Misteriosul mod în care Ray Charles şi-a pierdut vederea. Ce au descoperit medicii

9 iunie, 2021
5 ra jpg jpeg

Ray Charles este considerat o legendă din mai multe motive. A uimit cu talentul său, dar şi cu atitudinea pozitivă. Artistul a avut o educaţie dură, dar a avut de înfuntat şi multe obstacole. Până în prezent, medicii nu au reuşit să descopere misteriosul mod în care Charles şi-a pierdut vederea. Merită totuşi să aruncăm un ochi la viaţa iconică a muzicianului şi la misterul din spatele orbirii sale.

Brother Ray, biografia vedetei, le-a oferit fanilor şi o perspectivă ă asupra copilăriei şi călătoriei sale. Charles s-a născut în Georgia, în 1930, dar la scurt timp după sosirea sa, părinţii săi au decis ca familia să se mute în Florida.

Noul loc nu le-a purtat însă noroc. În Florida, Charles a asistat la moartea tragică a fratelui său mai mic, care avea doar patru ani când s-a înecat în cadă. Nu după mult timp de la evenimentul traumatic, Charles a început să aibă probleme cu vederea. Până la vârsta de 7 ani orbise complet. Din fericire, starul nu a lăsat niciodată asta să-i stea în cale.

Charles şi-a pierdut vederea, dar nu a lăsat ca drama pe care o trăia să îi afecteze visul şi obiectivele. Cu ajutorul mamei sale, artistul a început să frecventeze o şcoală care susţinea elevii surzi şi orbi. Folosind Braille, solistul a reuşit să scrie muzică. În cel mai scurt timp, Charles cânta la pian, sax, orgă, trompetă şi clarinet.

A moştenit ambiţia părinţilor, dar, din păcate, Charles i-a pierdut pe amândoi când avea doar 15 ani. După moartea mamei sale, starul a început să facă turnee şi să cunoască succesul.

De-a lungul anilor, Charles a cucerit audienţa cu farmecul său, carisma şi, desigur, melodiile clasice. Artistul a reuşit să treacă graniţa cu muzica sa şi să fie aclamat pea rile scene. De-a lungul carierei, Charles a depăşit multe stigmate, precum şi dependenţa de droguri. „Hit the Road Jack”, „I Got a Woman” şi „Unchain My Heart” sunt fost doar câteva dintre numeroasele hituri lansate de el. Biografia spune că Charles a înregistrat, de fapt, peste 60 de albume de-a lungul vieţii sale.

Charles a murit în 2004, dar a scris şi produs muzică până la sfârşitul vieţii sale. Cu toate acestea, la mulţi ani după moartea sa, medicii încă nu ştiu ce i-a provocat orbirea.

După ce s-a confruntat cu dureri oculare chinuitoare şi dificultăţi de vedere, profesioniştii din domeniul medical au luat decizia de a-i îndepărta ochiul drept. Cu toate acestea, problemele nu s-au oprit aici. La scurt timp, Charles şi-a pierdut vederea la celălalt ochi. La vremea respectivă, medicii suspectau că glaucomul s-ar afla în spatele suferinţei sale, dar având în vedere statutul economic şi social pe care îl avea,  probabil că i s-a acordat îngrijirea şi atenţia de care avea nevoie.

Din păcate, medicii nu au reuşit niciodată să confirme cauza care l-a făcut pe faimosul muzician să îşi piardă vederea.

Ray Charles rămâne fără îndoială o celebritate, dar cu o viaţă de familie complicată, ceea ce a dus la o mulţime de nemulţumiri şi certuri. A avut 12 copiii, iar prin viaţa lui au trecut numeroase femei.

Darul său de a seduce şi escapadele romantice rămân însă legendare.

Într-un interviu din 1978, el a susţinut chiar că agreează sexul în grup, cu trei sau patru persoane, dar a ţinut să menţioneze că îi place să fie „singurul bărbat”.

De asemenea, Ray Charles a mărturisit că şi-a pierdut virginitatea la vârsta de 12 ani, cu o fată 20 de ani şi a simţit „gustul dragostei în mai multe limbi”.Recente pe Ok! Magazine

selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
293494987 592298245593309 6723042670490476019 n jpg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg