Mihai Covaliu, gazdă a Majestăţii Sale Margareta la Comitetul Olimpic Român FOTO

24 martie, 2018
Mihai Covaliu Comitetul Olimpic Majestatea Sa Margareta Principele Radu Inaltul Patronaj Regal (9) jpeg

Urmând tradiţia de cinci generaţii a Familiei Regale a României, Custodele Coroanei române a înmânat certificatul de Înalt Patronaj al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

image

Ceremonia a avut loc la Casa Olimpică a României, aflată lângă Arcul de Triumf, pe un teren oferit de Regele Ferdinand I sportului românesc, loc ce şi-a păstrat neschimbată destinaţia, de un secol încoace.

În istoria ultimelor trei secole, al XIX-lea, al XX-lea şi al XXI-lea, Familia Regală a fost alături de sportul olimpic românesc (precum şi de sportul naţional, în general) la fiecare generaţie. În decembrie 2014, Regele Mihai I a conferit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Decoraţia Regală Nihil Sine Deo, la 100 de ani de la fondare şi a 90 de ani de la prima participare a sportivilor români la Jocurile Olimpice. Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I, conferit COSR în anul 2015, s-a încheiat odată cu trecerea la cele veşnice a regelui.

Însoţiţi de Mihai Covaliu, fost campion la scrimă şi actualmente preşedintele Comitetului Olimpic, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat Casa Olimpică şi au salutat pe toţi angajaţii Comitetului, în birourile lor, înainte de a lua parte la ceremonie.

La ceremonie au luat parte şi Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, întrega conducere a marii organizaţii sportive, precum şi Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Patronul regal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a primit invitaţia de a însoţi sportivii olimpici care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokio, în iulie 2020.

Foto: Daniel Angelescu/Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg