Miss Olanda este o femeie transgender și va reprezenta Țările de Jos în concursul ”Miss Univers”

14 iulie, 2023

Rikkie Valerie Kollé este a doua femeie transgender care va concura în celebra competiție ce desemnează femeia cea mai frumoasă din lume, la sfârșitul acestui an.

Rikkie Valerie Kollé, Profimedia (1) jpg

Rikkie Valerie Kollé pozează după ce a fost încoronată sâmbătă la concursul de frumusețe Miss Olanda de la Leusden. Este prima femeie transgender care câştigă acest titlu în istoria ţării.

Rikkie Valerie Kollé, Profimedia (2) jpg

Femeia transgender a transmis pe contul său de Instagram un mesaj, la puțin timp după ce a primit coroana de Miss Țările de Jos.

”Am reușit”, era extaziată Rikkie Valerie Kollé. În mesajul din social media, spune că îşi face mândră comunitatea şi că se pregăteşte să reprezinte Olanda la a 72-a ediţie a concursului Miss Univers din El Salvador – ”Sunt atât de mândră şi fericită că nici nu pot descrie asta. Îmi fac comunitatea mândră şi arăt că se poate. Şi da, sunt trans şi vreau să-mi împărtăşesc povestea, dar sunt şi Rikkie şi asta contează pentru mine. Am făcut asta de una singură şi mi-a plăcut fiecare moment. La cât mai multe aventuri, să ne pregătim @missuniverse.”

„Vreau să fiu o voce şi un model de urmat pentru toate femeile tinere şi persoanele queer”, a spus Rikkie Valerie Kollé într-o declaraţie pentru USA TODAY. „Ştiu mai bine decât oricine altcineva cum este să te simţi singură şi să nu fii înconjurată doar de gânduri pozitive.”

Miss Olanda recunoaște acum, la 22 de ani, că nu i-a fost ușor să-și dezvăluie și să-și gestioneze dilema de gen: ”A fost o luptă, o perioadă foarte grea. Astăzi, sunt mai puternică decât oricând.”

Reprezentanta Țărilor de Jos în următoarea competiție Miss Univers s-a născut în Breda, Olanda. Este model și influencer.

Rikkie a adăugat că îşi propune să aducă schimbări în calitate de noua Miss Olanda, cu speranţa că generaţiile tinere vor avea o experienţă mai bună.

Concursul Miss Universe permite participarea persoanelor transgender din 2012. Prima femeie transgender care a concurat la concursul global Miss Universe, Angela Ponce, a urcat pentru prima dată pe scenă în 2018.

Este posibil ca în competiția Miss Universe să mai existe un transgender. În consursul Miss Venezuela s-a înscris Sofia Salomon, tot model și influencer transsexual. Este o premieră în Venezuela, rămâne de văzut dacă va fi considerată la fel de frumoasă și plină de calități precum concurenta Olandei, Rikkie Valerie Kollé.

Deși nicio femeie transgender nu a câștigat încă titlul Miss Univers, mai multe femei transgender încep să intre în concursurile preliminare. Și Daniela Arroyo González urmează să concureze pentru titlul Miss Puerto Rico luna viitoare.

Kollé, care a suferit o intervenție chirurgicală de afirmare a sexului în ianuarie trecut, a scris într-o postare pe Instagram în urma procedurii că și-a schimbat numele din Rik în Rikkie când avea doar unsprezece ani.

Rikkie Valerie Kollé, Instagram (4) jpg

Foto: Profimedia și Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Insula de 1 milion Kanal D JPG
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg
FotoJet Amalia jpg
Haven Garner Warren, Jessica Alba și Honor Warren participă la proiecția Netflix, GettyImages jpg
Bridgerton foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez la absolvirea mezinului lui Ben, Profimedia (2) jpg
jennifer lopez si ben affleck 24 august7 jpeg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG