Naomi vs. Naomi

6 august, 2010

Unchiul meu e antrenor de gimnastică în Irlanda. O perioadă n-a mai fost atent la subtilităţile României. S-a luat cu altele. A venit de curând şi mi-a povestit o conversaţie unică dintre el şi un prieten. E într-un fel continuarea concluziei la ceea ce am scris data trecută. La un moment dat, într-un aeroport, a văzut-o pe Naomi Campbell şi-i povestea asta prietenului rămas în România. “Bă, nu mă aşteptam să arate Naomi încă atât de bine. Băi, sincer!”. Ăsta începe să-l contrazică. “Hai mă, fii serios!”. “Băi dacă-ţi spun! Avea un corp mişto!”. Interlocutorul, în timpul ăsta, îl privea stupefiat.

Unchiul meu e antrenor de gimnastică în Irlanda. O perioadă n-a mai fost atent la subtilităţile României. S-a luat cu altele. A venit de curând şi mi-a povestit o conversaţie unică dintre el şi un prieten. E într-un fel continuarea concluziei la ceea ce am scris data trecută. La un moment dat, într-un aeroport, a văzut-o pe Naomi şi-i povestea asta prietenului rămas în România. “Bă, nu mă aşteptam să arate Naomi încă atât de bine. Băi, sincer!”. Ăsta începe să-l contrazică. “Hai mă, fii serios!”. “Băi dacă-ţi spun! Avea un corp mişto!”. Interlocutorul, în timpul ăsta, îl privea stupefiat.

Colegii cărora le-am povestit asta la o cafea au reacţionat la fel de suspect. “Eh, a tot făcut operaţii estetice. Se poate “. Stupefiat, continui cu unchiul din Irlanda şi prietenul din România. “M-am uitat atent la Naomi asta. E mişto, mă”. “Du-te, băi, d-aici cu panarama aia de om”. Aici dialogul atinge un moment irepetabil ca intensitate. “Toată lumea se oprea să-i ceară autografe”. “Păi cine o recunoştea mă acolo?”. “Cum, mă, cine o recunoştea?! Păi nu apuca să facă doi paşi că iar o oprea cineva. E foarte populară. Şi-ţi spun, chiar arată bine”.

Unchiul meu vorbea despre fotomodel, iar interlocutorul din România despre travestit. Vă daţi seama cum ăstuia când i s-a zis ceva despre Naomi, el cinci minute n-a luat în calcul că e vorba de Campbell?! Interesant e că am convingerea că dacă pui 10 milioane de români în ipostaza lui, la fel răspund. Ăsta e un exerciţiu bun. Naomi e un travestit local sau un fotomodel internaţional?! La Nikita cred că putem să-i trecem pe toţi 20 de milioane. Viaţa bate filmul. Şi Nikita pe toţi.