O viaţă de film! Cum a ajuns Sophia Loren amanta bărbatului cu care se căsătorise. Viaţa a trimis-o şi în spatele gratiilor

31 martie, 2020
10 loren7 jpg jpeg

Dacă ţi s-ar fi întâmplat să o cunoşti în tinereţe nu te-ai fi gândit prea mult la ea. Era o fetiţă slăbuţă şi timidă, care nu comunica foarte mult. S-a născut la Roma, la 20 septembrie 1934. Tatăl său, Riccardo Scicolonem, era inginer de construcţii şi avea rădăcini nobile, iar mama, Romilda Villani, era profesoară de pian.

Perechea nu era căsătorită, iar relaţia nu a rezistat, aşa că Sophia Loren a ajuns să îşi vadă tatăl doar de trei ori în decursul timpului. Frumoasa brunetă a avut o soră, Maria, şi doi fraţi vitregi, Giuliano şi Giuseppe.

Romilda locuia împreună cu cele două fiice şi cu bunica lor într-un oraş mic şi sărac din Pozzuoli, aproape de Napoli. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial au parte de o perioadă grea, iar Sophia e rănită într-un atentat. Asta le determină să se mute la Napoli, la rude.

În timpul acelor vremuri vitrege, cele patru deschid un pub în sufrageria lor. Sophia aşeza pe mese şi spăla vasele, mama cânta la pian, Maria cânta, iar bunica făcea un lichior de vişine pe care îl vindeau. Sophia avea să spună la un moment dat că această parte a vieţii a făcut-o mai puternică şi pregătit-o pentru succesul de mai târziu.

4 loren5 jpg jpeg

La 14 ani, Sophia a câştigat concursul local de frumuseţe, iar la 16 a intrat în competiţia de la Miss Italia, unde a obţinut premiul „Miss Eleganza”. A început să aibă audiţii pentru prezentări la Roma, iar la 15 ani începe să îşi întreţină familia din salariul de model.

Treptat, obţine câteva roluri minore în filme şi aşa ajunge să îl cunoască pe regizorul Carlo Ponti, un bărbat cu 22 de ani mai mare decât ea. Povestea lor de dragoste merită, însă, un film la Hollywood.

Când Sophia a împlinit 23 de ani, cei doi s-au căsătorit, deşi mirele nu se separase de soţie. Divorţul era ilegal în acele vremuri în  Italia, aşa că au fost nevoiţi să îşi întrerupă relaţia. Sophia s-a complăcut în rolul de amantă, dar sentimentele lui Ponti pentru ea erau atât de puternice încât a decis să-şi schimbe cetăţenia pentru ca legătura lor să poată fi legalizată. S-a mutat în Franţa, a obţinut actele dorite, a divorţat şi s-a recăsătorit cu Sophia.

În următorii ani, Loren devine Femeia fatală. Cei mai mulţi dintre colegii cu care împărţea platoul de filmare erau obsedaţi de ea. Primea în mod regulat propuneri de la actori, deşi aceştia erau căsătoriţi de ani buni.

5 loren6 jpg jpeg

În 1962, Sophia Loren a câştigat un premiu Oscar. Aceasta nu a fost singura recompensă, deoarece are şi cinci Globuri de Aur. A apărut în peste 100 de filme şi emisiuni TV în cele şase decenii de actorie. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, iar „Empire” a clasat-o pe locul 25 pe lista cu cele mai tari vedete din istoria filmelor.

Cu toate astea, greutăţile nu au ocolit-o. În 1982 a petrecut 18 zile în spatele gratiilor pentru că evitase să îşi plătească impozitul. Deşi îşi dorea să fie mamă, Loren nu a putut concepe un copil multă vreme. A fost de două ori pe punctul de a-şi atinge visul, dar cele două avorturi spontane suferite au împiedicat-o. Când nu se mai aştepta, frumoasa brunetă a rămas însărcinată şi l-a adus pe lume pe Carlo Ponti Jr, dar nu s-a oprit aici. Eduardo este cel de al doilea fiu al actriţei. Sophia şi Ponti au fost căsătoriţi 41 de ani, până la plecarea lui în 2007, la 94 de ani.

Sophia nu s-a recăsătorit niciodată şi trăieşte cu amintirea acelui mariaj de poveste. Anul acesta, în septembrie, va împlini 86 de ani. A avut o viaţă extraordinară şi mărturiseşte că nu regretă nimic.Recente pe Ok! Magazine

Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique
Gwyneth Paltrow  sursa   Shutterstock jpg
carmen negoita nud jpg
Brian May facut cavaler de Charles jpg
Lindsay Lohan  si Bader Shammas   profimedia 0735561493 jpg
3 gabriela firea dubla aniversare pe litoral vacanta cu familia la mare 2 jpg jpeg
Alejandro Lococo ©Manuel Kovsca PSPC  DSC9139 Jan 31 2023 jpg
Bennifer la noua casă, Profimedia (1) jpg
Ashley Graham și Hugh Grant, Profimedia (1) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}