Nicolai Tand şi Adrian Hădean au gătit pentru prânzul lui François Hollande cu Dacian Cioloş FOTO

14 septembrie, 2016
Nicolai Tand Francois Hollande Dacian Ciolos Adrian Hadean jpeg

Doi dintre cei mai talentaţi chefi de la noi au avut onoarea de-a pregăti ieri meniul pentru cei doi oficiali.

image

Nicolai Tand şi Adrian Hădean au pregătit un meniu din produse de sezon 100% româneşti, interpretate în stilul bucătăriei franceze.

“A fost o experienţă intensă, de care m-am bucurat enorm. Vă spun sincer, acum câţiva ani, când am ajuns la Paris şi lucram ca şofer pe ambulanţă, dacă cineva îmi spunea că într-o zi voi găti pentru premierul României şi pentru preşedintele Franţei, i-aş fi spus în mod clar că e nebun! Visurile chiar devin realitate atunci când munceşti şi eşti serios. M-am bucurat să pot găti cu produse româneşti şi să pot vorbi despre câte lucruri faine are ţara asta”, a declarat Nicolai Tand.

"Domnul Dacian Cioloş a dorit ca Nicolai şi cu mine să pregătim un meniu pentru prânzul oferit azi delegaţiei franceze conduse de preşedintele Franţei, domnul François Hollande. Am gătit şi servit un meniu de cinci feluri, împreună cu echipa restaurantului Diplomat. Mulţumim pentru ocazie, mulţumim pentru colaborare", a scris şi Adrian Hădean pe Facebook.

Nicolai Tand şi Adrian Hădean, alături de echipa lor de bucătari.

"Împreună cu preşedintele François Hollande, alături de cei doi maeştri bucătari Adi Hădean şi Nicolai Tand, care au pregătit dejunul oficial şi ne-au încântat azi cu arta lor minunată. O demonstraţie de haute cuisine à la roumaine, cu produse de sezon, 100% româneşti", a scris şi Dacian Cioloş pe contul lui oficial.

vezi aici toată desfăşurarea de forţe

Iată şi care a fost meniul:

- antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania. - peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci; - carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită; - desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie; - brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre; - vin alb: Solo quinta, Recaş; - vin roşu: Apogeum, Tohani; - vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.



Recente pe Ok! Magazine

 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (4) jpg
Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (5) jpg
Angie, GettyImages jpg
FotoJet (37) jpg