Nelson Mandela a murit

6 decembrie, 2013
cu sotia jpeg

Cel mai mare si important simbol al libertăţii, omul care a luptat toată viaţa pentru ţara lui şi drepturile oamenilor şi care a fost o inspiraţie, a murit ieri, 5 decembrie, în sânul familiei sale, acasă

Cel mai mare si important simbol al libertăţii, omul care a luptat toată viaţa pentru ţara lui şi drepturile oamenilor şi care a fost o inspiraţie, a murit ieri, 5 decembrie, în sânul familiei sale, acasă în Johannesburg. Fostul preşedinte al Africii de Sud a trăit până la vârsta de 95 de ani, decesul său survenind în urma unei infecţii grave la plămâni, care l-a ţinut spitalizat 3 luni şi apoi la pat, acasă, timp de 5 luni.

image

Primul preşedinte de culoare al Africii era într-o stare agravată, căci nu era capabil să se mişte din dormitorul său, având nevoie de un ventilator pentru a respira. Vestea morţii sale a fost transmisă televizat, de către preşedintele actual, Jacob Zuma: "Naţiunea noastră şi-a pierdut cel mai onorabil fiu. Prieteni, Nelson Mandela ne-a adus împreună şi împreună ne vom lua rămas bun de la el".

Şi cei de la Casa Albă au anunţat că Barack Obama va pleca spre înmormântarea lui Mandela, alături de alţi conducători ai lumii. Mai întâi, însă, a ţinut să ofere un omagiu: "A reuşit mai mult decât s-ar fi aşteptat orice om, iar astăzi s-a întors acasă. Nandela a transformat Africa de Sud şi ne-a sensibilizat pe toţi - călătoria sa de la a fi un prizonier la a ajunge preşedinte poartă promisiunea că oamenii se pot transforma în mai bine".

image

Oamenii din întreaga lume îi deplâng moartea, oferind flori în semn de tribut şi aprinzând lumânări în cinstea simbolului libertăţii care a luptat toată viaţa pentru ea.

FOTO REUTERSRecente pe Ok! Magazine

Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}