Obsesia pentru albastru. Brigitte Macron versus Melania Trump la învestirea preşedinţilor

15 mai, 2017
melania, brigitte jpeg

Acum sunt amândouă Prime Doamne şi soţiilor unora dintre ce mai puternici oameni din lume - preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi cel al Franţei, Emmanuel Macron. Deşi la prima vedere par să nu aibă nimic în comun şi probabil că nu au stat niciodată faţă în faţă, pe Melania şi pe Brigitte Macron le leagă multe lucruri.

Duelul stilistic al soţiilor de preşedinţi.

În primul rând, faptul că sunt căsătorite cu doi şefi de stat, în al doilea rând că sunt unele dintre cele mai controversate Prime Doamne din istorie, tocmai din cauza poveştii din spatele mariajului, sau din cauza trecutul tumultuos. Melania Trump este un fost model şi are cu peste 23 de ani mai puţini decât soţul său, în timp ce Brigitte a fost profesoara de teatru a actualului său soţ şi, spre deosebire de Melania, ea are cu 25 de ani peste vârsta soţului.

Brigitte a purtat creaţiile unui designer francez, de la casa de modă Louis Vuitton.

Şi asemănările nu se opresc aici, căci Melania şi Brigitte şi-au câştigat locul pe lista celor mai elegante şi mai apreciate Prime Doamne din istoria contemporană. Concidenţă sau nu, atât Melania, cât şi Brigitte au purtat albastru la ceremonia de învestire în fotoliul de preşedinte al soţilor lor şi au fost foarte apreciate pentru alegerile stilistice făcute. Dacă despre Melania s-a spus că s-ar fi inspirat din stilul unei alte Prime Doamne iconice - Jackie Kennedy, alegând să poarte în marea zi un compleu în nuanţă serenity blue, cu o croială retro, creaţie Ralph Lauren, iată că soţia lui Macron a optat şi ea pentru o ţinută tot în nuanţe de albastru. Poate, cine ştie, această culoare îi va aduce noroc şi mai mulţi simpatizanţi, ca în cazul Melaniei.

Melania a purtat o ţinută semnată de o casă de modă americană - Ralph Lauren.

Dacă Melania a purtat un designer american, Brigitte a ales ca un designer autohton, francez, să îşi pună amprenta pe ţinuta sa la învestirea lui Emmanuel Macron. Aşa că a purtat din cap până în picioare creaţiile celui mai valoros brand de lux din lume, cu rădăcinile adânc înfipte în Franţa - Louis Vuitton. Ieri şi-a făcut apariţia oficială ca Primă Doamnă a Franţei într-un costum albastru serenity de la vestita casă de modă franzceză şi se pare că Brigitte Macron (64) s-ar fi putut inspira de la omoloaga sa din America în ceea ce priveşte ţinuta aleasă, deoarece outfit-ul seamănă izbitor de mult cu cel purtat de Melania Trump, şi ea comentată în ziua învestirii, din cauza alegerii unei ţinute asemănătoare cu cea purtată de o altă fostă reprezentantă a ţării, Jackie Kennedy.

A ales să poarte un costum bleu serenity, aceeaşi nuanţă purtată de Prima Doamnă a Americii la învestirea lui Trump.

Fosta profesoară şi actuala soţia a noului preşedinte ales al Franţei, Birgitte, a impresionat ieri, la marea învestire de la Palatul Elysée, într-o ţinută de excepţie. A purtat o rochie deasupra genunchilor, de altfel lungimea cu care ne-a obişnuit, perfect asortată la jacheta inspirată din paltoanele militarilor, cu două rânduri de nasturi, ţinută care a fost completată perfect de pantofii stiletto şi geanta de mână, ambele nude.

A purtat creaţiile Louis Vuitton chiar şi atunci când a venit vorba de geantă şi pantofi, ambele fiind nude.

Cea mai stilată apariţie de la început de săptămână este, fără îndoială, cea a lui Brigitte Macron de la inaugurarea soţului său, fiind cea mai elegantă doamnă de pe covorul roşu. La braţul soţului său, Prima Doamnă a Franţei a stat la braţul mai tânărului său soţ şi au fost foarte drăgăstoşi, au radiat de fericire şi, la un moment dat, chiar şi-au oferit un sărut memorabil.  Cert este că deşi are 64 de ani, Birgitte se îmbracă tineresc, dar într-un mod clasic, combinând piesele feminine cu cele mai sobre, pentru ţinute care să iasă din tipar. Stilul său simplu, pantalonii slim, fustele deasupra genunchiului şi jachetele structurate modern, în combinaţii de culori pale sau neutre fac din garderoba sa una de Primă Domană care îi face concurenţă mai tinerei sale omoloage Melania Trump.

Cât despre soţ, Preşedintele Franţei a purtat un costum clasic bleumarin, creaţie a unei companii de textile franceze, Jonas&Cie, care, conform Reuters, a costat doar 450 de euro. Costumul purtat de Brigitte este unul special creat pentru ea, cu această ocazie, chiar de către creatorul casei de modă Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière. Conform surselor, costumul şi accesoriile Primei Doamne au fost împrumutate.

Soţul său a ales un costum de la un brand nu atât de cunoscut, care a costat doar 450 de euro.

Foto: Getty Images, Arhiva OKRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg