Motivul pentru care Mihai Leu a ajuns într-o ladă dintr-un tir. Povestea care i-a schimbat viaţa

27 mai, 2021
1 mihai9 jpg jpeg

A avut întotdeauna dârzenia unui învingător, chiar dacă de-a lungul timpului momentele grele nu l-au ocolit. A ajuns în Germaia într-o ladă dintr-un tir, pe când avea 19 ani ani, şi a fost nevoit să se lupte cu lipsurile materiale.

„Regimul comunist a fost cel care m-a făcut să plec.  Duceam o viaţă bună la Lotul Naţional de Box. Părinţii mei aveau o situaţie excelentă, nu duceam lipsă de nimic, dar nu aveam libertate, nu aveai voie să spui ce vrei, nu aveai voie să stai cu alţi sportivi străini la turneu. Am venit de la campionatul mondial din Cuba, unde Francisc Vaştag şi cu mine deveniserăm campioni mondiali, cu nişte casetofoane. Nu voiam să le vindem, doar să ascultăm muzică în cantonament. Tovarăşa de la aeroport a luat geanta şi m-a întrebat ce am acolo. Eu, copil fiind, i-am spus să nu mai desfacă că avem nişte casetofoane, iar ea mi-a replicat: Vai, nesimţitule, nu îţi e ruşine! Ne-a luat aparatele, dar a doua zi le-am primit înapoi. Toate astea m-au făcut să părăsesc ţara”, povesteşte el.

Germania nu este însă ţara la care visa „Mătuşa mea rămăsese în străinătate cu o zi înaintea mea. Pe 25 decembrie 1987, când am ajuns în Germania, i-am spus: La anul, pe vremea asta, o să am şi casă şi maşină. M-a mângâiat pe cap şi mi-a spus: Ce bine că eşti tânăr şi poţi să visezi!

Eu nu aveam nimic, umblam într-un trening, iar oamenii mă tratau foarte urât. Am suferit foarte mult. Atunci am realizat că cei de lângă noi trebuie trataţi frumos, indiferent de situaţia materială, de titlurile pe care le au. Înainte să devin campion mondial, fiind o fire optimistă, ştiam că va veni acest moment, i-am precizat soţiei. Dacă o iau razna după ce devin campion mondial şi devin figurant, să îmi dai o palmă după cap, ca să îmi revin”, adaugă sportivul.

A început să boxeze după şase luni şi a rămas 10 ani în Germania. Mânat de dorul de locurile natale, Leu a revenit în ţară după Revoluţie.Recente pe Ok! Magazine

ray liotta 0  jpg
ABBA tineri profimedia 0154364384 jpg
Kourtney Kardashian și Travis Barker s au căsătorit (6) jpg
katie5 jpg
Andreea Marin la Lisabona (4) jpg
nicusor5 jpg
ray liotta si logodnica jpg
Kevin Spacey jpg
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după decesul lui Ray Liotta jpg
Lucian Mindruta jpg
Andrew Fletcher Depeche Mode jpg
Ray Liotta a murit (1) jpg
reghe2 jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Andie MacDowell jpg
Mirabela Dauer la Horia Brenciu jpg
plimbare cu barca
Georgina Rodriguez jpg