Mircea Geoană, despre momentul în care a aflat că are cancer: „Dumnezeu m-a ocrotit!”

12 septembrie, 2024

Într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea pentru Antena 3, politicianul a admis că a fost bolnav și că a avut noroc de medici buni și de protecție divină.

Mircea Geoana   Instagram 3 jpg

În ziua în care și-a anunțat oficial candidatura la președinția României, independentul Mircea Geoană, proaspăt demisionat de la cârma NATO, unde era secretar general, a apărut în două interviuri, unul la Pro TV, moderat de Andreea Esca și difuzat în cadrul Știrilor de seară, și altul la Antena 3, filmat de Mihai Gâdea la Mânăstirea Curtea de Argeș și difuzat în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”.

Întrebat, la un moment dat, de Mihai Gândea în ce relație este cu divinitatea, Mircea Geoană a răspuns că „Sunt un om foarte spiritual, dar nu am fost întotdeauna așa. Evident, cu toții respectam ritualul creștin, chiar și în vremea comunismului, mai mergeam la un botez, la o înmormântare, am păstrat o „mecanică” a credinței, ceea ce nu este un lucru rău. Dar au fost după aia niște încercări în viața mea atât de dure, și la nivel politic, și la nivel personal și de sănătate, la nivel de multe lucruri, în familie, la moartea părinților, momente din acelea care ne zguduie pe toți... și mai ales după 2009 și în perioada când am făcut politică, poate prea multă, atunci am descoperit ce este credința - una care nu este etalată, nu-mi place să o etalez, dar cred cu tărie în Dumnezeu, cred cu tărie că ceea ce ne învață Iisus Christos este universal, nu este doar pentru creștini, e pentru toată umanitatea. (...) Când eram mai tânăr, eram credincios, dar un credincios pasiv. Acum sunt un om care caută mereu putere și îndreptare la El”.

Acesta a fost momentul în care prezentatorul de la Antena 3 a spus că „toată lumea știe că v-ați confruntat cu un cancer”, provocându-l pe interlocutorul său să-și povestească experiența. „N-a fost ceva atât de dramatic, dar a fost un moment de cumpănă. Am avut și  diagnostic greșit de două ori, am avut și câteva momente în care chiar am crezut că va fi o boală foarte, foarte gravă. Am avut noroc de bunul Dumnezeu și de medici buni și am depășit relativ ușor acel moment”, spune Mircea Geoană.

„N-am lipsit o zi de la serviciu, am putut să muncesc, dar, într-un fel, chiar dacă a fost o formă relativ ușoară - e o boală de care suferă de foarte multă lume - a fost un moment în care eu am înțeles că: viața este scurtă și că trebuie să îi dai sens; că această dimensiune spirituală este un toiag în vremuri grele; și cât de importantă este, în general, sănătatea pentru noi, ca oameni.”

„Și când mai treceam pe la spitalul public, unde suntem arondați ca institut la Bruxelles, și vedeam că nu era tensiune, că totul mergea bine, că toată lumea avea o brățară digitală cu QR code, totul era clar, totul era liniștit , nimeni nu se certa... deci nu a fost un moment de cumpănă, de viață sau moarte, dar a fost un moment în care am întrevăzut ce s-ar putea întâmpla și ce se întâmplă cu mulți dintre semenii noștri când apare această cumpănă în viață. Îmi fac o cruce mare, Dumnezeu m-a ocrotit! Am avut parte și de medici buni, și de o familie care a fost alături de mine. Deci a fost un moment de încercare nu atât de dramatic, dar suficient de mult ca să mă trezească puțin la ce înseamnă rostul vieții, pentru ce suntem pe acest pământ. Să-ți pui acele întrebări la care dacă găsești răspuns ești un om mai bun, mai smerit, mai vrednic, mult mai puternic. Iar sănătatea este perfectă. La noi, la NATO, analizele se fac practic o dată la 3 luni de zile.”

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Marius Borg jpg
Silvia Ionita   FOTO Instagram 2 jpg
Ileana Badiu Digital Divas 4 jpg
Kate Moss Lottie Mosss profimedia 0278873630 (3) jpg
lenny kravitz  jpg
Angela Gheorghiu, Profimedia jpg
Lily Collins, Brigitte Macron, Profimedia jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Adelina Chivu și Mihai Morar (1) jpg
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Brad jpg
Regele Willem Alexander, Profimedia (1) jpg
Jennifer Lopez Foto Profimedia jpg
Margot Robbie și Tom Ackerley, Profimedia (2) jpg
Brooke Shields o susține pe fiica Grier Henchy, Profimedia (2) jpg
Cornel Luchian si Iustina Loghin de la Insula iubirii   Instagram (2) jpg
Brad Pitt și Ines de Ramon, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Matt Damon Foto Profimedia (4) jpg