Nicolas Sarkozy a fost arestat

1 iulie, 2014

Fostul preşedinte francez a fost plasat în arest preventiv în această dimineaţă, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez.

Fostul preşedinte francez a fost plasat în arest preventiv în această dimineaţă, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez.

Nicolas Sarkozy urma să revină pe scena politică pentru a prelua conducerea partidului său, UMP (dreapta, în opoziţie), şi, cel mai probabil, să-şi anunţe candidatura pentru următoarele alegeri prezidenţiale.

Din păcate, însă, planurile sale au fost date peste cap de presupusa implicare a sa într-un dosar de trafic de influenţă. Practic, anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 a încercat, cu ajutorul avocatului său, Thierry Herzog (arestat de ieri), să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".

În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către Parchetul Naţional francez, anchetatorii vor să afle, de asemenea, dacă Sarkozy a fost informat în mod ilegal că a fost plasat sub ascultare.

Această măsură spectaculoasă, având în vedere că vizează un fost şef de stat, a fost decisă în septembrie, în altă anchetă, cu privire la acuzaţii de finanţare din Libia, de către fostul dictator Muammar Gaddafi, a campaniei sale în alegerile prezidenţiale din 2007, în urmă cărora a obţinut mandatul de preşedinte.

Sarkozy a mai fost anchetat anii trecuţi şi pentru că ar fi obţinut fonduri ilegale de campanie de la moştenitoarea imperiului L’Oréal, Liliane Bettencourt (91), abuzând de vulnerabilitatea şi de problemele ei mentale.

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg