Nadia Comăneci, întâlnire cu soții Iohannis la ambasadă și dineu cu Emmanuel Macron la Luvru

26 iulie, 2024

Nu doar că sportivii români au ajuns la Paris la bordul unei aeronave botezate Nadia Comăneci, dar însăși marea noastră sportivă se află în Franța pentru a-i susține.

Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg

Legendara gimnastă Nadia Comăneci nu putea rata ocazia de-a fi din nou alături de sportivii noștri la Olimpiada de vară de la Paris, așa că a zburat de peste Ocean pentru a le da un imbold, dar și un suport psihologic în ceea ce este, pe teren sportiv, marea întrecere a națiunilor.

Nadia Comăneci este primită peste tot cu bucurie, fiind un etalon al sportivității și al performanței greu de egalat. Iată de ce ea a adus plus valoare tuturor evenimentelor desfășurate în avans de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Chiar și Casa României de la Paris a fost inaugurată la Ambasada României în prezenţa sa, a preşedintelui Klaus Iohannis, a Primei Doamne Carmen Iohannis şi a mai multor personalităţi din lumea sportului, precum preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport Elisabeta Lipă, șefa Federației Române de Natație Camelia Potec și preşedintele COSR Mihai Covaliu. Un proiect comun al Ministerului Afacerilor Externe şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Palatul Béhague, clădirea istorică unde îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Paris, va fi gazda Casei Ospitalităţii sub titulatura „Casa României” pentru sportivii olimpici români. Obiectivul va fi deschis pentru vizitare publicului larg şi vor fi organizate expoziţii temporare “care evocă cei o sută de ani de olimpism ai României”.

„Nu mă pot pronunţa în privinţa numărului de medalii, dar ştiu că avem şanse la înot, cu David Popovici. Ştiu că, de asemenea, canotajul are şanse multe la medalii, şi apoi vom vedea ce mai apare. Eu am încredere în România, prin prezenţa numeroasă. Am înţeles că sportivii de la canotaj sunt cei mai mulţi, este o participare frumoasă şi trebuie să sărbătorim acest lucru. Vom fi alături de ei. Succes Team Romania, din toată inima!”, a declarat Nadia Comăneci.  

România este reprezentată la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris de 107 sportivi, la 18 discipline. Primii sportivi români care vor intra în competiţie sunt canotorii, care vor avea sâmbătă calificările la simplu vâsle masculin, patru vâsle masculin, dublu vâsle feminin şi dublu vâsle masculin.

Gimnasta de aur

Nu doar că este cea mai medaliată gimnastă olimpică, cu 9 medalii, dintre care 5 de aur, dar Nadia Comăneci a părut și o zeiță poleită în aur la cina de gală de ieri seară oferită în incinta piramidei muzeului Luvru de Comitetul Internațional Olimpic și președintele Emmanuel Macron. 

La recepție au participat regi și regine, șefi de stat și prim-miniștri, sportivi și antrenori de renume mondial care însoțesc sportivi la Jocurile Olimpice. Marea cină a fost pregătită de echipele marelui chef Alain Ducasse, cel mai medaliat chef din lume, iar presa franceză vorbește despre 500 de personalități prezente la acest dineu.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (4) jpg
Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (5) jpg
Angie, GettyImages jpg
FotoJet (37) jpg