

1983

Ce e dincolo de imagine?

Poate n-ai fi bănuit asta despre Pfeiffer (58). La fel cum n-ai fi bă­nuit că în copilărie era... tare băieţoasă. „Cel mai mult îmi plăcea să stau în atelierul tatei şi să îmi fac de lucru cu uneltele lui“. Foarte curând, avea, însă, să prindă gustul surfingului şi al pierderii vre­mei pe plajă, după ce se droga. „Cred că le-am scos o grămadă de peri albi părinţilor mei. Lumea îmi spune că sunt… diafană. Eu spun că am o personalitate… extremistă, care m-a băgat în bucluc. Pentru mine e totul sau nimic şi nu prea ştiu ce e ăla echilibru. Bine, pe măsură ce înaintez în vârstă, învăţ“, spune râzând Pfeiffer, care a avut un început cumva asemănător cu cel al lui Basinger. Şi-a dorit independenţă şi carieră, fiindcă exact asta nu avusese mama ei. Prima oară s-a angajat la un mall din Orange County, aproape de casă. Avea doar 14 ani, dar a minţit că e mai mare. Ulterior, s-a în­scris la concursul de frumuseţe Miss Orange County doar fiindcă auzise că unul dintre juraţi era un agent care se ocupa de actriţe, iar Michelle se hotărâse deja că asta vrea să facă în viaţă: să joace în filme. Blondă, cu ochi mari, albaştri şi skinny cum era, Michelle a câştigat concursul, s-a mutat la Los Angeles şi a început să apară în tot felul de show-uri TV.

Peter Horton şi Michelle Pfeiffer

Perioada de criză

Avea 21 de ani şi cam pe-atunci a cunoscut un cuplu dubios, care a atras-o într-un stil de viaţă periculos. Erau reprezentanţii unui soi de secte care credea că, în starea cea mai evoluată, oamenii pot trăi cu... aer. Contra unor sume ridicol de mari, cei doi au obligat-o pe Michelle să urmeze un regim de viaţă foarte strict. O vreme, s-a lăsat manipulată, crezând că aşa va scăpa de toate viciile ei: două pachete de ţigări pe zi, droguri, băutură. În realitate, a reuşit să scape de droguri abia când l-a cunoscut la nişte cursuri de actorie pe Peter Horton, cu care s-a şi căsătorit. „Eram, totuşi, prea tineri amândoi“, spune azi Michelle. „Pe măsură ce ne-am maturizat, am evoluat diferit… Despărţirea a fost dureroasă pentru amândoi, fi­indcă nu încetasem să ne iubim. Nici măcar nu ne-am certat. El m-a ajutat să-mi fac bagajele. Iar azi suntem cei mai buni prieteni“, povesteşte actriţa, care a divorţat în 1988 – anul în care n-a rezistat tentaţiei de-a avea o aventură cu John Malkovich pe platourile pe­liculei Legături periculoase – un film care, după Scarface, Vrăjitoa­rele din Eastwick şi Tequila Sunrise, a consacrat-o la nivel mondial, aducându-i o nominalizare la Oscar.

Imediat după divorţ, a urmat o perioadă extraordinară pe plan profesional, Michelle fiind nominalizată de şase ori consecutiv la Globul de Aur, între 1989 şi 1994, două dintre filme aducându-i alte două nominalizări la Oscar: Love Field şi The Fabulous Baker Boys. În paralel, Michelle, care ajunsese la 35-36 de ani, era într-o dis­perată căutare a unui tată pentru copilul pe care şi-l dorea atât de mult. N-au fost potriviţi nici Val Kilmer, nici Fisher Stevens, nici Michael Keaton, cel care l-a jucat pe Batman în Batman Returns (1992), peliculă în care ea a interpretat-o pe Catwoman. S-a potri­vit, surprinzător, David E. Kelley, cel pe care l-a cunoscut la un blind date la bowling – cu doar două luni înainte de a aduce acasă fetiţa pe care ea se decisese s-o adopte. „Ştiu, eram o femeie sin­gură care adopta un copil, dar dacă e ceva ce nu-mi lipseşte deloc este curajul“, spune actriţa, care a moştenit, în plus, încăpăţânarea tatălui ei de profesie inginer, pe care l-a pierdut în anul 2000, din cauza cancerului...

