Oficial! Cauza morţii lui Paul Walker este una şocantă

18 decembrie, 2013

Certificatul de deces al actorului Paul Walker, mort pe 30 noiembrie într-un accident de automobil, arată că moartea acestuia a survenit ca urmare a unui "efect combinat între rănile produse de traumatisme şi de arsuri"

Certificatul de deces al actorului Paul Walker, mort pe 30 noiembrie într-un accident de automobil, arată că moartea acestuia a survenit ca urmare a unui "efect combinat între rănile produse de traumatisme şi de arsuri", a precizat Biroul de Medicină Legală din Los Angeles.

Potrivit aceluiaşi document, starul american a ars de viu, la câteva clipe după impact, dar moartea sa a fost una rapidă. Certificatul de deces al lui Roger Rodas, şoferul automobilului 2005 Porsche Carrera GT în care se afla Paul Walker, precizează faptul că Rodas a murit din cauza unor traumatisme multiple, însă nu menţionează arsurile pe lista factorilor care i-au cauzat decesul.

Potrivit ambelor documente, publicate în premieră pe site-ul TMZ.com, cele două victime au murit foarte repede. Paul Walker şi Roger Rodas au murit pe 30 noiembrie, după ce automobilul în care se aflau a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. Actorul şi prietenul său participaseră cu puţin timp înainte la o gală de caritate organizată în beneficiul familiilor afectate de taifunul Haiyan care a devastat statul Filipine.

Rămăşiţele pământeşti ale celor două victime au fost identificate cu ajutorul radiografiilor dentare, întrucât trupurile lor suferiseră arsuri extrem de severe.

Autorităţile investighează în continuare cauza producerii accidentului. O serie de experţi confirmă că o serie de marcaje din plastic instalate pe şosea - denumite Botts' Dots - ar fi putut face ca automobilul condus de Roger Rodas să intre în acvaplanare şi să iasă de pe carosabil.