Motive pentru care iti poate fi refuzat creditul

29 iulie, 2021
1 credit jpg jpeg

Astazi romanii utilizeaza activ creditele pentru solutionarea diverselor necesitati financiare, doar ca institutiile financiare nu aproba orice credit solicitat.

Uneori este greu de inteles de ce ai fost refuzat. Incercam sa intelegem cum bancile sau IFN-urile iau decizii referitor la rezolutia dosarelor de credit.

Ce informatii despre clienti analizeaza institutiile financiare?

Analiza clientului potential este un proces complex care include multe aspecte. Fiecare banca sau IFN are un algoritm propriu in analiza dosarelor de credit.

In primul rand sunt analizate criteriile minime de eligibilitate, adica daca potentialul client a atins majoratul si daca are vechimea minima in munca.

Insa cel mai important lucru analizat de bancile si de institutiile financiare nebancare este bonitatea si credibilitatea imprumutatului. Din acest motiv ei studiaza istoricul de credite al potential client si evalueaza gradul lui de indatorare. Impreuna cu alte date precum informatii despre locul de munca, starea civila, vechimea la ultimul loc de munca, banca sau IFN-ul calculeaza scorul de credit. Clientii cu scorul mare au risc mai mic sa fie refuzati, iar banca are risc mai mic in ceea ce priveste neplata acestuia pe viitor. Fiecare institutia financiara defineste individual nivelul de risc acceptat. De obicei IFN-urile accepta un risc mai mare. Cu alte cuvinte, clientul cu acelasi scor poate fi refuzat de o banca mai prudenta si aprobat de un IFN cu standardele de risc mai liberalizate.

Motivele principale de refuz?

 

Recomandarile noastre

Cererea de credit completata cu datele corecte, istoricul de credit pozitiv, lipsa datoriilor mari, si atunci nicio institutie financiara nu va avea niciun motiv sa iti refuze creditul.

Daca in istoricul tau de credit au avut loc intarzierile si obligatiile de plata neonorate, situatia poate fi imbunatatita. In primul rand trebuie sa achiti datoriile existente. Aditional poti apela pentru un credit fara verificare in Biroul de Credit de valoare mica pe care sa-l rambursezi la timp. Platile achitate conform contractului vor ameliora impactul negativ al restantelor anterioare.Recente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}