Nicole Kidman și secretul dureros de familie care o leagă de fostul ei soț, Tom Cruise

5 octombrie, 2024

Nicole Kidman trăiește o viață de vis alături de Keith Urban și cele două fiice ale lor, dar trecutul o bântuie. Fostul soț, Tom Cruise, nu-i dă voie să-și vadă copiii pe care i-au înfiat împreună. Actrița încă speră la o minune. 

Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg

Ai zice că Nicole Kidman (57) a tras lozul câștigător la loteria norocului. Are o carieră fantastică, un soț iubitor în persoana lui Keith Urban (56), cu care este căsătorită din 2006, și două adolescente frumoase, de 16 și 13 ani. Toamna aceasta este în lumina reflectoarelor cu filmul Babygirl, pentru care a luat premiu la Festivalul de Film de la Veneția, dar și cu miniseria Perfect Couple, de pe Netflix. Și totuși actrița ascunde o mare suferință. Puțini știu că, de fapt, are nu doi, ci patru copii.

Copiii îi sunt loiali tatălui, care i-a crescut după divorț

Într-una dintre cele mai întunecate și misterioase povești de familie de la Hollywood, Nicole a pierdut legătura cu Bella (31) și Connor (29), copiii adoptați împreună cu fostul soț, Tom Cruise (62). Starurile au divorțat în 2001, după 11 ani de mariaj, și, deși li s-a acordat custodie comună, cei mici au ales să rămână alături de tată în Los Angeles, nedorind să-și însoțească mama în tara natală a acesteia, Australia. Tot ce s-a întâmplat ulterior în familia destrămată rămâne o enigmă, ca orice lucru de care se leagă numele lui Tom Cruise, dar se crede că Biserica Scientologică, al cărui enoriaș de vază este actorul, a jucat un rol important.

Tom Cruise și Nicole Kidman GettyImages 51831323 jpg

„Între Nicole și copii încă există dragoste și respect, dar îi vede extrem de rar. Principala problemă este că aceștia sunt fideli Scientologiei, în vreme ce Nicole a părăsit biserica. Îi sunt loiali tatălui, care i-a crescut după divorț. Ea ar fi vrut să poate împărți custodia, însă nu s-a putut. Acum n-are de ales, trebuie să accepte că lucrurile stau cum stau, chiar dacă o doare foarte tare“, a explicat o sursă Heat Magazine.

Exact ca în cazul lui Katie Holmes, ce și-a salvat fiica de cult, Nicole Kidman ar fi fost atacată de biserică din toate părțile, însă povestea ei nu a fost cu happy-end, copiii devenind scientologi fervenți. De altfel, mulți consideră că în vreme ce Holmes a luptat pentru Suri din toate puterile, reușind să o smulgă din ghearele lui Tom și ale cultului, Kidman a abandonat repede lupta pentru Bella și Connor. Cert este că odraslele rămase lângă tată i-ar fi întors spatele lui Nicole, iar încercările acesteia de a se reapropia au fost sortite eșecului. Actrița a fost văzută ultima dată alături de ei în 2007, iar în anii ce au urmat a abordat foarte rar, cu mare precauție, subiectul în interviuri. Nu a luat parte la niciun eveniment important din viețile lor în ultimii aproape 20 de ani, iar în discursurile de mulțumire pe scenele marilor evenimente de la Hollywood își menționează doar familia întemeiată cu Keith Urban.

S-ar putea însă ca, în toată această eclipsă a emoțiilor, să se întrevadă o rază de speranță. Momentul declanșator a fost unul foarte trist pentru australiancă. Aflată recent la Festivalul de Film de la Veneția, unde a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, a aflat că mama ei, în vârstă de 84 de ani, a încetat din viață. În vârtejul suferinței, a avut parte, însă, de o surpriză neașteptată: copiii înfiați i-ar fi trimis un mesaj de condoleanțe. „S-a topit toată, nu mai primise un semn de la Bella și Connor de foarte mult timp. E trist că a fost nevoie de o dramă ca să se reconecteze, dar știe că mama ei ar fi fost fericită la gândul că moartea sa a readus copiii în sânul familiei“, a declarat o sursă a publicației Woman's Day, adăugând că australianca e dispusă să-și pună cariera pe pauză ca să reconstruiască relația pierdută. Un pas cu siguranță uriaș pentru actrița care în 2007 dezvăluia la show-ul TV GMTV: „Copiii mei nu mă striga mami. Nu-mi spun nici măcar mamă. Îmi zic Nicole, urăsc asta și le-am și zis.“.

„Tom este capul răutăților"

Situația este, însă, mult mai nuanțată, iar relația mama-copii mult prea complicată ca să poată fi restabilită peste noapte. Odată ce a părăsit Biserica Scientologică, la divorțul de Tom Cruise, blonda a devenit automat „persoană opresivă“, adică dușman al cultului. Copiii ar fi fost manipulați să-și urască mama dezertoare și să refuze orice comunicare cu ea. Lucru confirmat de o fostă scientoloagă, actrița Leah Remini, care a povestit un episod elocvent petrecut în 2006, după nunta lui Katie Holmes cu Tom. Aflată în mașină cu Bella și Connor, i-a întrebat dacă au mai vorbit cu mama lor, iar Bella a dat un răspuns șocant: „Nu, fiindcă n-am de ales. Mama noastră este o nenorocită de persoană opresivă“. Nicole nu a luat parte la nunta fiicei sale din 2015, de la Londra, deși pe atunci locuia în același oraș. Nu a luat parte nici la nunta fiului său, în 2019, unde nici măcar nu a fost invitată.

Bella Cruise
Bella Cruise

„Tom este capul răutăților, e literă de lege ce decide el. Connor nu iese din cuvântul lui, venerează pământul pe care calcă. În primul rând, nici măcar nu și-ar fi pus problema să o invite, din moment ce ea este văzută drept persoană opresivă de biserică. În al doilea rând, pur și simplu nu o vrea acolo“, dezvăluia o sursă Radar Online la vremea aceea.

În vreme ce Bella, de profesie designer vestimentar, îi dă like-uri din când în când pe Instagram mamei sale și continuă să-i poarte numele, Connor, membru de top al Bisericii Scientologice, fost copil-actor, folosește doar numele tatălui.

La nivel declarativ, copiii dau de înțeles că relația cu Nicole este una cât se poate de normală. „Nu-mi pasă ce spune lumea. Eu mă înțeleg bine cu mama, o iubesc foarte mult“, se apăra băiatul în 2014, în vreme ce Bella spunea în 2012: „E mama mea, o iubesc. E minunată. Ne vedem și vorbim uneori.“. Kidman, însă, a dat de înțeles într-un interviu WHO Magazine din 2017 că Biserica Scientologică i-a alterat relația cu copiii, lăsând totuși ușa deschisă pentru împăcare: „Mi-aș da viața pentru ei, sunt 150% sigură de asta. Sunt adulți, iau singuri decizii. Au decis să se dedice scientologiei, iar rolul meu, ca mamă, este să îi iubesc. Orice ar face copilul, trebuie să știe că îl iubești și vei fi mereu acolo. (…) Jobul nostru ca părinți este să oferim dragoste necondiționată.“.

Connor Cruise profimedia 0481564444 jpg

Pentru Kidman, traumatizată de problemele de fertilitate (n.r. al doilea copil cu Keith Urban a fost născut de o mamă-surogat), Bella și Connor au reprezentat cândva cea mai mare șansă a ei la fericire. Avusese o sarcină extrauterină la începutul căsniciei cu Tom Cruise, iar la finalul mariajului a suferit un avort. „M-am măritat foarte repede, de foarte tânără. Dar nu regret nimic, deoarece așa au intrat Bella și Connor în viața mea. Iar căsnicia a mers fantastic o lungă perioadă“, declara actrița retrospectiv în 2012, când deja își refăcuse viața alături de Keith Urban. Se zvonește că, spre finalul mariajului cu superstarul din Top Gun, telefoanele ei erau ascultate de scientologi, care doreau să se asigure că actrița trăiește în acord cu valorile lor.

Dar dacă ea s-a eliberat la timp de influența acestora, copiii săi au rămas îndoctrinați, sub atenta îndrumare a tatălui considerat nemuritor de către scientologi. Având în vedere că-și face singur cele mai periculoase cascadorii în filme, probabil a ajuns și el să creadă același lucru. Dar umblă vorba că în ultimii ani a devenit mai relaxat în ceea ce privește dogmele. Lucru vizibil din simplul fapt că a reînnodat prietenia cu David și Victoria Beckham, care au refuzat cândva invitația de a intra în Biserica Scientologică.

Cele două fiice ale lui Nicole cu Keith Urban: a doua și a treia din stânga pozei
Cele două fiice ale lui Nicole cu Keith Urban: a doua și a treia din stânga pozei

Detaliu ce nu i-a scăpat nici lui Nicole Kidman. „Ea a mai încercat de multe ori în trecut (n.r. să se apropie de copii), dar acum, văzându-l pe Tom mai relaxat cu scientologia, are speranțe mari. I-a dat curaj să vadă că a reluat prietenia cu familia Beckham, că i-a iertat. E pregătită să acționeze de cum va avea undă verde de la el“, a declarat o sursă Heat Magazine. Rămâne, totuși, de văzut în ce măsură s-a relaxat actorul, dat fiind că nu și-a mai văzut fiica biologică - care tocmai ce a renunțat la numele lui - din 2012.

Atâta vreme cât Biserica Scientologică îi controlează viața și alegerile lui Tom Cruise, dorința lui Nicole Kidman de a-și revedea copiii rămâne la stadiu de vis. Dar nu este o misiune imposibilă, de vreme ce Bella și Connor încep să facă pași, chiar dacă timizi, către ea.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

The Pussycat Dolls, Profimedia jpg
Angie, Angelina Jolie, Profimedia (1) jpg
Dr  Gabor Maté, Profimedia jpg
Transilvanian Ninja cu Alin Panc, Varul Sandel, Sandu Lungu, Diana Matei, Cornel Palade (3) JPG
alexia eram mario fresh jpg
Millie si Jake PNG
FotoJet Presedinti jpg
Angelina Jolie și Akala, Profimedia (2) jpg
Nicole Kidman si fiica sa Sunday Rose, Profimedia (6) jpg
George Soare și Andreea Esca jpg
Chef Joseph Hadad 2024   instagram (4) jpg
Prezentare Catalin Botezatu la Paris Fashion Week la hotelul Ritz   PR (33) JPG
Fiica lui Michael Schumacher, Gina Schumacher, s a casatorit cu Iain Bethke   Instagram jpg
Pamela Anderson, Profimedia (5) jpg
FotoJet Nicole jpg
Roxana Ciuhulescu nasa de casatorie    FOTO Stefan Marin (28) jpeg
Rebel Wilson și Ramona Agruma, Profimedia (6) jpg
Angelina Jolie premiera Maria, GettyImages (4) jpg