Nicolai Tand şi Adrian Hădean au gătit pentru prânzul lui François Hollande cu Dacian Cioloş FOTO

14 septembrie, 2016
Nicolai Tand Francois Hollande Dacian Ciolos Adrian Hadean jpeg

Doi dintre cei mai talentaţi chefi de la noi au avut onoarea de-a pregăti ieri meniul pentru cei doi oficiali.

image

Nicolai Tand şi Adrian Hădean au pregătit un meniu din produse de sezon 100% româneşti, interpretate în stilul bucătăriei franceze.

“A fost o experienţă intensă, de care m-am bucurat enorm. Vă spun sincer, acum câţiva ani, când am ajuns la Paris şi lucram ca şofer pe ambulanţă, dacă cineva îmi spunea că într-o zi voi găti pentru premierul României şi pentru preşedintele Franţei, i-aş fi spus în mod clar că e nebun! Visurile chiar devin realitate atunci când munceşti şi eşti serios. M-am bucurat să pot găti cu produse româneşti şi să pot vorbi despre câte lucruri faine are ţara asta”, a declarat Nicolai Tand.

"Domnul Dacian Cioloş a dorit ca Nicolai şi cu mine să pregătim un meniu pentru prânzul oferit azi delegaţiei franceze conduse de preşedintele Franţei, domnul François Hollande. Am gătit şi servit un meniu de cinci feluri, împreună cu echipa restaurantului Diplomat. Mulţumim pentru ocazie, mulţumim pentru colaborare", a scris şi Adrian Hădean pe Facebook.

Nicolai Tand şi Adrian Hădean, alături de echipa lor de bucătari.

"Împreună cu preşedintele François Hollande, alături de cei doi maeştri bucătari Adi Hădean şi Nicolai Tand, care au pregătit dejunul oficial şi ne-au încântat azi cu arta lor minunată. O demonstraţie de haute cuisine à la roumaine, cu produse de sezon, 100% româneşti", a scris şi Dacian Cioloş pe contul lui oficial.

vezi aici toată desfăşurarea de forţe

Iată şi care a fost meniul:

- antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania. - peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci; - carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită; - desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie; - brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre; - vin alb: Solo quinta, Recaş; - vin roşu: Apogeum, Tohani; - vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg