O nouă tragedie la Palatul regal britanic! Finul răposatei Regine Elisabeta a murit după ce s-a lovit violent la cap
Veste tristă pentru regali! Finul regretatei Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 79 de ani, în urma unei lovituri serioase la cap. Bărbatul i-a fost paj de onoare la încoronarea Maiestății Sale.

Lordul Charles O'Hagan a fost răpus de un traumatism cranian, anunță DailyMail.
Cunoscut conservator, bărbatul a fost deputat în Parlamentul European (PE) pentru Devon de două ori, din 1973 până în 1975 și din 1979 până în 1994.
Lordul Charles O'Hagan a murit la Spitalul Districtual North Devon din Barnstaple pe 23 martie, după ce a suferit un hematom subdural, se arată într-o anchetă deschisă în Exeter.
Lord O'Hagan - pe numele complet Charles Towneley Strachey O'Hagan - a fost al 4-lea baron O'Hagan și a trăit la Beaford lângă Winkleigh în Devon.
A slujit ca Paj de onoare regretatei Regine între 1959 și 1962, a fost căsătorit de trei ori și a fost membru al Camerei Lorzilor din 1961 până în 1999.
Încoronarea Reginei Elisabeta a fost una dintre cele mai impunătoare ceremonii regale ale secolului.
A ajuns pe tronul Regatului Unit la vârsta de 25 de ani, după ce tatăl ei George VI, s-a stins din viaţă la 6 februarie 1952. Ea se afla în Kenya în momentul morţii regelui şi când a revenit în ţară, era deja simbolic Regina Angliei.
Încoronarea sa a avut loc la 2 iunie 1953, la rugămintea lui Winston Churchill. Ceremonia a fost difuzată la TV, în ciuda faptului că Regina s-a opus vehement, din cauza timidităţii ei, pe care o moştenise de la tatăl ei. Cameramanii au avut ordin precis să nu o filmeze de aproape şi să nu prindă cadre în care chipul ei apare în prim plan.

Într-un documentar despre încoronarea sa, Regina Elisabeta a vorbit despre momentul în care a fost învestită, oficial, ca suveran al Regatului Unit. Ea a glumit despre cât de greu îi este să poarte coroana de peste 1 kilogram: „Norocul meu este că am aceeaşi formă a capului ca tatăl meu. Odată pusă pe cap, coroana stă fixă. Atunci când o porţi, nu te poţi uita în jos, spre foile cu discursul, pentru că greutatea coroanei ţi-ar putea rupe gâtul. Ţi-ar pica de pe cap. Coroanele au dezavantajele lor, dar în rest sunt destul de importante”. Coroana a fost realizată în 1937, cu ocazia încoronării lui George al VI-lea. Are 2,868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde şi sute de perle.

Foto: Profimedia