Nicolai Tand şi Adrian Hădean au gătit pentru prânzul lui François Hollande cu Dacian Cioloş FOTO

14 septembrie, 2016
Nicolai Tand Francois Hollande Dacian Ciolos Adrian Hadean jpeg

Doi dintre cei mai talentaţi chefi de la noi au avut onoarea de-a pregăti ieri meniul pentru cei doi oficiali.

image

Nicolai Tand şi Adrian Hădean au pregătit un meniu din produse de sezon 100% româneşti, interpretate în stilul bucătăriei franceze.

“A fost o experienţă intensă, de care m-am bucurat enorm. Vă spun sincer, acum câţiva ani, când am ajuns la Paris şi lucram ca şofer pe ambulanţă, dacă cineva îmi spunea că într-o zi voi găti pentru premierul României şi pentru preşedintele Franţei, i-aş fi spus în mod clar că e nebun! Visurile chiar devin realitate atunci când munceşti şi eşti serios. M-am bucurat să pot găti cu produse româneşti şi să pot vorbi despre câte lucruri faine are ţara asta”, a declarat Nicolai Tand.

"Domnul Dacian Cioloş a dorit ca Nicolai şi cu mine să pregătim un meniu pentru prânzul oferit azi delegaţiei franceze conduse de preşedintele Franţei, domnul François Hollande. Am gătit şi servit un meniu de cinci feluri, împreună cu echipa restaurantului Diplomat. Mulţumim pentru ocazie, mulţumim pentru colaborare", a scris şi Adrian Hădean pe Facebook.

Nicolai Tand şi Adrian Hădean, alături de echipa lor de bucătari.

"Împreună cu preşedintele François Hollande, alături de cei doi maeştri bucătari Adi Hădean şi Nicolai Tand, care au pregătit dejunul oficial şi ne-au încântat azi cu arta lor minunată. O demonstraţie de haute cuisine à la roumaine, cu produse de sezon, 100% româneşti", a scris şi Dacian Cioloş pe contul lui oficial.

vezi aici toată desfăşurarea de forţe

Iată şi care a fost meniul:

- antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania. - peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci; - carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită; - desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie; - brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre; - vin alb: Solo quinta, Recaş; - vin roşu: Apogeum, Tohani; - vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.Recente pe Ok! Magazine

Disney   Becoming Karl Lagerfeld   Daniel Bruhl Theodore Pellerin (3) jpg
FotoJet Feli jpg
FotoJet Năstase jpg
George Clooney si Amal jpg
jennifer lopez ben affleck casa noua profimedia getty jpg
FotoJet Harper jpg
Mihai Morar Daniel Buzdugan jpeg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (6) jpg
FotoJet Demi jpg
Christina Applegate a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame FOTO Profimedia
Lady Gaga jpg
Smiley Simplu    Foto Petru Ivu 6 jpg
Andreea Marin, nașă de botez   FOTO Instagram jpg
banner Vero Caliman png
Jennifer Aniston, GettyImages (4) jpg
Urania Cremene și Florentina Fântânaru (4) jpg
Colaj ie La blouse roumanie jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la început de iunie 2024, Profimedia (1) jpg