Nadia Comăneci a făcut marele anunț, onorată. O aeronavă TAROM îi va purta numele

19 aprilie, 2024

Faimoasa sportivă, care a pus România pe harta lumii în urmă cu zeci de ani primește o distincție neașteptată.

Nadia și Tarom jpg

Chiar pe contul său de socializare, Nadia Comăneci a făcut marele anunț: ”Sunt onorată! Premieră în România! O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci: <Istoria se scrie mai departe!>”.

”Zeiţa de la Montreal” avea doar 14 ani când devenea copilul de aur al gimnasticii mondiale. Originară din Bacău, acum are 62 de ani și trăiește cu familia în SUA. Foarte mondenă, Nadia a fost prezentă zilele trecute la un eveniment monden de la București, premiera filmului documentar al vieții unui alt mare sportiv român, Ilie Năstase.

Nadia Comăneci este  prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur și considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului al XX-lea și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

„Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Iar acum, protagonista unei alte premiere... la înălțime, după cum a anunțat. O aeronavă TAROM îi va purta numele, fiindcă este una dintre figurile emblematice ale României, de care s-a auzit în toate colțurile lumii.

Astăzi împreună cu soţul ei, Bart Conner, deţin una dintre cele mai importante baze de gimnastică din Statele Unite și speră să mai găsească talente ca odinioară.

De asemenea, Fundația Nadia Comăneci din România funcționează, recrutează talente și organizează evenimente pentru micii sportivi.

Într-un interviu acordat site-ului doctorulzilei.ro, Nadia Comăneci a vorbit despre secretul siluetei sale și a oferit câteva sfaturi cititorilor.

”Am învățat că secretul stă în cumpătare. De aceea mănânc orice îmi place, dar cu măsură. Am grijă la ce mănânc, evit produsele care nu îmi fac bine, viața de sportivă m-a făcut să știu ce produse să consum. În plus, fac mișcare în fiecare zi. Chiar și atunci când sunt plecată, îmi rezerv cel putin jumătate de oră la sala de fitness sau pentru exerciții în camera de hotel. Sportul îmi dă multă energie și mă menține optimistă și încrezătoare în forțele proprii și în ceea ce imi propun să realizez.”

Foto: Facebook/Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg