Ne-au spus ”Adio” în 2015. Staruri plecate dintre noi!

30 decembrie, 2015
jackie collins hepta 2147002 jpeg

Pentru ei, luminile rampei s-au stins pentru totdeauna. Ne rămân, însă, în amintire apariţiile lor senzaţionale, faimoasele lor roluri şi nemuritoarele lor piese.

Leonard Nimoy - 27 februarie

Leonard Nimoy

Sau, mai bine zis, Spock din Star Trek, aşa cum a rămas el în memoria atâtor generaţii iubitoare ale genului science-fiction. În ciuda unei cariere desfăşurate mai mult în decorurile navetei Enterprise, Nimoy n-a reuşit să câştige mult-râvnitul premiu Emmy, la care a fost nominalizat de patru ori. Ajuns la vârsta de 83 de ani, actorul suferea de probleme respiratorii şi, în ultimul an de viaţă, a stat mai mult internat în spital. De altfel, tot pe un pat de spital şi-a găsit şi sfârşitul, după ce s-a plâns de „dureri severe în zona pieptului“.

Omar Sharif - 10 iulie

Omar al-Sharif

Şarmantul din Lawrence al Arabiei, pe numele real Michel Dimitri Shalhoub, ne-a încântat, de-a lungul vieţii sale, cu peste 100 de roluri. Actorul egiptean, care fusese diagnosticat cu Alzheimer, a decedat la vârsta de 83 de ani într-un spital din Cairo, din cauza unui infarct. Potrivit spuselor fiului său, Tarek El-Sharif, în ultimele luni obişnuia să întrebe de fosta lui soţie, actriţa Faten Hamama, uitând că aceasta a murit în ianuarie 2015. Împreună, Omar şi Faten au realizat mai multe filme, printre care melodrama Sleepless (1957) şi versiunea clasicului Anna Karenina, intitulată The River of Love (1960). Dar cuplul format pe marile ecrane n-a rezistat şi în viaţa reală, cei doi divorţând în 1974. Sharif nu s-a recăsătorit.

B.B. King - 16 septembrie

B.B. King

The Thrill Is Gone odată cu trecerea în nefiinţă a Regelui Blues-ului. Chitaristul şi cântăreţul american, care a influenţat o generaţie întreagă de chitarişti rock, precum Eric Clapton şi Stevie Ray Vaughan, a murit la vârsta de 89 de ani în vila lui din Las Vegas, în urma unor complicaţii ale diabetului de tip 2 de care suferea încă din ’80. Însă două dintre fiicele lui, Karen Williams şi Patty King, au emis ipoteza că acesta a fost otrăvit, fapt pentru care poliţia a deschis o anchetă. Vizaţi au fost doi dintre asociaţii artistului, dintre care unul era avocatul care se ocupa de afacerile lui King. Numai că rezultatele autopsiei, testelor toxicologice şi neurologice au confirmat faptul că „domnul King a murit din cauze naturale“.

Ben E. King - 30 aprilie

Ben E KING

Cântăreţul american, o legendă a muzicii soul şi R&B, a închis ochii la 76 de ani, lăsând în urmă un repertoriu romantic valoros, din care cele mai cunoscute piese sunt There Goes My Baby, Save The Last Dance For Me şi evergreenul Stand By Me. De altfel, piesa Stand By Me, lansată în 1961, a continuat să fie interpretată în ultimii 50 de ani de generaţii de artişti din toate genurile muzicale, până în prezent fiind cunoscute peste 400 de versiuni ale acestei melodii. Nouă dintre ele au introdus-o în topul US Billboard 100, pe lista celor care au interpretat-o aflându-se nume celebre precum Led Zeppelin, John Lennon, Jimi Hendrix şi Bon Jovi, dar şi Muhammad Ali.

Bobbi Kristina Brown - 26 iulie

Bobbi Kristina Brown

În ianuarie, unica fiică a legendarei cântăreţe Whitney Houston cu artistul de rap şi R&B Bobby Brown a fost găsită fără semne vitale în reşedinţa ei din Roswell, Georgia. Ulterior, aflam că iubitul ei, Nick Gordon, şi un amic de-ai lor au descoperit-o în cadă, într-o scenă macabră care a semănat foarte mult cu felul în care a murit mama ei, decedată în urma unei supradoze de droguri în 2012. De altfel, după pierderea mamei sale, Bobbi Kristina a fost spitalizată de două ori, din cauza unor crize de anxietate, ceea ce făcea să pară că acest incident era o sinucidere. Însă administratorul averii lui Bobbi l-a indicat drept vinovat pe Nick, acuzându-l că i-ar oferit cocktail toxic care a adus-o în stare de inconştienţă şi ar fi băgat-o cu faţa în jos într-o cadă cu apă rece, fapt care i-a provocat distrugeri cerebrale ireversibile. Cert e că, după şase luni de comă, Bobbi Kristina a fost înmormântată alături de mama ei.

Jackie Collins - 19 septembrie

Jackie Collins

Scriitoarea britanică, ale cărei romane cu tentă erotică au inclus adeseori personaje plasate în vârful industriei de la Hollywood, a fost un personaj controversat încă de la debut, când volumul The World Is Full Of Married Men a fost interzis în Australia şi a fost catalogat de către romanciera Barbara Cartland drept „murdar şi dezgustător“. Asta n-a împiedicat-o pe sora mai mică a actriţei Joan Collins să-şi câştige notorietatea, cărţile ei fiind ecranizate, traduse în peste 40 de limbi şi vândute în peste 500 de milioane de copii. Din păcate, poveştile ei au tăcut brusc anul acesta, la 77 de ani, când Jackie şi-a dat ultima suflare în reşedinţa ei din Los Angeles, după o luptă cruntă cu cancerul mamar.

text: andreea enea, florentina iana, ioana alina avram, ana maria şimon. foto: guliver/rex features/getty images/splash news, hepta, instagram, facebook, e! television, toby hancock/ok! syndicationRecente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg