Miliardarul Dan Petrescu, care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Milano, era mai bogat decât Ion Ţiriac, care îi era prieten

4 octombrie, 2021
1 miliardarul dan petrescu jpg jpeg

Omul de afaceri român a făcut avere din imobiliare şi, potrivit prietenului său tenisman, era "cel mai bogat român".

Vestea că un avion privat de mici dimensiuni, înregistrat în România, s-a prăbuşit duminică la prânz, peste o clădire din Via Marignano, San Donato Milanese, iar cele opt persoane aflate la bord au murit, i-a făcut pe toţi să se gândească la faptul că e vorba despre o familie cu stare din România. O familie care, evident, îşi putea permite să deţină un avion şi să facă o cursă externă cu alţi câţiva apropiaţi.

În orele ce-au urmat accidentului, soldat cu incendierea clădirii de birouri peste care s-a prăbuşit aparatul de zbor, presa a aflat că este vorba despre familia afaceristului român Dan Petrescu. El însuşi pilota avionul, iar la bord se aflau soţia, Regina, şi fiul său, Dan Ştefan, cercetător în biochimie moleculară la Chicago, în Statele Unite, dar şi alte cinci persoane, printre care un un nou-născut, care tocmai fusese botezat în Italia.

stanga
dreapta
1 miliardarul dan petrescu jpg jpeg
4 miliardar dan petrescu cancan44 jpg jpeg
3 dan petrescu dacos mb027 jpg jpeg
5 dan petrescu danut petrescu regina petrescu jpg jpeg

În vârstă de 68 de ani, Dan Petrescu plecase pe 30 septembrie în vacanţă la Milano, iar ultimul zbor avea drept destinaţie Sardinia, unde erau aşteptaţi de mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani - aflăm de pe blogul lui Radu Tudor. Iar, printre prietenii care se aflau în avion, se aflau şi cele două fiice ale lui Dan “Miki” Alexandrescu, jurnalist sportiv specializat in Formula 1.

Deşi numele lui nu este cunoscut publicului român, cei din domeniul imobiliar îl cunoşteau pe Dan Petrescu drept unul dintre afaceriştii cu greutate din Capitală, unde ar fi deţinut terenuri importante, pe care le închiria hipermarketurilor pe bani grei, dar şi peste 150 de apartamente, vile şi spaţii comerciale, unele în zone VIP de tipul Primăverii, Herăstrău, Aleea Alexandru. Averea lui era estimată la peste 1 miliard de euro.

Cei care l-au cunoscut pe Dan Petrescu spun despre el că a intrat în afaceri încă din anii '80, după ce a absolvit Universitatea Politehnică şi a plecat în Germania, unde primul business a fost în domeniul auto. Tot acolo

După Revoluţie, cei doi şi-au deschis afaceri şi în România, relaţia lor devenind şi mai apropiată. De altfel, Ţiriac a declarat la un moment dat că Dan Petrescu l-a întrecut ca avere şi că este cel mai bogat roman.

„Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta listă a „Grupului de la Monaco”.

În ciuda averii uriaşe, lui Dan Petrescu nu îi plăcea să epateze. Pe internet sunt puţine fotografii cu el, în care apare îmbrăcat simplu - într-o pereche de pantaloni, bocanci şi o bluză neagră.

Avionul l-a cumpărat în 2015 şi era considerat un model sigur.Recente pe Ok! Magazine

Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg