Orlando Bloom a mers în Moldova pentru refugiaţi. Poveştile care l-au impresionat pe actor

25 martie, 2022
1 orlo jpg jpeg

La o lună de la începutul războiului, Orlando Bloom a mers în Moldova şi s-a întâlnit cu refugiţii din Ucraina.

Pe parcursul călătoriei de două zile, Bloom a vizitat un centru susţinut de UNICEF, în Palanca, sud-vestul Moldovei, unde femeile şi copiii se opresc pentru odihnă şi pentru a primi sprijin, după ce au trecut graniţa din Ucraina, în căutarea siguranţei.

„Am întâlnit o mamă şi pe cei trei copii ai săi. Mi-au spus că au fugit din Ucraina aseară, după ce casa vecinului lor a fost bombardată şi le-a fost prea teamă ca să mai rămână”, a afirmat Bloom. „Am fost îndurerat să văd această familie şi atât de multe altele trecând graniţa după lungi călătorii, cu doar câteva bunuri şi neştiind unde se va termina călătoria lor”.

De la începutul războiului, în 24 februarie, peste 1,8 milioane de copii au fugit din Ucraina, zeci de mii intrând în Moldova. Mulţi refugiaţi îşi continuă călătoria în alte ţări, în timp ce aproape 100.000 – jumătate dintre ei fiind copii – au rămas în Moldova, la familii care îi găzduiesc, la voluntari sau în centre pentru refugiaţi administrate de guvern.

Bloom a ascultat, de asemenea, şi trăirile copiilor de la centrul de refugiaţi Moldexpo din Chişinău, unul dintre cele peste 100 de centre din Moldova, unde refugiaţii pot dormi, accesa informaţii medicale şi juridice şi pot lua mese calde înainte de a-şi continua călătoria.

Actorul a rămas impresionat de cinci refugiaţi, care au fugit din Ucraina la începutul acestei săptămâni, neavând decât hainele cu care erau îmbrăcaţi şi o sumă mică de bani. După ce au sosit în Moldova , unde au petrecut cinci nopţi, o familie s-a oferit să-i găzduiască până când vor avea toate actele pentru a merge mai departe.

„Multe dintre familiile cu care am vorbit nu şi-au lăsat doar casele, ci şi şcoala, prietenii, apropiaţii  şi aproape toate bunurile pe care le au. Ca tată, nu îmi pot imagina suferinţa şi confuzia pe care trebuie să le simtă”, a adăugat Bloom.Recente pe Ok! Magazine

Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
oana roma 8 fb jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg
John Travolta jpg
Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE