Oamenii lui Dan Diaconescu

19 octombrie, 2010

De după ’90 încoace, au fost vreo 5 şcoli de televiziune. Sunt din intuiţia pe care au avut-o nişte oameni în faţa mulţimii. Cea mai importantă şcoală de televiziune e cea a lui Sârbu. Următoarea e Tele 7 Abc. Cea a lui Paul Opriş, care a murit acum vreo 4 ani. Sau Mihai Tatulici, nu mai ştiu cine a fost important acolo. La Tele 7 ABC s-au construit Mihaela Rădulescu, Mircea Badea, Teo Trandafir sau Dan Diaconescu. Apoi mi s-a părut importantă cea de la Antena 1. Asta e ceva mai recentă. Sunt tentat s-o asociez cu Dan Negru. Poate greşesc.

Şi TVR a venit cu câteva personaje de televiziune teribile. Marina Almăşan, Tania Budi, Horia Brenciu sau Andreea Marin. Şi când părea că nimic nu se mai poate întâmpla, a inventat Dan Diaconescu câteva personaje pe care n-aş fi mizat niciodată, normal la cap fiind. În toate interviurile povesteşte euforic cum a otv-izat ţara. E uşor supralicitată ideea. De la Lazarus, la Mircea Stoian, toţi au aceleaşi caracteristici. Sunt nişte personaje autentice şi uşor dubioase. Dar au o altă determinantă importantă şi comună. Intră într-o fandoseală teribilă când vine vorba despre cel care i-a inventat ca personaje de televiziune. Ca aceştia avem o fătucă, Mihaela Moise e denumirea ei. Am făcut acum un interviu cu Botezatu şi-a venit şi ea să filmeze cu el pentru „Acces Direct“. E reporteră acolo. Nu există om cu ochii daţi peste cap mai tare ca fătuca asta când a venit vorba despre faptul că ne-am cunoscut la OTV. Asta mai demult, când lucram pentru o emisiune unde a fost nevoie să filmez un interviu cu Diaconescu.Dincolo de faptul că i se pare tot timpul că e mai importantă decât e, mă scoate din minţi ipocrizia asta.

Băi, oamenii ăştia erau nimeni în drum până când i-a chemat Dan la emisiuni! Rostul lor în public a început odată cu isteria românilor pentru personajele sale. Oamenii au început să voteze asemănarea. Era o intuiţie în spatele deciziei lor, că cei care le seamănă sunt şi cinstiţi. Au fost la un moment dat vremuri când nimeni n-ar fi validat un tâmpit sau o tâmpită la televizor. Apoi a venit Diaconescu şi i-a promovat pe toţi. Oamenii mulţi şi simpli o perioadă au votat şi în politică, şi în televiziune, asemănarea. Cred că se schimbă modificarea. Cam tot ce face Diaconescu are legătură cu intuiţia. E una dintre calităţile lui. Faptul că invitaţii lui sunt tot mai puţin ciudaţi e simptomul ideii că ăştia nu prea mai prind la public. Ţara s-a săturat de Naomi şi Nikite.Recente pe Ok! Magazine

Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}