Obsesia sânilor

10 mai, 2011

Ştirea nu e Roxana Ionescu dezbracată. Ştirea e Roxana Ionescu îmbrăcată. Cel mai greu de convins e să se îmbrace, nu să se dezbrace.

România e sub semnul sânilor. Sunt decisivi. Din exterior, părem proptiţi în treaba asta. Suntem ţara topless.Tabloidele la noi, mai mult ca oriunde, se bazează pe gagici dezbrăcate. Par tocmiţi în treaba asta. Trebuie să avem sâni. Eu spun că e la nivel de fixaţie, nu de business. sexul vinde, dar nu tâmp. Vinde într-o logică. Nu într-o fixaţie. O mare parte din cumpărătorii tabloidelor sunt dudui şi cucoane. Extrem de dezgustate de concurenţa pe care gagicile de pe prima pagină sau de pe a 5-a le-o fac. Dacă stabilim că sunt adresate bărbaţilor, stabilim că ăştia gesticulează onanist în viaţă. Îi jignim. Nicio problemă. Dar acest segment de public trebuie să fie mai mult decât onanist. Trebuie să fie într-o formă avansată de retard, pentru că sânii dezvoltaţi pe pagini întregi de ziar, bă, sunt aceiaşi de ieri şi de săptămâna trecută. Mai mult decât atât, sunt reviste de specialitate care se ocupă de această nişă: bărbaţii onanişti şi retardaţi în formă avansată. Deci logic pare contraproductiv. Cu toate astea, obsesia există.

Telenovela Narcisa sălbatică” părea un pretext sub care diverse dudui să-şi arate sânii. Întrebare: telenovela se adresează bărbaţilor sau femeilor? Femeilor sau cucoanelor? Să presupunem că vor să atragă şi segmentul de public masculin despre care am vorbit. Puţin după încheierea celebrei telenovele sunt filme serioase dedicate ăstora. Oricât de retarzi ar fi, nu pot sta să urmărească o telenovelă ca s-o prindă pe una 30 de secunde dezbrăcată din când în când. E dincolo de logică. La ”Dansez pentru tine” văd că s-a stabilit să li se vadă sânii tuturor. Concurente, prezentatoare, aplaudace. De câte ori au apărut sânii Roxanei Ionescu în public? Băi, mai des decât Roxana Ionescu! De ce suntem adânc interesaţi de sânii ei? Daţi un serach pozelor cu ea şi număraţi de câte ori apare îmbrăcată. Ştirea nu e Roxana Ionescu dezbrăcată. Ştirea e Roxana Ionescu îmbrăcată. Cel mai greu de convins e să se îmbrace, nu să se dezbrace.

De ce „întâmplător”, în focul dansului, i s-au văzut şi sânii Corinei? Pentru că acum ea promovează o imagine burlescă... marketing deci. Dar hai să găsim o explicaţie logică a freneziei sânilor la TV! Producătorii acestor emisiuni au speculat fixaţia tabloidelor pentru sâni. Cum i se vede uneia un pic de sân, cum o pun pe prima pagină, promovând gratis emisiunea. Şi închei cu o replică a lui Mândruţă despre pictorialul Oanei Zăvoranu. De ce nu a reacţionat Biserica? Pentru că prezenţa ei topless era atât de dezamăgitoare, încât atenţia se ducea inevitabil spre crucea de lângă. Nu doar mai importantă, dar evident mai interesantă.