N-o să crezi cine serbează Paștele Ortodox: aceste staruri de afară ciocnesc ouă roșii odată cu noi

4 mai, 2024

Dacă majoritatea celebrităților din această lume au sărbătorit, deja, Paștele catolic sau protestant, există și o minoritate, la Hollywood, în showbiz sau în sport, care va lua Lumina odată cu credincioșii ortodocși. Cine ciocnește, așadar, ouă roșii pe 5 mai?

Tom Hanks și Rita Wilson

Tom Hanks Rita Wilson GettyImages 2148218802 jpg

Tom s-a convertit la ortodoxism ca adult, după ce s-a căsătorit cu actrița Rita Wilson, a doua lui soție, în 1988. Aceasta are rădăcini bulgărești și grecești și este creștin-ortodoxă, aparținând de Biserica Grecească. Chiar și cei doi copii ai lor au fost botezați în biserica greacă, iar întreaga familie Hanks frecventează o biserică ortodoxă din Los Angeles, acolo unde Tom este un enoriaș activ, care se roagă și meditează conform cu canoanele credinței pe care o urmează.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston GettyImages 2036465818 jpg

Deși nu obișnuiește să vorbească despre credința ei, se spune că celebra actriță cu rădăcini grecești este ortodoxă și frecventează Catedrala Ortodoxă Rusă Schimbarea la Față din Los Angeles. Moștenirea grecească o are de la tatăl ei, John Aniston, iar în ceea ce privește apartenența ei religioasă, Aniston s-a identificat ca fiind creștină și, într-o măsură mai mică, greco-ortodoxă precum tatăl ei. Subtilitățile credinței sale au rămas relativ private, deoarece Aniston a ales să nu discute acest subiect în public.

Dave Gahan

Dave Gahan GettyImages 953555022 jpg

Am fost surprinși să aflăm că solistul Depeche Mode a ales să urmeze Biserica Ortodoxă. Dar decizia nu a fost în totalitate a lui. „M-am căsătorit cu o grecoaică. Și ca să mă însor într-o biserică, a trebuit să trec la ortodoxism“, a spus el. Este vorba de a treia sa soție, actrița și regizoarea greco-americană Jennifer Sklias. Întrebat dacă merge la biserică și de plăcere, Dave a răspuns: „Îmi place să vizitez bisericile ortodoxe, dar nu de dragul cultului, nu sunt atât de religios“.

Milla Jovovich

Milla Jovovich GettyImages 1657427521 jpg

Frumoasa actriță s-a născut la Kiev, dintr-o mamă rusoaică și un tată sârb, și este mândră de rădăcinile ei. În ceea ce privește credința, ea a declarat răspicat: „Sunt rusoaică ortodoxă prin naștere, dar voi merge la orice biserică în care simt spiritul“. În 2015, vedeta și-a botezat fiica mijlocie, pe Dashiel Edan, în Catedrala Ortodoxă Rusă Schimbarea la Față, din Los Angeles, acolo unde va merge, probabil, să ia și Lumină de Paștele ortodox.

Christian Bale și Sibi Blazic

Christian Bale și Sibi GettyImages 1425052070 jpg

Actorul a devenit creștin-ortodox din dragoste pentru soția sa, sârboaica Sibi Blazic, în ciuda faptului că familia lui era împotriva acestui lucru. Familia fostului model a emigrat, la sfârșitul anilor ’60, din Belgrad în SUA, dar și-a păstrat tradițiile și obiceiurile. Interesant este că Bale și-a dorit foarte mult ca cei doi copii ai săi să învețe limba sârbă, iar tradițiile ortodoxe majore sunt, de asemenea, prețuite de soții Bale și de cei doi copii ai lor.

Novak și Jelena Djokovic

Novak și Jelena Djokovic GettyImages 1407928499 jpg

„Înainte să fiu atlet, sunt creștin-ortodox“, spune legendarul tenisman sârb, unul dintre cei mai religioși sportivi pe care-i cunoaștem. Nu este neobișnuit să-l observi pe Nole făcându-și cruce în timpul unui meci sau purtând o cruce la gât, oriunde s-ar afla. Membru al bisericii ortodoxe sârbești, alături de soția sa, Jelena, și cei doi copii ai lor, Novak face și donații frecvente către acest cult.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg
Brooke Shields, GettyImages (8) jpg
FotoJet Tom și Suri jpg
iulia si mihai albu jpg