Nadia Comăneci, din nou în celebrul ei costum de gimnastică. „Sunt o mare fană a ta!”, i-a spus Nicole Kidman

19 iulie, 2021
1 nadia comaneci costum de gimnastica 45 de ani de la olimpiada de la montreal 10 perfect jpg jpeg

Starul incontestabil al gimnasticii mondiale a demonstrat că, şi la 45 de ani de la Olimpiada de la Montréal, mai poate face o demonstraţie sportivă de înaltă clasă.

Pe 18 iulie 1976, o fetiţă din România, pe numele ei Nadia Comăneci, scria istorie pe covorul de gimnastică al Olimpiadei de la Montréal, obţinând prima notă de 10, arbitrii considerând la unison că au asistat la exerciţiul perfect. Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, pe ecran a apărut atunci nota 1.00. Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

45 de ani mai târziu, aceeaşi româncă Nadia Comăneci, de data asta de 59 de ani, iubită şi preţuită de o întreagă planetă, intrată în legendele palpabile ale lumii moderne, a celebrat acel moment îmbrăcând un costum de gimnastică similar şi executând o săritură graţioasă în faţa unei camionete vintage, în ediţie limitată, cu logoul Jocurilor Olimpice.

stanga
dreapta
2 nadia comaneci costum de gimnastica 45 de ani de la olimpiada de la montreal 10 perfect jpg jpeg
6 nadia comaneci primul 10 perfect montreal 4 jpg jpeg
5 nadia comaneci primul 10 perfect montreal 3 jpg jpeg
4 nadia comaneci primul 10 perfect montreal 2 jpg jpeg
3 nadia comaneci primul 10 perfect montreal 1 jpg jpeg
8 nadia comaneci primul 10 perfect montreal 6 jpg jpeg
7 nadia comaneci primul 10 perfect montreal 5 jpg jpeg

“O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montréal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montréal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montréal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect pe 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner”, i-a mulţumit Nadia Comăneci soţului ei pentru ajutorul dat pentru punerea în scenă a acestui moment, cu ea îmbrăcată în acel costum căruia i-a lipsit ingrata stemă comunistă, dar pe care a păstrat cu dor şi onoare culorile tricolorului sub care a crescut.

Nadia Comăneci are fani în întreaga lume, chiar şi printre vedetele de la Hollywood, fie ele originare din America, Australia sau alte colţuri ale lumii, care o consideră o celebritate veritabilă. O fană declarată este Nicole Kidman, care s-a alăturat proiectului #GoldMeetsGolden, lansat de publicaţia „People” în preajma Olimpiadei de la Tokyo, şi a intrat într-o conversaţie video cu Nadia Comăneci. „Fiicele mele fac gimnastică, aşa că sunt emoţionată să vorbesc cu tine. Sunt o mare fană a ta”, i-a spus actriţa australiană. „Îmi plac sporturile, dar în mod special gimnastica şi acum, privindu-mi copiii învăţând să facă asta, realizez că eu n-aş fi putut s-o fac niciodată.”

Foto: Facebook/arhiva personalăRecente pe Ok! Magazine

Shakira (4) jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg