Miracolul care l-a salvat pe Robert Downey Jr.

19 aprilie, 2020
1 downey deschidere gettyimages 824353750 jpg jpeg

După o primă căsnicie ratată din cauza drogurilor, al doilea loz tras de actor a fost câştigător. A fost „miracolul care l-a salvat pe Downey Jr“. Aşa mai este cunoscută cea de-a doua soţie a actorului  

Au 15 ani de mariaj în spate şi sunt unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood, asta deşi relaţia lor este departe de a fi început tradiţional. Robert şi Susan Levin s-au întâlnit la foarte scurt timp după ce el petrecuse un an în închisoare şi apoi urmase un tratament de reabilitare după o cruntă dependenţă de droguri despre care scrisese întreaga presă şi care îl adusese pe fundul prăpastiei. Pentru că interpretul lui Dr. John Doolittle era considerat la sfârşitul anilor ´90 un caz pierdut, un talent irosit, un om fără speranţă... În cinci ani de restrişte, între 1996 şi 2001, fusese arestat de mai multe ori pentru deţinere de cocaină, heroină şi marijuana. Odată a fost ridicat în timp ce se afla gol, halucinând, la volanul maşinii lui, în L.A. Altădată a fost găsit zăcând în poziţie fetală pe o alee dosnică plină de viermi, unde se aruncau gunoaiele unui hotel foarte ieftin. A urmat degeaba tratamente de dezintoxicare, ajungând în 1999 să explice exasperat unui judecător: „E ca şi cum aş avea ţeava pistolului vârâtă în gură şi mâna pe trăgaci, iar mie-mi place gustul metalului din care e făcută arma aia!“. Sherlock Holmes nu se putea lăsa de droguri. Cea mai lungă pedeapsă ispăşită de el a fost la California Substance Abuse Treatment Facility and State Prison din Corcoran, California, timp de aproape un an. „Nu v-aş povesti niciodată cele mai rele lucruri prin care am trecut dincolo de gratii“, a spus el la un moment dat. Din cauza drogurilor, părea că pierduse totul. În dragoste, pierduse iubirea de şapte ani cu Sarah Jessica Parker. La fel şi mariajul de nouă ani cu Deborah Falconer, din care a rezultat un fiu, Indio Falconer Downey, născut în 1993. Nici în carieră nu stătea mai bine. Ajunsese un paria la Hollywood. Dar ca printr-o minune – mâna destinului – a reuşit să obţină rolul din thrillerul Gothika la sfârşitul anului 2002, propunându-le producătorilor, care evident că nu mai aveau încredere în el, să-l plătească după încheierea filmărilor. Aşa avea să o cunoască şi pe viitoarea lui soţie. Când Susan Levin, unul dintre producătorii de la Gothika , l-a văzut pe platourile de filmare pe Robert, i s-a părut prima oară că este un... ciudăţel. „Nu mi-a plăcut deloc de el la început“, a spus ea.

„Mi s-a părut că este un actor extraordinar de bun, dar nu mai mult de atât“, a continuat Susan. „Îmi amintesc că eram la un restaurant cu echipa de filmare, toţi comandaseră mâncare japoneză, iar Robert şi-a desfăcut pachetul cu budincă de ovăz adus de acasă. Şi după ce a mâncat, a început să facă şi nişte mişcări de Yoga.“ Cu toate acestea, în următoarele săptămâni de filmare, părerea lui Susan s-a schimbat. „Îmi amintesc că eram amândoi la sală, pe benzile de alergat, şi el mă întreabă: «Levin, ieşi la cină?». Atunci am căzut de acord să ne schimbăm şi să ne întâlnim la ieşirea din vestiare. Când l-am văzut atunci ieşind, am realizat pentru prima oară că era frumuşel“. În aparenţă, erau diferiţi, ea fiind absolventă de facultate, iar el un fost puşti care abandonase liceul. „Pe mine mă atrăgea, însă, ideea de a alerga spre ceea ce îmi provoca frică“, spune Susan. Aşa că a ales să dea o şansă iubirii lor, în loc să-şi facă griji despre cât de incompatibili păreau. „Adevărul este că eu nu m-am îndoit că suntem foarte potriviţi. Am ştiut asta foarte repede, după trei luni am ştiut că vom rămâne toată viaţa împreună“, spune ea. Înainte de toate, au avut însă de trecut un test extrem de important. După încheierea filmărilor la Gothika , Robert s-a reîntors la viciul drogurilor pe care atât de greu se luptase să-l îndepărteze. „Am dat nas în nas cu Darth Vader imediat ce am încheiat filmările, dar n-am stat foarte mult de vorbă“, îşi aminteşte Susan referitor la recidiva lui, care n-a durat, însă, din fericire. „I-am spus de la bun început foarte clar: «Aşa nu o să meargă. Dacă vrei să rămâi cu mine, renunţă la droguri!»“. Pentru ea, Robert a jurat că se lasă de droguri. Şi aşa a fost. În 2003, a spus „adio“ drogurilor. Pur şi simplu, a tras pe dreapta la un moment dat în faţa unui fast food, de unde şi-a luat un burger, pe care l-a savurat în timp ce şi-a aruncat tacticos toate drogurile din maşină în ocean.

„Cred că a văzut ce era între noi. Era ceva magic, intangibil, dar foarte puternic!“, explică Susan decizia lui. La rândul său, ea îl creditează pe soţul ei cu faptul că a schimbat-o, după ani în care a fost foarte rigidă, focusată pe muncă, deloc interesată de întemeierea unei familii. „Nu mă gândeam la copii, apoi a apărut în viaţa mea ca o tornadă această minge frumoasă plină de energie creativă şi pasiune, care m-a deschis complet spre ideea de familie“. Robert a cerut-o în căsătorie în noaptea de dinaintea zilei ei de naştere, când urma să împlinească 30 de ani, pe 6 noiembrie 2003. Primul lor copil a venit pe lume în februarie 2012, iar cel de-al doilea copil, o fiică, în noiembrie 2014. Între timp, Downey chiar a rămas departe de droguri, cu nişte reguli foarte stricte. Mai întâi a făcut o terapie în 12 paşi, despre care spune că a fost ca şi când l-ar fi readus la viaţă dintr-o comă de 20 de ani. Acestora li se adaugă meditaţia, Yoga, pe care le urmează constant, la fel ca orele de Wing Chun kung fu. Îl mai ajută şi un sport extrem, numit colecţionarea de maşini… Are vreo 24, dintre care nu lipsesc un Boss 302 Mustang şi un Mercedes-Benz Pagoda, ambele din 1970, un Bentley primit cadou după primele filmări Iron Man şi un Audi R8… Colecţia lui e beţie curată pentru pasionaţii de automobile. Deasupra tuturor stă, însă, Susan. Doamna Downey Jr., singura care a ştiut să-i manevreze pozitiv energia lui de maniac. Dincolo de familie, cei doi colaborează excelent şi pe plan profesional de ani buni, după ce şi-au înfiinţat casa de producţie Team Downey. „E cam adevărată zicala că în spatele fiecărui bărbat bun se află o femeie incredibilă. Eu îi datorez o mare parte, dacă nu tot succesul meu lui Susan. Alcătuim o echipă minunată“, spune Robert. „El mereu îmi zice că împreună am devenit această a treia chestie, fiinţă, lucru, cum vrei să-i spui, care este ceva ce în mod cert niciunul dintre noi doi nu ar fi putut fi de unul singur“, completează Susan. 

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Gisele Bündchen profimedia 0754280136 (1) jpg
Pamela Anderson, Canada 2023, Profimedia (3) jpg
Ben și Jen la Grammy PNG
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (4) jpg
Leonardo DiCaprio, Getty jpg
FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}