O imagine cât o poveste: Jane Birkin şi Brigitte Bardot, foste rivale devenite iubite

24 iunie, 2019
4 jane birkin main ok jpg jpeg

Două sex simboluri care dominau acei ani: Brigitte Bardot şi Jane Birkin. Iconuri pline de senzualitate care, aduse împreună în acelaşi pat, ar fi asigurat succesul unui film. La asta s-a gândit regizorul Roger Vadim şi planul i-a reuşit.

Ar fi trebuit să fie rivale, dar au făcut furori în drama erotică din 1973 regizată de Vadim, din care este şi această scenă. „Dacă Don Juan ar fi fost femeie” se cheamă filmul în care Brigitte interpretează un Don Juan feminin, care o seduce pe Jane Birkin în nişte scene ce au aprins imaginaţia multor bărbaţi. La acea vreme, Brigitte era fosta soţie a lui Vadim. Dar şi fosta iubită a lui Serge Gainsbourg, care la momentul filmărilor era marea iubire a lui Jane Birkin.

Ar fi trebuit să fie rivalitate între ele chiar şi pentru faptul că nemuritorul cântec „Je t'aime moi non plus”, pe care compozitorul Serge Gainsboug l-a cântat cu Jane, fusese, de fapt, compus pentru Brigitte Bardot. Cu ea l-a şi înregistrat în 1967, dar pentru că diva era încă măritată atunci (cu magnatul german Gunter Sachs), iar melodia ar fi fost dovada supremă a infidelităţii sale, acest duet în variantă iniţială a fost dat publicităţii abia în 1986. De altfel, se spune că Gunter ar fi aflat despre escapada soţiei şi ar fi cerut c-o falcă-n cer şi una-n pământ ca melodia să nu ajungă niciodată la public. Aşa se face că lumea s-a îndrăgostit iniţial de melodie în varianta Serge-Jane Birkin.

Cum de a acceptat, aşadar, Jane să filmeze atât de intim cu Brigitte? Birkin avea o atracţie pentru scandal şi controversă. Şi voia să dovedească – ei însăşi, lui Serge şi lumii întregi că nu se temea de comparaţia cu un sex simbol precum Brigitte. Şi mai era ceva... “Eram foarte intrigată de Bardot. Voiam să-i văd fiecare centimetru din trup, să văd dacă era pe cât de frumoasă îmi imaginam, ştiind că ea fusese în braţele lui Serge înaintea mea”, povestea Jane.

La filmări, Birkin şi-a depăşit gelozia. Culmea este, însă, că Gainsbourg a fost mai gelos - la gândul că seducătorul regizor Roger Vadim va vedea trupul dezgolit al iubitei lui. Amândoi erau extrem de geloşi. Pasionali. Temperamentali, iubirea lor fiind atent urmărită de presă. Odată, pe când se aflau în barul parizian Castel, enervată de faptul că Gainsbourg îi scotocise prin geantă, Brikin i-a aruncat cu o tartă în faţă, alergându-l apoi pe Boulevard St. Germain. După ce şi-a dat seama că reacţia ei a fost exagerată, Jane s-a aruncat în Sena. Pentru ca apoi să iasă gratios de acolo şi să plece spre casă – udă până la piele, dar mână-n mână cu Serge. “El era un fan al dramatismului”, îşi amintea ea într-un interviu despre cel cu care a trăit 12 ani de iubire, până în 1980, o relaţie din care s-a născut talentata actriţă Charlotte Gainsbourg.Recente pe Ok! Magazine

Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}