Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare. Fostul preşedinte ale Franţei va purta o brăţară electronică

7 octombrie, 2021
3 nicholas sarkozy condamnat la inchisoare profimedia 0636892918 jpg jpeg

Unul dintre procesele care i-a blocat şansa de-a reveni la Palatul Élysée pentru un al doilea mandat s-a finalizat cu o condamnare ruşinoasă.

Deşi în România ceea ce a făcut fostul preşedinte francez nu pare prea grav, cheltuirea unei sume duble faţă de cea permisă în campania electorală, iată că justiţia din Hexagon l-a găsit vinovat pe Nicolas Sarkozy (66). El a primit o condamnare de un an pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012, în decursul căreia a cheltuit aproximativ 22,5 milioane de euro, de aproape două ori peste suma legală.

Culmea este că, în pofida efortului financiar şi a riscurilor juridice asumate, Sarkozy a pierdut atunci alegerile în faţa socialistului François Hollande. Şi, din culisele procesului, aflăm că fostul preşedinte ar fi ignorat două note de la contabilii săi, care avertizau despre problema banilor.

Procesul i-a dat mari bătăi de cap lui Nicolas Sarkozy, care a sperat că va putea reveni la Palatul Élysée pentru un al doilea mandat. Din păcate, aceasta nu este singura sa luptă cu justiţia. Acum şapte luni, Sarkozy a mai pierdut un proces, în care a fost acuzat de corupţie şi trafic de influenţă. Tribunalul a considerat că Sarkozy, şef al statului între 2007 şi 2012, a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate creat pentru a putea eluda limitele de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză, informează Agerpres.

Astfel,

, din luna martie, dintre care doi cu executare şi unul de arest la domiciliu, pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Sentinţa va fi executată sub un regim de supraveghere cu brăţară electronică, ceea ce înseamnă că fostul preşedinte francez nu îşi va petrece următorul an în închisoare. Oricum, e de aşteptat ca fostul preşedinte francez poate să facă apel.Recente pe Ok! Magazine

Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche   afis   Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea  şi Adda  jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg
FotoJet Amalia jpg
Haven Garner Warren, Jessica Alba și Honor Warren participă la proiecția Netflix, GettyImages jpg
Bridgerton foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez la absolvirea mezinului lui Ben, Profimedia (2) jpg
jennifer lopez si ben affleck 24 august7 jpeg
FotoJet Ben jpg