Nico și soțul ei și-au reînnoit jurămintele la biserică: ”25 de ani de când ne-am promis că ne vom iubi”

9 noiembrie, 2023

Nico și Laurențiu Matei alcătuiesc unul dintre cele mai solide cupluri din showbiz. Iar cei doi și-au celebrat nunta de argint ca la carte: și-au reînnoit jurămintele de căsătorie chiar în Biserică.

Nico și Laurențiu Matei jpg

Cântăreața a fost splendidă, într-o rochie roz pudrat. Artista a publicat imaginile inedite pe contul său de socializare, alături de o declarație emoționantă pentru soțul Laurențiu Matei: 

”Te simți norocos când îți petreci fiecare zi alături de cel mai bun prieten și te simți împlinit când cel mai bun prieten îți este și soț. Astăzi se împlinesc 25 de ani de când ne-am promis că ne vom iubi și ne vom respecta unul pe celălalt și iată-ne acum, din nou în fața Divinității, pentru a reînnoi promisiunile noastre. Îți mulțumesc, Laurențiu, pentru toata dragostea și grija pe care ne-o porți! La mulți ani nouă, dragul meu!”

Nunta de argint, cunoscută și sub denumirea de „nunta de 25 de ani”, este una dintre cele mai importante aniversări a căsătoriei din viața unui cuplu.

Un asemenea eveniment spectaculos necesita un un moment pe măsură. Iar cei doi nu au găsit nimic mai potrivit decât binecuvântarea din sânul Bisericii.

Nunţile de argint, de aur sau de diamant nu sunt nunţi sau cununii propriu-zise, scrie doxologia.ro. Ele nu repetă Taina Sfintei Cununii, ci se prezintă sub forma unei slujbe de mulţumire adusă lui Dumnezeu.

Soții nu se mai îmbracă precum mirii de altădată, ci pot să vină la biserică în hainele cu care vin în mod obişnuit la slujbe. Naşii e bine să fie tot cei de la Cununia din tinereţe. Dacă nu mai trăiesc ori nu pot fi prezenţi, Slujba se poate face şi cu alți creștini. Nu este nevoie de lumânări „de cununie”, ci sunt suficiente şi două lumânărele sau mai multe de la biserică. Nu este nevoie de „nuntaşi”, nici de petrecere costisitoare.

Soții vin la biserică şi preotul le oficiază „nunta” solicitată, adică slujba de mulţumire cuvenită. Fiecare familie are motive suficiente să mulţumească lui Dumnezeu după 25, 50 sau 75 de ani de căsnicie, mai arată sursa citată.

Slujba respectivă nu este o inovaţie în cultul ortodox. Rugăciunea însăşi este de trei feluri: de cerere, de mulţumire şi de laudă la adresa lui Dumnezeu. Slujba acestor „nunţi” face parte din rugăciunile de mulţumire.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg
Cosmin Natanticu   Antena 1 (4) jpg