OK! Legende Diana Ross: La 70 de ani, e încă regina muzicii soul

25 iulie, 2014
mary wilson florence ballard si diana ross ab84999161 jpeg

Diva muzicii soul, Diana Ross, şi-a început cariera în anii ’60 ca solistă în trupa The Supremes. A continuat cu o carieră solo prodigioasă, vânzând peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Născută a doua din cei şase copii ai lui Ernestine, o profesoară de şcoală primară

Diva muzicii soul, Diana Ross, şi-a început cariera în anii ’60 ca solistă în trupa The Supremes. A continuat cu o carieră solo prodigioasă, vânzând peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.

Născută a doua din cei şase copii ai lui Ernestine, o profesoară de şcoală primară, şi Fred, un fost soldat din armata americană, Diana declara: „Am fost adusă pe lume într-o zonă din Detroit pe care o numeau ghetou“. Şi în timp ce lucra şi studia, tânăra Diana şi-a făcut timp pentru pasiunea ei, muzica, alăturându-se grupului local de doo-wop, The Primettes. Încurajate de succesul lor, au dat audiţie pentru casa de discuri Motown. Dar specialiştii, deşi impresionaţi de vocile lor, le-au recomandat să revină după terminarea liceului. La început, au înregistrat cu Lu Pine Records, iar un an mai târziu, după ce şi-au schimbat numele în The Supremes, au semnat cu casa de discuri Tamla. Diana mai avea un an până la absolvire.

Drumul lor către culmile succesului nu a fost unul uşor. La început şi-au câştigat chiar şi statutul deloc lăudabil de „trupa fără niciun hit“, printre alte vedete impresariate de Tamla Records. Dar s-au redresat neaşteptat odată cu lansarea melodiei Where Did Our Love Go. Şi dintr-o dată erau cea mai populară formaţie din grădina Motown, un „produs“ de export de succes, dominând toate topurile acelei perioade. Deoarece vocea ei era cea mai apreciată, patronul casei de discuri, Berry Gordy, a schim­bat numele formaţiei în Diana Ross & The Supremes.

image

Spre finalul colaborării ei cu celebra formaţie, tensiunile dintre soliste s-au intensificat, deoarece Diana începuse să înregistreze propriile single-uri, să aibă apariţii TV fără colegele ei, acestea fiind considerate mai mult backing vocals. Câţiva ani mai târziu a recunoscut că a suferit de anorexie din cauza vieţii pe care o ducea la acea vreme. În 1970, Diana şi-a lansat albumul solo de debut, urmat de altele foarte apreciate. Printre acestea şi LP-ul în duet cu Marvin Gaye. În paralel, Diana a luat şi calea cinematografiei, câştigând chiar şi un Glob de aur şi având o nominalizare la Oscar pentru întruchiparea personajului Billie „Lady Day“ Holliday. Pe perioada impresarierii ei de către Motown, aceasta a avut o aventură cu fondatorul brandului, Berry Gordy. Şi, în 1971, când s-a căsătorit cu impresarul Robert Ellis Silberstein, aceasta era deja însărcinată cu copilul lui Berry. Astfel, Rhonda Suzanne s-a născut şi a fost crescută de Robert ca fiind propriul său copil, ba chiar i-a dat numele lui de familie. Abia la 13 ani avea să afle care e adevăratul ei tată. Diana i-a mai oferit lui Robert încă două fete până la divorţul din 1977.

În 1985, cariera sa a fost revigorată odată cu hitul Chain Reaction, produs de Barry Gibs. Chiar în acelaşi an, ea avea să se căsătorească cu mogulul armator Arne Naess Jr., pe care l-a numit, mai târziu, dragos-tea vieţii ei. Cuplul a avut doi băieţi şi au fost căsătoriţi timp de 15 ani. Dar Arne a fost cel care a intentat divorţul. Urmă-torii ani au fost un coşmar. Lumea ei se năruia până într-acolo încât a fost arestată pe aeroportul Heathrow din Londra pentru că a strâns la piept un gardian, invocând că i-a întors „favorul“ după ce acesta a atins-o destul de intim. Un an mai târziu recunoştea că a fost internată la o clinică de dezintoxicare pentru dependenţa de droguri şi alcool. La scurt timp după ieşirea din clinică a petrecut două nopţi în arest pentru că a condus sub influenţa alcoolu­lui. După o pauză de doi ani, însă, Diana a revenit. Imaginea divei Motown a strălucit din nou şi continuă şi astăzi să o facă, aducând milioane de oameni la concertele ei. Şi nimeni nu o merită mai mult decât micuţa fată din Detroit care a muncit cât a putut ca să ajungă în vârf: „Nu poţi să stai cu mâinile în sân şi să aştepţi ca lumea din jur să-ţi îndeplinească visul“, spunea ea. „Trebuie să ieşi din zona de confort şi să lupţi pentru el“!

Foto: Diana Ross, împreună cu copiii ei

image

Foto: guliver/getty images/rex featuresRecente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg
nunta Denis Dragus si Vanessa Dragus cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook (6) jpg
Vocea României sezonul 12 png
Salma Hayek alături de mama sa Diana Jiménez Medina în 2015, Profimedia jpg
FotoJet J Lo biclă jpg
Kim Kardashian, Profimedia (6) jpg
Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg
FotoJet Păunescu jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg