Misterul Prinţesei dispărute a Marocului. Lalla Salma nu a mai fost văzută de aproape trei ani

11 septembrie, 2020
1 lalla1 gettyimages 1422850 jpg jpeg

Cândva o figură proeminentă şi extrem de influentă a Marocului, Prinţesa Lalla Salma pare să fi fost ştearsă din istoria ţării, dispărând fără urmă. Absenţa ei este în mod straniu neinvestigată de presă

Acum i se spune Prinţesa Fantomă, pentru că nu a mai fost văzută în public din 2017. Unde este Lalla Salma? Trăieşte în exil? Şi-a dorit ea însăşi această discreţie totală? Greu de crezut, fiindcă vorbim de prima femeie din istoria Marocului care a fost atât de vizibilă, ea fiind o prezenţă cu adevărat inovatoare şi o voce a feminismului într-o ţară conservatoare. Lalla a fost prima femeie din familia regală care a purtat pantaloni în public şi a renunţat la acoperirea capului într-o ţară musulmană (foto jos alături de Bernadette Chirac) - o atitudine cu siguranţă considerată ofensatoare de conservatorii marocani. Totuşi, pe parcursul căsniciei, regele a părut încântat de imaginea inovatoare a soţiei. După ce s-a căsătorit în 2002 cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, prinţesa a devenit jumătatea unui cuplu care a spart barierele tradiţiilor locale potrivit cărora soţiile regilor nu aveau voie să fie văzute în public. Începea o nouă eră în Maroc - să-şi fi depăşit Lalla atribuţiile şi să fi decis regele întoarcerea la vechea tradiţie, divorţând? După dispariţia ei, zvonul divorţului a fost cel mai pregnant. 

lalla3 gettyimages 2575226 jpg jpeg

Cei doi au devenit părinţi, prinţesa dăruindu-i moştenitori regelui: pe prinţul Moulay, acum în vârstă de 17 ani, care va urma la tron, şi o fiică, tot Lalla, de 13 ani. Iar prinţesa a continuat să reprezinte cu succes imaginea Marocului în lume, la cele mai importante întâlniri la nivel înalt. Asta până la un punct. Anul trecut, în februarie, prinţul Harry şi Meghan Markle s-au aflat într-o vizită în Maroc, ocazie cu care au sperat că o vor întâlni. Lalla a absentat însă, neoferindu-se nicio explicaţie pentru absenţa ei. De atunci, i se spune Prinţesa Fantomă, iar dispariţia a fost însoţită de un articol ofensator pe un site marocan, care o descria drept o femeie cu un ego supradimensionat. Un articol apărut cu aprobarea regelui Marocului. S-a vorbit atunci în presa internaţională despre fuga prinţesei şi sechestrarea copiiilor. Gala publica un astfel de articol la care avocatul familiei regale a Marocului, francezul Eric Dupond-Moretti a reacţionat în luna iulie a anului trecut. Avocatul a confirmat zvonul divorţului, calificând însă toate celelalte zvonuri, cum ar fi sechestrarea copiiilor, drept inntolerabile.

lalla2 gettyimages 2004688 jpg jpeg

Unele surse susţin că bătălia pentru custodia copiilor ar continua aprig în culise. Pagina de Wikipedia a Lallei o prezintă însă în continuare drept consoarta regelui. Presa locală din Maroc este controlată de monarhie, astfel că subiectul este cu bună ştiinţă ocolit. Unele surse susţin că Lalla a devenit incomodă pentru monarhie, iar regele i-a acordat permisiunea de a trăi în exil în Franţa sau America. Şi totuşi, cu sau fără exil, de ce nu a mai fost deloc văzută - fapt care să fie atestat fotografic? Din 2017 încoace, nu mai există imagini cu prinţesa... Există doar zvonuri despre o călătorie a ei în Portofino în 2018, iar unii spun că a fost văzută cu copiii în 2019 într-o insulă grecească. Într-un fel sau altul este evident că acest cuplu regal s-a rupt - dar pentru o voce atât de puternică precum Lalla, dispariţia după ruptură este cele puţin suspectă, alimentând un mister care planează asupra casei regale a Marocului. "Cred că Salma a avut o misiune extrem de dificilă încercând să fie prima soţie vizibilă a unui rege marocan", comentează jurnalista britanică Netty Leistra. "Dacă veştile despre divorţ sunt corecte, probabil că i-au oferit o casă luxoasă şi toţi banii de care are nevoie pentru a păstra tăcerea totală".

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg