Mister elucidat. Care au fost ultimele cuvinte rostite de John Lennon înainte de-a fi împuşcat mortal?

5 septembrie, 2020
1 asta jpg jpeg

Regretatul membru al trupei The Beatles a murit după ce a fost împuşcat, în decembrie 1980, iar vestea morţii sale la numai 40 de ani a şocat întreaga lume. Care au fost ultimele lui cuvinte înainte de a-şi da ultima suflare?

John Lennon se întorcea acasă cu soţia sa, Yoko Ono, în momentul în care a avut loc tragedia. Faimosul muzician a fost împuşcat de mai multe ori de către un fan dezechilibrat pshihic, care a ajuns în închisoare pentru fapta comisă. Moartea prematură şi violentă a artistului uimit tot mapamondul, care a fost interesat să afle toate informaţiile posibile cu privire la dispariţia acestuia. Chiar şi cuvintele pe care le-a rostit starul înainte de a-şi da ultima suflare.

ei jpg jpeg

Unii sunt de părere că Lennon nu a mai fost în stare să exclame decât un simplu „yeah!”, alţii susţin că legendarul artist ar fi ţipat că a fost împuşcat în timp ce gloanţele îl nimereau. Singura persoană care poate spune exact ce s-a întâmplat este chiar fosta lui soţie, însă Yoko n-a vorbit decât foarte rar despre momentul în care şi-a luat „Adio!” de la partenerul ei de viaţă.

Ultimele clipe din viaţa lui John Lennon

Nu cu mult timp în urmă, Ono a acceptat să vorbească despre incident precizând următoarele: „Eu i-am spus lui: <Vrei să mergem să luăm cina înainte de-a ajunge acasă?>, iar John mi-a răspuns <Nu, hai să mergem acasă pentru că vreau să-l văd pe Sean înainte de-a se culca>”. Întrebată dacă el a reuşit să mai scoată vreun cuvânt după ce a fost împuşcat, Yoko a spus cu jumătate de gură - "Nu".

cu copil jpg jpeg

Cel care a fost acuzat şi arestat pentru omorârea lui John Lennon este Mark David Chapman, un fan dezechilibrat mental. Culmea e că ucigaşul şi victima s-au mai întâlnit înainte de crimă. Pe 8 decembrie 1980, Lennon i-a oferit un autograf lui Chapman, înainte de-a pleca din Manhattan spre Record Plant, unde artistul avea de înregistrat ceva în studio.

Crimă cu premeditare

După ce şi-a terminat treaba în studioul de înregistrări, Lennon s-a întors în apartamentul său din Manhattan cu Yoko, cu puţin timp înainte de 11 seara. Cei doi soţi făceau câţiva paşi spre apartamentul lor când nenorocirea s-a întâmplat, treceau printr-un gang din apropierea casei când au început să se audă împuşcăturile. Chapman l-a împuşcat pe Lennon din spate, de la distanţă mică.

Liderul trupei The Beatles a fost dus de urgenţă la spitalul Roosevelt din New York, dar a fost declarat mort la sosirea în spital, la ora 23. Se pare că John şi-a dat ultima suflare în maşina poliţiei, în drum spre spital, cu toate că nu este încă sigur dacă această informaţie este cea corectă sau nu, dacă superstarul a decedat în drum spre spital sau chiar la locul crimei.

Dar de ce l-a omorât Chapman pe Lennon?

ei doi jpg jpeg

Se pare că criminalul era supărat pe artist din cauza unor declaraţii publice pe care le făcuse, ca cea în care susţinea că el, John Lennon, era mai popular decât Isus. Chapman a trecut peste faptul că era fan Beatles atunci când a luat decizia de a-i închide gura definitiv muzicianului.

Chapman a fost deranjat şi de alte celebrităţi pe care ar fi vrut să le ucidă. Era vorba despre Ronald Reagan şi Elizabeth Taylor, însă nu ajunsese să facă nimic în privinţa acestora, el n-avea nicio tentativă de omor sau vreo abatere de la lege înainte de-a apăsa pe trăgaci la câţiva centimetri de John Lennon.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg