O prezentare generală a celor mai bune modele de pantofi de alergare

29 iulie, 2021
6 nike2 jpg jpeg

Fără nicio îndoială, este în prezent unul dintre cele mai populare tipuri de activitate fizică. Oricum, nu este de mirare, alergarea antrenează nu numai corpul, ci şi mintea.

Ai vrea să încerci ceva nou? Te gândeşti să te apuci de alergat, dar nu ştii ce echipament să alegi? Temperatura încurajează antrenamentul în aer liber, de aceea astăzi îţi vom spune ce să iei în considerare atunci când îţi cumperi încălţămintea de alergare şi îţi vom prezenta cele mai bune modele ale sezonului.

 

Ce înseamnă mai exact o încălţăminte bună?  – cele mai importante criterii de alegere a pantofilor de alergare

Tipul piciorului

În primul rând, modelul ideal se alege în funcţie de tipul piciorului, iar acest lucru se determină pe baza modului în care talpa intră în contact cu solul.

Putem distinge trei tipuri de mişcări ale piciorului:

  • neutră – la contactul cu solul, piciorul distribuie uniform greutatea corpului de la călcâi la degete, ceea ce înseamnă că mişcarea este efectuată corect în timpul alergării. Acest tip de picior este cel mai uşor de recunoscut când îl priveşti din spate - în cazul în care călcâiul este în linie dreaptă cu piciorul, iar greutatea este distribuită uniform pe călcâi, atunci avem de-a face cu o mişcare neutră. Pentru acest tip de picior se recomandă pantofi de alergare dotaţi cu amortizare fără stabilizator.
  • pronaţia – presupune mişcarea piciorului spre interior în timpul alergării, iar din cauza acestui lucru capacitatea naturală de a absorbi şocurile este redusă. În acest caz, cea mai bună alegere o reprezintă încălţămintea de alergare care oferă mai mult sprijin, pentru ca alergătorul să nu întoarcă prea mult piciorul spre interior în timpul activităţii fizice.
  • supinaţia – presupune mişcarea către exterior a piciorului; dacă pe durata alergării suprasoliciţi marginea exterioară a piciorului, înseamnă că te încadrezi în categoria persoanelor care au arcul piciorului înalt. Mişcarea de acest tip implică inevitabil şocuri foarte mari la ridicarea picioarelor, motiv pentru care în această situaţie se recomandă pantofii neutri cu amortizare maximă şi flexibilitate crescută.

 

Tipul de suprafaţă

Un alt lucru la fel de important atunci când vine vorba despre alegerea pantofilor de alergare este tipul de suprafaţă pe care va avea loc antrenamentul. Pe suprafeţele pavate, trotuare şi asfalt fac faţă cu succes pantofii sport cu amortizare ridicată şi stabilitate optimă, în timp ce pe cărările forestiere neasfaltate, drumurile montane şi terenurile denivelate îţi vine în ajutor încălţămintea cu talpă profilată care asigură o aderenţă corespunzătoare la sol.

 

Greutatea alergătorului

Achiziţionarea unui model specific de pantofi de alergare ar trebui să depindă, de asemenea, de greutatea corporală - cu cât greutatea corpului tău este mai mare, cu atât amortizarea ar trebui să fie mai puternică pentru a nu pune presiune pe articulaţii sau coloana vertebrală.

 

Brandul contează

Încălţămintea de firmă din portofoliul brandurilor Nike, adidas sau Puma este fără nicio îndoială o alegere inspirată. Se caracterizează nu numai prin execuţia de cea mai înaltă calitate şi designul interesant, ci şi prin tehnologiile inovatoare care garantează confort pe durata purtării, fapt datorită căruia fiecare antrenament devine o adevărată plăcere.

 

Cele mai bune modele de pantofi de alergare marca Nike

 

Descoperă adevărata revoluţie – pantofii sport Nike Revolution 5

1 nike jpg jpeg

Acest nume cu o sonoritate puternică nu este o întâmplare – este suficient să faci un singur pas în aceşti sneakerşi pentru a înţelege ce a avut în gând producătorul.

Branţul moale din spumă, aflat în interior, oferă confort maxim pe durata întregului antrenament, iar ţesătura uşoară şi respirabilă, din care a fost confecţionată partea superioară, asigură circulaţia corespunzătoare a aerului, iar în acelaşi timp garantează piciorului un suport adecvat datorită întăriturilor din zona călcâiului şi detaliilor de la exterior.

În cazul acestui model, o atenţie la fel de mare merită talpa exterioară din cauciuc care asigură o aderenţă optimă pe diferite tipuri de suprafeţe şi banda de rulare care are rolul de a sprijini mişcarea naturală a piciorului.

În ceea ce priveşte culorile, producătorul a pregătit variante potrivite atât pentru fanii combinaţiilor monocromatice, cât şi pentru iubitorii de pantofi coloraţi. Fiecare model în parte este decorat pe partea laterală cu simbolul Swoosh reflectorizant, care asigură vizibilitate după lăsarea întunericului.

 

Confort extraordinar – Nike Star Runner 2

Încălţămintea a fost creată pentru pasionaţii de alergare care apreciază caracterul practic şi designul deosebit.

Partea superioară a pantofilor sport Nike Star Runner 2 este confecţionată dintr-o combinaţie de material textil şi material sintetic cu structură mesh, motiv pentru care garantează circulaţia corespunzătoare a aerului şi menţinerea unui mediu optim în interior.

4 nike4 jpg jpeg

Acest model cu siguranţă va fi pe placul tuturor alergătorilor care caută o încălţăminte cu amortizare impecabilă – spuma moale şi căptuşeala din jurul gleznei, care nu irită pielea, asigură lejeritate şi confort, transformând fiecare pas într-o adevărată plăcere.

Modelul este prevăzut, de asemenea, cu talpă din cauciuc rezistent şi aderent. Datorită crestăturilor din talpă, încălţămintea se mulează perfect pe picior în timpul alergării.

 

Dă totul din tine - pantofii sport Nike Zoom Gravity

Pantofii sport marca Nike au fost creaţi pentru bărbaţii care vor să alerge mai repede şi să-şi depăşească limitele. Dinamism, aderenţă, tehnologii moderne şi design unic - toate aceste caracteristici descriu modelul Nike Zoom Gravity.

Partea frontală a încălţămintei Nike Zoom Gravity este completată de perna de aer Zoom Air, acoperită de talpa din cauciuc, care oferă picioarelor viteză, energie şi flexibilitate. Aceşti sneakerşi, fără nicio îndoială, vor fi pe placul fanilor amortizării excelente. Talpa intermediară din spumă asigură o stabilitate mai mare şi mai multă protecţie picioarelor.

Exteriorul din material tip plasă şi material sintetic, inserţiile transparente şi sistemul solid de înşiretare garantează un aspect deosebit.

Vezi cele mai noi colecţii de pantofi de alergare marca Nike pe 50style.ro

 

Cele mai bune modele de alergare marca adidas

 

Parcurge mai mulţi kilometri - alege pantofii sport adidas Runfalcon

Calitate înaltă a execuţiei, confort greu de egalat şi design interesant – aşa se caracterizează pantofii de alergare adidas Runfalcon. Datorită tehnologiilor care sporesc lejeritatea la fiecare pas, modelul va fi perfect atât pentru banda de alergare, cât şi pentru traseele din pădure.

Exteriorul este confecţionat prin combinarea materialului textil cu cel sintetic. Tehnologia Rip-stop este responsabilă pentru rezistenţa timp de mai multe sezoane la rând. Interiorul încălţămintei este realizat din material moale, fapt datorită căruia garantează o circulaţie corespunzătoare a aerului.

3 nike3 jpg jpeg

Modelul Runfalcon este completat de inserţiile sintetice, care oferă stabilitate şi suport la fiecare pas. Spuma uşoară EVA asigură o potrivire optimă pe picior şi amortizează cu succes şocurile.

 

Prevăzuţi cu tehnologii - pantofii sport adidas Novafvse

Încălţămintea pentru bărbaţi se distinge de celelalte modele prin tehnologiile folosite.

Partea superioară fără cusături este confecţionată din material respirabil tip plasă şi întărită de inserţiile din material sintetic, care garantează o potrivire optimă pe picior. În interior se află branţul antibacterian Ortholite, responsabil pentru menţinerea unui mediu proaspăt.

Talpa din spumă Cloudfoam amortizează cu succes şocurile. Talpa exterioară este completată de tehnologia Adiwear care transformă fiecare pas într-o adevărată plăcere. 

 

Pantofii sport adidas Sensebounce + M

Pantofii sport Sensebounce + M - un alt produs marca adidas dedicat bărbaţilor. Dacă îţi place să alergi prin oraş, atunci acest model reprezintă alegerea ideală pentru tine.

Încălţămintea iese în evidenţă prin partea superioară flexibilă şi garantează o potrivire optimă pe picior. Datorită spumei ultra-moale EVA  şi a sistemului de amortizare Bounce +, care se află în talpa intermediară, ai garanţia dinamicităţii şi a confortului la purtare.

Aderenţă optimă pe orice suprafaţă? Este posibil! Banda de rulare din cauciuc este prevăzută cu striaţii, motiv pentru care poţi fi sigur pe tine la fiecare pas, indiferent de suprafaţă.

 

O încălţăminte elegantă de alergare care să corespundă aşteptărilor tale? Vezi oferta noastră pe 50style.ro!

Ştii deja ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi încălţămintea de alergare şi ce modele sunt foarte populare în acest sezon, dar mai este un lucru important de făcut, şi anume să cumperi pantofii sport potriviţi!

Dacă eşti în căutarea unei perechi de încălţăminte moderne, confortabile şi originale, atunci răsfoieşte oferta magazinului online 50style.ro, în care găseşti o gamă largă de modele de alergare pentru femei, bărbaţi şi copii la preţuri atrăgătoare!

Vezi toţi pantofii de alergare disponibili în magazinul 50 styleRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}