N-au dat lovitura numai în showbiz, ci şi în ştiinţă! Iată-i pe cei mai mari inventatori de la Hollywood!

4 noiembrie, 2018
1 gettyimages 71436998 jpg jpeg

Contrar aparenţelor, lumea showbiz-ului nu e deloc superficială! Cel puţin asta dovedesc vedetele care şi-au folosit nu numai resursele financiare şi conexiunile din domeniul lor activitate, ci şi mintea pentru a crea ceva unic şi folositor, care le poartă numele şi le sporeşte, astfel, faima. Ce invenţii au patentat VIP-urile de peste Ocean?

Michael Jackson

Mai ţineţi minte dansul care l-a făcut faimos pe MJ, nu-i aşa? Parcă şi acum îl vedem plutind pe scenă pe unul dintre cei mai mari artişti din showbiz-ul american! Avea nişte mişcări uimitoare, care parcă sfidau legile fizicii şi ne încântau teribil! Şi, într-adevăr, Michael era unul dintre cei mai pricepuţi dansatori din lume, însă avea trucurile lui evidente pentru a oferi un show de zile mari!

image

Regretatul cântăreţ a creat, împreună cu designerii lui de costume de scenă, nişte pantofi de spectacol care dădeau impresia că punctul lui greutate era cât se putea de… relativ. Adică ofereau iluzia că dansatorul care-i purta – adică MJ – se putea apleca şi mişca, de fapt, sfidând gravitatea. Pantofii cu pricina au fost inventaţi special pentru dansul faimos din videoclipul Smooth Criminal (1988), iar efectul lor este cât se poate de evident, nu?   

image

Christie Brinkley

Credeaţi că faimosul model al anilor ’70-’90 ete doar o femeie frumoasă – care arată senzaţional şi la cei 64 de ani pe care-i numără în prezent! – şi atât?? Nici vorbă! Faimoasa mamă a trei copii şi-a bătut căpşorul ei frumos pentru a crea un produs cât se poate de util, pe care l-a şi înregistrat la OSIM-ul american – o jucărie educaţională care-i ajută pe cei mici să înveţe mai uşor să citească. Cam surprinzător că Brinkley a avut asemenea preocupări intelectuale, nu-i aşa?

image

Paula Abdul

Când ai o carieră îndelungată, care a început încă din anii ’80, şi ţi-ai petrecut bună parte din viaţă pe scenă, nu se poate să nu-ţi vină idei de a îmbunătăţi show-ul pe care-l prezinţi în faţa publicului. Mai ales dacă te ajută şi mintea brici pe care o ai! Cam ca pe Paula Abdul, care, uite, nu s-a mulţumit să susţină acelaşi spectacol de fiecare dată, ci s-a gândit cum să facă pentru a se simţi şi ea mai bine pe scenă. Astfel, a creat un dispozitiv care să îi permită să se mişte cu mai mare uşurinţă în timpul concertelor. Adică a inventat un stativ mai mobil decât cel existent până atunci pentru microfon.  

image

Jamie Lee Curtis

Mămică a doi copii, actriţa din Halloween III (2018) s-a dovedit a fi cât se poate de inventivă în ceea ce priveşte creşterea copiilor, creând, pentru aceştia, un scutec cu buzunare, unde pot fi puse şerveţele umede sau uscate. Ingenios, nu-i aşa?

image

Francis Ford Coppola

Ne-am fi aşteptat de la creatorul seriei Naşul la cele mai spectaculoase idei, însă, când şi-a bătut capul să patenteze ceva ce nu mai exista pe lumea asta, s-a gândit la un biet tricou creat special pentru a-l ajuta pe purtător să-l scapine pe spate. Bună gluma, nu?

image

James Cameron

Realizatorul unor capodopere cinematografice precum Titanic, Terminator şi Avatar este alt regizor faimos care n-a avut linişte până n-a lăsat omenirii ceva folositor în urma lui, în afara filmelor sale care au făcut deja istorie. Însă, spre deosebire de Coppola, Cameron a creat noi tehnologii care ajută la realizarea unor efecte speciale de ultimă oră.

image

George Lucas

Regizorul şi producătorul blockbusterelor Indiana Jones şi Star Wars este creatorul mai multor invenţii printre care se numără şi designul jucăriilor realizate după personajele din Războiul Stelelor. Oare ce avere a obţinut şi de pe urma comercializării lor??

image

Marlon Brando

Este cunoscut pentru personajele pe care le-a interpretat în filme emblematice precum Un tramvai numit dorinţă (1951), Naşul (1972) şi Ultimul tango la Paris (1972), însă superstarul hollywoodian avea şi alte preocupări în afara actoriei. Drept dovadă, el a inventat un dispozitiv care-i ajută pe muzicieni să-şi acordeze tobele.

image

Prince

Genialul muzician şi-a petrecut mai toată viaţa printre notele muzicale şi instrumentele cu ajutorul cărora a creat piese care vor rămâne pe veci în memoria colectivă. Aşadar nu-i deloc de mirare că regretatul artist a creat o nouă clavitură portabilă, pe gustul său şi a altori colegi de breaslă.  

image


Recente pe Ok! Magazine

Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg