Nicolai Tand şi Adrian Hădean au gătit pentru prânzul lui François Hollande cu Dacian Cioloş FOTO

14 septembrie, 2016
Nicolai Tand Francois Hollande Dacian Ciolos Adrian Hadean jpeg

Doi dintre cei mai talentaţi chefi de la noi au avut onoarea de-a pregăti ieri meniul pentru cei doi oficiali.

image

Nicolai Tand şi Adrian Hădean au pregătit un meniu din produse de sezon 100% româneşti, interpretate în stilul bucătăriei franceze.

“A fost o experienţă intensă, de care m-am bucurat enorm. Vă spun sincer, acum câţiva ani, când am ajuns la Paris şi lucram ca şofer pe ambulanţă, dacă cineva îmi spunea că într-o zi voi găti pentru premierul României şi pentru preşedintele Franţei, i-aş fi spus în mod clar că e nebun! Visurile chiar devin realitate atunci când munceşti şi eşti serios. M-am bucurat să pot găti cu produse româneşti şi să pot vorbi despre câte lucruri faine are ţara asta”, a declarat Nicolai Tand.

"Domnul Dacian Cioloş a dorit ca Nicolai şi cu mine să pregătim un meniu pentru prânzul oferit azi delegaţiei franceze conduse de preşedintele Franţei, domnul François Hollande. Am gătit şi servit un meniu de cinci feluri, împreună cu echipa restaurantului Diplomat. Mulţumim pentru ocazie, mulţumim pentru colaborare", a scris şi Adrian Hădean pe Facebook.

Nicolai Tand şi Adrian Hădean, alături de echipa lor de bucătari.

"Împreună cu preşedintele François Hollande, alături de cei doi maeştri bucătari Adi Hădean şi Nicolai Tand, care au pregătit dejunul oficial şi ne-au încântat azi cu arta lor minunată. O demonstraţie de haute cuisine à la roumaine, cu produse de sezon, 100% româneşti", a scris şi Dacian Cioloş pe contul lui oficial.

vezi aici toată desfăşurarea de forţe

Iată şi care a fost meniul:

- antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania. - peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci; - carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită; - desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie; - brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre; - vin alb: Solo quinta, Recaş; - vin roşu: Apogeum, Tohani; - vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.



Recente pe Ok! Magazine

Maria Popovici   Instagram  (1) jpg
Prințul William foto profimedia jpg
Monica Tatoiu la viața în pași de dans by Oana Ioniță   captură de ecran (4) png
Diana Munteanu foto OK Magazine Sorin Stana DSC 9931 (4) jpg
Chris si Dakota, Profimedia jpg
Lenny Kravitz, Profimedia (2) jpg
Angelina Jolie  Shutterstock jpg
Alexandru Ciucu la emisiunea La Măruță, cu Cătălin Măruță la Pro TV   captură de ecran (9) png
Andreea Esca, din nou la liceul pe care l a iubit enorm! Vedeta a îmbrăcat uniforma, Instagram (9) jpg
Gwyneth Paltrow  foto   Shutterstock jpg
Nicoleta Luciu la podcastul Mom cu Carmen Tănase   captură de ecran (1) png
Brad Pitt și Ines de Ramon la premiera mondială a filmului F1,16 iunie 2025, New York, Foto Jamie McCarthy, Getty Images pentru Warner Bros (5) jpg
Ana Ularu (1) jpg
Cher și fiul ei cel mic, Elijah Blue Allman   GettyImages 815901 jpg
David Beckham și Brooklyn de Ziua Tatălui jpg
Trăsăturile enervante ale zodiilor, foto Shutterstock jpg
ben affleck jennifer garner profimedia jpg
Lynda Carter, cunoscută ca Wonder Woman aka Femeia Fantastică   Profimedia jpg