Mircea Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev, se teme să se întoarcă în Ucraina, din cauza posibilei invazii ruseşti

14 februarie, 2022
1 mircea lucescu dinamo kiev se teme de invazia rusa ucraina 1 jpg jpeg

Pe fondul crizei generate de Rusia, care şi-a amplasat efectivele militare pe graniţa Ucrainei, nici fotbaliştii nu mai vor să se întoarcă în ţară.

Mircea Lucescu (76) s-a văzut nevoit să ia o decizie drastică, după ce tensiunile au escaladat într-un timp record. Aflată momentan în Antalya, Turcia, echipa pe care o antrenează, Dinamo Kiev, a rămas în cantonament. Teoretic, în următoarele zile, întreg staff-ul ar trebui să se întoarcă în capitala Ucrainei. Însă, potrivit "Playsport", antrenorul le-a transmis fotbaliştilor şi membrilor staff-ului tehnic că, deocamdată, nu se vor întoarce în Ucraina.

Şi asta din cauza ameninţărilor militare crescânde de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, unde federaţia rusă a amplasat un întreg arsenal de asalt, iar preşedintele Joe Biden a afirmat că invazia rusă ar fi iminentă, iar prima ţintă este chiar capitala Kiev.

4 mircea lucescu dinamo kiev se teme de invazia rusa ucraina 4 jpg jpeg

Pentru a-şi linişti echipa, Mircea Lucescu le-a permis tuturor să îşi cheme familiile sau persoanele apropiate alături de ei. Decizia este una temporară, întrucât situaţia de la graniţa Ucrainei este foarte incertă, iar în acest moment nu se ştie exact dacă Rusia chiar va invada sau nu Kievul. 

Deşi recent s-a vehiculat că ar urma să fie înlocuit pe banca tehnică de către Andriy Shevchenko (45), cel supranumit "Il Luce", cel mai titrat antrenor român şi tehnicianul lui Dinamo Kiev, a fost ales antrenorul anului 2021 în Ucraina. El a revenit pentru câteva zile în România, dar se va întoarce în Antalya, lângă echipa sa.

FOTO: FC Dynamo KyivRecente pe Ok! Magazine

Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg