Nume ciudat, talente nebănuite şi un farmec nealterat. Richard Gere, la 68 de ani

31 august, 2017
5 richard gere jpg jpeg

Vă vine să credeţi sau nu, Richard Gere împlineşte astăzi fabuloasa vârstă de 68 de ani. N-aţi zice, ştim, căci nu-i arată şi nici nu-i simte, dacă e să ne luăm după faptul că este la fel de activ ca acum 50 de ani când câştiga o bursă sportivă la Universitatea din Massachusetts şi la fel de atrăgător ca pe vremea când filma ”Pretty Woman” cu Julia Roberts.  Ei bine, cu ocazia zilei lui de naştere, ne-am gândit să facem un top al curiozităţilor despre Richard Gere, acest colos al cinematografiei americane!

Mai 2017, alături de iubita lui, Alejandra Silva

Primul lucru interesant de ştiut despre el este faptul că la naştere, adică pe 31 august 1949, actorul a primit numele de ”Richard Tiffany Gere”. De ce ”Tiffany”? Pentru că acesta era numele de fată al mamei lui. Nu aţi ştiut asta, nu-i aşa?

Richard Gere, în tinereţe

Un al doilea lucru interesant de aflat despre el este faptul că-n 1967, când a terminat liceul North Syracuse, el a primit o bursă de şcolarizare la Universitatea din Massachusetts, studiind Filosofia.

image

Richard Gere a studiat învăţăturile Budiste Zen timp de şase ani, înainte de a călători în Nepal şi în India, şi de a deveni un practician al budismului tibetan.

image

Actorul şi-a folosit întotdeauna faima şi averea pentru a-i ajuta pe ceilalţi, fiind un filantropist cunoscut. El a călătorit în Honduras, Nicaragua şi El Salvador, prin anii `80, pentru a vizita taberele de refugiaţi. În cele din urmă a pus bazele fundaţiei Gere cu care a dat o mână de ajutor oamenilor din Tibet şi pentru a-l sprijini pe Dalai Lama.

Nu joacă neapărat după scenariu, fiindcă îi place să improvizeze. Într-unul dintre cele mai iubite filme ale sale, ”Pretty Woman”, Richard a decis s-o facă pe Julia să râdă, deoarece ea nu se simţea tocmai bine. Aşa se face că-n scena în care îi prezenta colierul spectaculos, Richard a închis carcasa fără s-o avertizeze pe Julia. Reacţia ei a fost perfectă, de aceea regizorul a decis s-o păstreze în film.

image

În acelaşi film, Richard apare cântând la pian. Surpriza nu e faptul că ştie să cânte la pian, ci că piesa interpretată e compusă chiar de el. Multi-talent!

A compus o piesă

Pe lângă talentele muzicale, Richard are şi unele sportive. El s-a antrenat din greu în Karate, folosindu-se de abilităţile sportive dobândite în şcoală, alături de maestrul Louis Gossett Jr. A aplicat toate cele învăţate în filmul său din 1982, ”An officer and a gentlemen”.

A învăţat karate

Şi mai are un talent ascuns! Ştie să danseze step. Richard s-a văzut nevoit să ia cursuri de dans pentru pelicula ”Chicago” (2002) şi a aflat că-i place la nebunie!

Ştie să danseze step

Cei îndrăgostiţi de pelicula ”An officer and a gentlemen” vor fi dezamăgiţi să afle că el şi Debra Winger nu s-au plăcut deloc. Lui Richard îi displăcea atât de tare, încât, în pauzele dintre filmări, cei doi nu vorbeau deloc şi nici nu stăteau unul în compania celuilalt.

Pe Debra Wing n-o suportaRecente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}