Olena Zelenska i-a întors vizita lui Brigitte Macron la Paris. Ce au făcut Primele Doamne

14 decembrie, 2022

Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski apelează din nou la prietenia arătată de cuplul prezidenţial francez pentru un ajutor imediat pe timpul iernii pentru Ucraina.

Brigitte Macron si Olena Zelenska la Palatul Elysee Instagram (1) jpg

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a mers să-i ceară ajutor lui Brigitte Macron pentru reconstrucţia de spitale în această ţară în război şi pentru primirea copiilor ucraineni pentru tratament în Franţa.

După primirea făcută la Palatul Élysée, unde cele două Prime Doamne au discutat despre operaţiunea Cigogne, care a permis primirea de copii ucraineni ce suferă de cancer în Franţa şi despre cei 20.000 de copii şcolarizaţi în Franţa de la începutul invaziei ruse, Brigitte Macron a mers cu Olena Zelenska să-i arate o şcoală din arondismentul 3 din Paris, care găzduieşte copii din familii ce au fugit de război.

"Când Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței, și cu mine ne-am văzut la New York în toamnă, a lăudat imediat copiii ucraineni: cât de repede se adaptează la școlile franceze. Iar astăzi, doamna Macron mi-a propus să mă asigur de acest lucru și m-a invitat la o școală unde învață 8 copii ucraineni proveniți din familii de protecție temporară", a scris Olena Zelenska pe contul său de Instagram.

"Împreună cu Prima Doamnă și cu ministrul educației din Franța, Papa Ndiaje, am vizitat o școală locală. Aceasta este una dintre școlile care îi ajută pe copiii care nu vorbesc franceza să se adapteze și unde studiază copii de diferite naționalități. De asemenea, am avut o conversaţie plăcută cu școlarii ucraineni care studiază în trei insituţii locale, cu părinții și profesorii acestora. S-a discutat despre cum să facem ca integrarea în procesul de învățare în școlile francofone să fie și mai ușoară și ce putem face împreună cu guvernul francez. Apropo, Parisul a devenit primul oraș francez care a introdus studiul oficial al limbii ucrainene în școli. Sper că acesta este doar începutul cooperării noastre în această direcție, iar momentul în care vom deschide o școală franco-ucraineană cu drepturi depline nu este departe", a mai scris Prima Doamnă a Ucrainei.

"Îi mulțumesc doamnei Macron pentru grija personală cu care îi înconjoară în mod constant pe copiii ucraineni, fie că se întâlnește cu micii noștri pacienți oncologici abia coborâți din avion, fie că aici, la școală, vorbește cu elevii despre materiile lor preferate. Ca fostă profesoară, ea o face din inimă și copiii simt asta. Iar sinceritatea în a ajuta este cea mai valoroasă dintre toate pe care le primim în Franța."

"Cele două Prime Doamne se cunosc bine", a subliniat un consilier al lui Brigitte Macron, amintind că preşedintele Volodimir Zelenski efectuase în Franţa, în iunie 2019, una dintre primele lui vizite oficiale în străinătate după ce fusese ales preşedinte şi că cele două doamne s-au revăzut de atunci în mod regulat.

Olena Zelenska a profitat de prezenţa sa la Paris pentru a vizita Biblioteca Naţională, sediul UNESCO şi Muzeul Luvru.

FOTO: Instagram/contul oficial al Olenei ZelenskaRecente pe Ok! Magazine

Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg