O nouă "declaraţie de dragoste" făcută României de către Charlie Ottley, britanicul care a realizat documentarul "Wild Carpathia" VIDEO

4 aprilie, 2020
1 charlie ottley poem pentru romania ministerul turismului 7 jpg jpeg

Jurnalistul englez s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră, iar asta se poate vedea şi în noul clip realizat pentru Ministerul Turismului.

Charlie Ottley (48), care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii. O serie prin care Charlie Ottley a făcut mai multă reclamă României peste hotare decât au reuşit toate guvernele de după 1990 - „Wild Carpathia“ a avut un mare impact peste hotare, audienţa cumulată în cele 110 ţări în care s-au difuzat documentarele ridicându-se la 100 de milioane de telespectatori.

„Timp de 15 ani am fost prezentator pentru canalul Travel, iar ulterior am făcut documentarele despre România. În acest parcurs am devenit conservaţionist. Am venit în România după ce, timp de 13-14 ani, am realizat seria de documentare Flavours of în Chile, Peru, Spania, Mexic, Africa de Sud, Scoţia, Grecia şi Columbia. Apoi, prietenul meu Paul Lister, care este de asemenea conservaţionist, mi-a spus că merge la un eveniment caritabil în România şi că ar trebui să văd cum arată peisajul. Mi-a zis: «Vei vedea cum arăta Scoţia acum 500 de ani, înainte să împuşcăm ultimul lup şi să distrugem pădurile.» Când am ajuns în România mi s-a părut că este incredibil de frumoasă. Mă simţeam ca în filmul Lord of the Rings. Şi este un ecosistem încă intact în mare parte, deşi pădurile sunt tăiate într-un ritm de aproape trei hectare pe oră şi nimeni nu investeşte în monumente şi patrimoniu, astfel că multe castele, sau zone precum Băile Herculane, se dărâmă sau sunt în ruine. Aşa m-am gândit să fac seria Wild Carpathia formată din câte un documentar dedicate fiecărei regiuni istorice", a povestit el pentru gentlemanscar.ro.

Britanicul a vizitat pentru prima data România în 2011, iar de atunci s-a hotărtât să-şi petreacă cea mai mare parte a timpului la noi în ţară. Aşa se face că Charlie Ottley, care scrie constant pentru Daily Mail, Food and Travel Magazine şi Vanity Fair, stă în România cam trei sferturi din an, închiriază locuinţe în diferite colţuri ale ţării, în ultima vreme preferând zona Branului.

Cea mai nouă "declaraţie de dragoste" făcută României de către Charlie Ottley este concretizată într-un poem filmat, realizat în colaborare cu Radu Pietreanu, ce a devenit ulterior un clip de promovare a ţării noastre preluat de Ministerul Turismului.

"România ne aşteaptă să o redescoperim de îndată ce aceste momente vor fi doar amintiri. Împreună susţinem turismul românesc!" este mesajul celor de la Ministerul Turismului, care au postat acest filmuleţ cu tot cu subtitrare.Recente pe Ok! Magazine

vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
INNA  WHITE7799 jpg
Riley Keough și Lisa Marie GettyImages 862165928 jpg
FotoJetLisa jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}