image

Lecţia ei

În ziua nunţii ei cu Kelley, a fost botezată şi Claudia Rose, fetiţa adoptată, azi în vârstă de 23 de ani. În fapt, şi vârsta longevivului lor mariaj! Un an mai târziu, Pfeiffer a adus pe lume şi un fiu, pe John Henry. De când s-a măritat cu David, există o legendă la Hol­lywood cum că personajul Ally McBeal a fost inspirat de ea. Ade­vărul e că Michelle a fost o tânără fâşneaţă şi cu simţul umorului, dar mai departe de-atât? „Nu, e o invenţie!“, dă ea replica râzând. Adevărul gol-goluţ îl ştie numai soţul ei, cel care a produs, printre altele, serialul Ally McBeal! Cert este că, dintre cele trei sex simbo­luri, aşa extremistă şi băieţoasă cum se descrie ea în realitate, Mi­chelle este cea mai cu picioarele pe pământ. Şi cea care şi-a găsit cel mai devreme – şi se pare şi în cel mai autentic mod – echilibrul.

Familia. Michelle, alături de soţul David, fiica lor adoptată, Claudia, şi fiul lor, John Henry. Ce-i drept, ea aduce fizic cu Ally McBeal, nu-i aşa?

 „În momentul în care ajungi să ai copii, acest lucru te forţează să scapi de narcisism – boală grea, mai ales în domeniul în care lucrez eu, un domeniu în care produsul… sunt eu însămi. În plus, atunci când l-am cunoscut pe soţul meu, tocmai mă pregăteam s-o aduc acasă pe Claudia – iar asta m-a ajutat să-l cunosc mai bine pe David într-o situaţie care cerne bărbaţii din rândul băieţilor. Am apucat în felul ăsta să ne cunoaştem amândoi ca părinţi foarte de­vreme în relaţia noastră, iar asta a ridicat, de fapt, presiunea de pe umerii noştri, legat de aşteptări. Timingul nostru pare ciudat, dar a fost perfect. La început, am tot aşteptat să văd ce defecte are David. Dintre cele mari, care contează. Nici azi n-am descoperit. Ăsta e secretul căsniciei noastre. Plus un simţ al umorului extrem de inte­ligent pe care-l are…“, spune Michelle, care azi, pentru a se menţine în formă, a ales să devină vegetariană. Sau să revină la vegetaria­nism, dar la unul echilibrat – după tentativa extremă de la 20 de ani, când era forţată de acea sectă să mănânce doar ierburi.

Acum, că fiul şi fiica ei sunt la colegiu, Pfeiffer spune că e gata să se dedice din nou şi mai mult filmului. Şi vrea să revină în for­ţă. Să sperăm că, pe măsură ce s-a înţelepţit, nu se va mai grăbi să refuze roluri mari. Aşa cum s-a întâmplat în trecut, cu ofertele primite pentru Pretty Woman, Thelma şi Louise, Tăcerea mieilor (rol preluat de Jodie Foster, pe care-l regretă cel mai mult), Basic Instinct (pe care credem că-l regretă cel mai puţin) şi Nopţi albe în Seattle. Deocamdată a început cu dreptul. Se pregăteşte să lucreze la un film ce se va lansa în 2017, în regia lui Darren Aronofsky (cunoscut pentru Black Swan şi The Wrestler), alături de Jennifer Lawrence, Javier Bardem şi Ed Harris. O combinaţie interesantă…

 Iconic movie

Legături periculoase

Unii regizori spun că Michelle este una dintre cele mai dificile actriţe cu care au lucrat. Departe de fragila frumuseţe eterică, nu-i aşa? Ei bine, pe platourile peliculei Legături periculoase, Michelle a cerut imperios să aibă un scenarist personal cu care să lucreze pe marginea replicilor, plătit cu 100.000 de dolari pe săptămână. Deşi cerinţa i s-a îndeplinit, Pfeiffer tot a avut nemulţumiri, spunându-i unuia dintre producători că e un ticălos, după cum singură a recunoscut.

text: ioana alina avram. foto: guliver/getty images/rex features, photoland/albumRecente pe Ok! Magazine

Sylvester Stallone and The Pope, Profimedia (2) jpg
Anna Nicole Smith, Getty (2) jpg
britney spears
 nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram (2) jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg