Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare. Fostul preşedinte ale Franţei va purta o brăţară electronică

7 octombrie, 2021
3 nicholas sarkozy condamnat la inchisoare profimedia 0636892918 jpg jpeg

Unul dintre procesele care i-a blocat şansa de-a reveni la Palatul Élysée pentru un al doilea mandat s-a finalizat cu o condamnare ruşinoasă.

Deşi în România ceea ce a făcut fostul preşedinte francez nu pare prea grav, cheltuirea unei sume duble faţă de cea permisă în campania electorală, iată că justiţia din Hexagon l-a găsit vinovat pe Nicolas Sarkozy (66). El a primit o condamnare de un an pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012, în decursul căreia a cheltuit aproximativ 22,5 milioane de euro, de aproape două ori peste suma legală.

Culmea este că, în pofida efortului financiar şi a riscurilor juridice asumate, Sarkozy a pierdut atunci alegerile în faţa socialistului François Hollande. Şi, din culisele procesului, aflăm că fostul preşedinte ar fi ignorat două note de la contabilii săi, care avertizau despre problema banilor.

stanga
dreapta
3 nicholas sarkozy condamnat la inchisoare profimedia 0636892918 jpg jpeg

Procesul i-a dat mari bătăi de cap lui Nicolas Sarkozy, care a sperat că va putea reveni la Palatul Élysée pentru un al doilea mandat. Din păcate, aceasta nu este singura sa luptă cu justiţia. Acum şapte luni, Sarkozy a mai pierdut un proces, în care a fost acuzat de corupţie şi trafic de influenţă. Tribunalul a considerat că Sarkozy, şef al statului între 2007 şi 2012, a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate creat pentru a putea eluda limitele de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză, informează Agerpres.

Astfel,

, din luna martie, dintre care doi cu executare şi unul de arest la domiciliu, pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Sentinţa va fi executată sub un regim de supraveghere cu brăţară electronică, ceea ce înseamnă că fostul preşedinte francez nu îşi va petrece următorul an în închisoare. Oricum, e de aşteptat ca fostul preşedinte francez poate să facă apel.Recente pe Ok! Magazine

livia43 jpg
anca serea adi sina png
simona20 jpg
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
erol1 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
alberts30 jpg