Nu s-a mai tuns de 36 de ani! Asha Mandela e femeia cu cel mai lung păr din lume. Podoaba capilară cântăreşte peste 20 de kilograme

10 februarie, 2021
7 femeia cu cel mai lung par din lume 1 jpg jpeg

Viaţa ei e diferită de a oricărei alte femei! Are 54 de ani şi de aproximativ 36 de ani nu şi-a mai tuns părul! Podoaba ei capilară a crescut atât de mult, încât, pentru unii, poate părea un chin, dar pentru ea e o fericire! A intrat şi în Cartea Recordurilor. 

Asha Mandela are 54 de ani şi e originară din Trinidad Tobago. Poate că numele ei nu spune multe, dar recordul pe care îl deţine cu siguranţă DA. Din 2008, Asha Mandela deţine recordul mondial Guinness pentru „cel mai lung păr din lume”. Povestea ei fabuloasă începe cu ani de zile în urmă. 

Avea aproximativ 29 de ani când a decis să nu îşi mai tundă deloc părul. „La început a fost mai mult o călătorie spirituală, nu avea nicio legătură cu un moft sau un stil la modă”, spunea Asha Mandela în 2013, citată de International Business Times. „(N.r. părul) Este viaţa mea. Să îl tai ar fi echivalentul unei sinucideri”, a mărturisit ea.

Acum, Asha Mandela locuieşte în Statele Unite ale Americii. Nu şi-a tăiat părul, podoaba ei capilară are o lungime de 17 metri, mai lung decât un autobuz, şi o greutate de 20 de kilograme. Fiind atât de greu, medicii au şi avertizat-o că s-ar putea să se confrunte cu grave probleme de sănătate.

"Doctorii cred că am coloana strâmbă din cauza greutăţii părului meu. Mai mult, există oameni care spun că o să mi se rupă gâtul la un moment şi voi ajunge să am spasme şi să fiu paralizată."

Pentru a-i fi mai uşor, Asha Mandela îşi prinde părul într-un anume fel şi îl cară într-un ham special. Nu vrea să îl rupă sau să îl subţieze.

1 femeia cu cel mai lung par din lume 5 jpg jpeg

S-a căsătorit cu un hairstilist

Are mare nevoie de ajutor atunci când trebuie să îşi spele podoaba capilară, aşa că şi-a găsit bărbatul pe care se poate baza şi care o înţelege perfect. Asha Mandela s-a căsătorit chiar cu hairstilistul ei în 2016, un bărbat din Kenya.

Femeia de 54 de ani deţine o afacere cu produse de îngrijire a părului. Aceasta, pentru a-şi curăţa părul, foloseşte până la şase sticle de şampon la o singură spălare. Durează până la două zile să-şi usuce părul care, ud, cântăreşte peste 25 de kilograme.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg