Nastassja Kinski vine în România!

19 mai, 2015
klaus kinski cu 3a sotie min hoi 2661049 jpeg

Actriţa Nastassja Kinski, una dintre frumuseţile marelui ecran, vine pentru prima dată în România, în iunie, ca invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Cu peste 60 de filme la activ, Nastassja Kinski

Actriţa Nastassja Kinski, una dintre frumuseţile marelui ecran, vine pentru prima dată în România, în iunie, ca invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Cu peste 60 de filme la activ, Nastassja Kinski a colaborat cu regizori precum Wim Wenders, Roman Polanski, Francis Ford Coppola sau David Lynch.

Ea se va întâlni cu publicul din Cluj la proiecţia specială a filmului Paris, Texas (Palme d’Or, 1984), pe 3 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenţilor, şi va susţine un masterclass în cadrul Transilvania Talent Lab, pe 5 iunie, de la ora 12.00.

Născută în Berlin pe 24 ianuarie 1961, sub numele de Nastassja Aglaia Nakszynski, s-ar putea spune că frumoasa nemţoaică a deprins gustul pentru actorie chiar de la tatăl său, actorul Klaus Kinski (foto jos, alături de cea de-a treia soţie, asiatica Min Hoi). Asta deşi Nastassja nu a avut deloc acea legătură sufletească sperată cu tatăl său. Din contră. Pe când ea avea doar şapte ani, părinţii săi au divorţat. Pentru ca atunci când Nastassja era deja celebră, sora ei vitregă, Pola Kinski, să vorbească public despre abuzul la care Klaus şi-ar fi supus copiii. “Nu mi-a fost tată”, a punctat Nastassja într-un interviu după moartea acestuia. “99% din timp am fost îngrozită de el. Aş fi făcut orice ca să-l închid pe viaţă. Mă bucur că a murit!”, a spus ea, plină de obidă. Colţii suferinţei ieşiseră la suprafaţă. Sau era, de fapt, durerea mascată a pierderii acelui om cu care ar fi vrut să recupereze timpul, iar acum ştia că nu mai poate.

image

Anii care au urmat au reuşit să vindece parţial rana. “Avea ochii precum iadul şi cerul în acelaşi timp”, avea să spună Nastassja pentru “The Independent” despre excentricul actor german care-i fusese tată. “Să trăieşti cu el era ca şi cum aş fi fost zilnic pe scenă, într-o poveste de Kafka. Era extrem de gelos”, a dezvăluit mama Nastassjei, Brigitte. “Mama a vrut să joace în filme, dar el voia ca ea să fie doar mamă şi soţie, să fie această Venus, o planetă pe care el să poată ateriza oricând”, completează frumoasa actriţă. Iar succesul pe care mama sa nu l-a putut avea, Nastassja l-a atins!

image

După ce în adolescenţă a început să lucreze ca model în Germania natală, a debutat în film la doar 14 ani, în The Wrong Move (1975), iar la 17 ani era deja partenera de ecran a lui Marcello Mastroianni (Stay as You Are, 1978) şi devenea celebră cu rolul din Tess (1979), o ecranizare după Thomas Hardy în regia lui Roman Polanski, care i-a adus Globul de Aur şi o nominalizare la César. La scurt timp după filmări, Kinski a pozat pentru un poster de Richard Avedon: fotografia ei nud, cu un piton uriaş înfăşurându-i corpul, a făcut înconjurul lumii.

Au urmat roluri importante în One from the Heart (1982), iconicul thriller erotic al lui Paul Schrader -Cat People (1982), cu Malcolm McDowell, Exposed (1983), alături de Rudolf Nureyev şi Harvey Keitel, Unfaithfully Yours (1984), unde coleg de platou i-a fost Dudley Moore, The Hotel New Hampshire (1984), cu Jodie Foster, sau Maria's Lovers (1984), de Andrei Koncealovski.

În 1984, unul dintre cele mai apreciate filme ale lui Wim Wenders, premiat cu Palme d'Or, o consacra pe scena internaţională. Paris, Texas. În anii ’90, a avut roluri în producţii semnate de Mike Figgis (One Night Stand, cu Wesley Snipes), Ivan Reitman (Father's Day), dar şi într-un nou film marca Wim Wenders, Faraway, So Close!, iar Catherine Deneuve şi Rupert Everett i-au fost parteneri în Les Liaisons Dangereuses (2003).

Copilăria şi adolescenţa marcate de lipsa tatălui şi dorinţa de-a atinge acel ideal de succes la care mama ei n-avusese acces n-au rămas, însă, fără urmări în viaţa personală. Căci frumuseţea ei care transmite şi acum atâta sex-appeal, mister şi fragilitate în acelaşi timp a făcut numeroase cuceriri în rândul bărbaţilor celebri. Dar niciunul n-a reuşit s-o păstreze pentru totdeauna. În 1976, pe când ea avea doar 15 ani, presa vuia despre o îndrăzneaţă relaţie cu regizorul Roman Polanski, mai mare cu 28 de ani decât ea. Printre cuceririle ei faimoase se numără şi Marcello Mastroianni şi Milos Forman. În 1984, fermecătoarea nemţoaică s-a căsătorit cu cineastul egiptean Ibrahim Moussa, căruia i-a dăruit doi copii: un fiu, Aljosha (31), şi o fiică, Sonja (29). Mariajul a durat opt ani. A urmat o altă relaţie avid urmărită de presă: cea cu faimosul muzician Quincy Jones, cu care actriţa a avut cel de-al treilea copil, pe Kenya (21).

Azi în vârstă de 54 de ani, Nastassja transmite acelaşi mix irezistibil de senzualitate şi fragilitate, pe care ne-am dori să-l urmărim mai des în filme (cele mai recente pelicule ale sale sunt “Inland Empire”, în 2006, în regia lui David Lynch, şi “Sugar”, regizat în 2013 de Rotimi Rainwater). La Gala de închidere din 6 iunie, de la Teatrul Naţional din Cluj, actriţa va primi Premiul Special TIFF pentru Contribuţia adusă cinematografieimondiale.

Foto: Getty, WENNRecente pe Ok! Magazine

Joan collins (2) jpg
Penelope Cruz la Lancome Luvru la Paris Fashion Week   profimedia 0808719927 jpg
FotoJetCristeaMeghan jpg
oana zavoranu c 1260x709 1 jpg
Generatia de aur, Instagram (5) (1) jpg
Sylvester Stallone and The Pope, Profimedia (2) jpg
Anna Nicole Smith, Getty (2) jpg
britney spears
 nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram (2) jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg