Nicolas Sarkozy: „Nu sunt vinovat“

3 iulie, 2014

Eliberat din arestul preventiv care a durat 15 ore, în timpul căruia a fost audiat de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fostul preşedinte francez crede că totul este pus la cale de adversarii lui politici.

Eliberat din arestul preventiv care a durat 15 ore, în timpul căruia a fost audiat de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fostul preşedinte francez crede că totul este pus la cale de adversarii lui politici.

După ce a ieşit de la audieri, Nicolas Sarkozy şi-a anunţat susţinătorii, via Facebook, că va acorda un amplu interviu posturilor Europe 1 şi TF1, în biroul său din Paris, în care doreşte să clarifice lucrurile.

„Am fost reţinut circa 15 ore. A existat o dorinţă de a mă umili prin convocarea mea sub statutul de reţinut, care nu este un statut normal“, a acuzat Sarkozy.

„Nu puteau să mă convoace simplu, pentru a răspunde la întrebările judecătorilor? Trebuia nepărat să am o întâlnire la ora 2.00 dimineaţa cu cele două doamne care m-au convocat?“, a spus el, pozând în victimă la fel ca şi bunul său prieten, fostul premier italian Silvio Berlusconi, care a fost şi el pus sub acuzare pentru fapte de corupţie.

Sarkozy a insistat că este nevinovat, iar acuzaţiile care i se aduc sunt „groteşti“.

„Nu am comis niciodată nicio faptă contrară principiilor republicane sau statului de drept. Nu am trădat încrederea nimănui“, a spus Sarkozy, inculpat pentru „acte de corupţie în formă activă“ şi trafic de influenţă. „Unde este traficul de influenţă? Unde este corupţia?“, s-a indignat fostul preşedinte francez.

El a acuzat-o de imparţialitate pe una dintre judecătoare, Claire Thépaut, subliniind că ea face parte din Sindicatul Magistraturii (SM), considerat a fi de stânga şi, cel mai probabil, cu misiunea de a-l decredibiliza şi de a-l scoate în afara scenei politice.

„Este oare normal că ei au ales (...) un magistrat care aparţine SM, al cărui obsesie politică este de a distruge persoana pusă sub acuzare?“, a adăugat Sarkozy.

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg