Oscar 2017. Câştigătorii, discursurile şi momentele tari ale celei de-a 89-a ediţii!

26 februarie, 2017
Emma Stone GettyImages 645718024 jpeg

Cea de-a 89-a ediţie a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, California. Premiile Academiei Americane de Film, cele mai prestigioase distincţii din industria cinematografică, au recompensat, anul acesta, excelenţa în cinematografia anului 2016, în cadrul a 24 de categorii. Filmul ”La La Land” a fost cel care a condus lista câştigătorilor, adjudecându-şi şase trofee la categorii dintre cele mai importante, cum ar fi cel pentru ”cea mai bună actriţă în rol principal”, câştigat de Emma Stone, sau cel câştigat de Damien Chazelle, la categoria „cel mai bun regizor”. Momentul culminant a fost, însă, cel în care Warren Beatty a anunţat câştigătorul, de anul acesta, la categoria ”cel mai bun film”. Din nefericire, pelicula ”La La Land” a fost, iniţial, anunţată drept câştigătoare, ca mai apoi să se constate eroarea şi ca „Moonlight” să fie desemnat câştigătorul de drept la această categorie. Haideţi să vedem lista completă a câştigătorilor!

Cel mai bun film: ”Moonlight”

Câştigătorul categoriei ”cel mai bun actor în rol principal”

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck, ”Manchester By The Sea”

Emma a câştigat, anul acesta, primul Oscar din cariera sa.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone, ”La La Land”

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali, ”Moonlight”

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis, ”Fences”

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle, (La La Land)

Damien Chazelle, cel mai tânăr regizor câştigător al unui premiu Oscar

Cel mai bun scenariu original: ”Manchester by the Sea”

Cel mai bun scenariu adaptat: ”Moonlight”

Cel mai bun montaj: ”Hacksaw Ridge”

Cea mai bună imagine: ”La la Land”

Cea mai bună coloană sonoră: ”La La Land”

Cel mai bun film străin: ”Salesman” (Iran)

Cel mai bun cântec: ”La La Land” - City of stars

Cel mai bun lungmetraj documentar: ”O.J.: Made in America”

Cel mai bun film de animaţie: ”Zootopia”

Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Piper”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: ”The White Helmets

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: ”Sing”

Cel mai bun design de producţie: ”La La Land”

Cele mai bune efecte vizuale: ”The Jungle Book”

Cel mai bun make-up: Alessandro Bartollini, ”Suicide Squad”

Cele mai reuşite costume: ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Cel mai bun mixaj de sunet: ”Hacksaw Ridge”

Cel mai bun montaj de sunet: ”Arrival”

Update 07:05 Ultimul premiu al serii este Oscarul pentru cel mai bun film, adjudecat de pelicula ”Moonlight”. Din păcate, câştigul lor a fost umbrit de anunţul greşit al prezentatorilor, care au afirmat, iniţial, că ”La La Land” este filmul care pleacă acasă cu Oscarul.

Update 06:57 Leonardo DiCaprio urcă şi el pe scena Oscarurilor pentru a înmâna mult râvnita statuetă la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”. Emma Stone este cea desemnată de către membrii Academiei Americane de Film drept cea mai bună actriţă în rol principal. Este primul Oscar din cariera actriţei, şi cea de-a doua nominalizare. Emma aduce, aşadar, cel de-al şaselea trofeu Oscar filmului ”La La Land”, învingându-le la această categorie pe actriţele: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie) şi Meryl Streep (Florence Foster Jenkins).

Update 06:50 Brie Larson a revenit pe scena Oscarurilor, însă în calitate de prezentatoare, ea anunţând câştigătorul categoriei „cel mai bun actor în rol principal”. Oscarul, la această categorie, anul acesta, merge la Casey Affleck, pentru interpretarea magistrală din ”Manchester By The Sea”. Este primul Oscar din cariera sa, şi a doua nominalizare. Casey a reuşit să-l învingă pe favoritul Ryan Gosling.

Update 06:41 Halle Berry a urcat pe scenă pentru a anunţa cel mai bun regizor al acestei ediţii de Oscar. Damien Chazelle (La La Land) este cel mai tânăr regizor premiat cu un Oscar. La doar 32 de ani, Damien a reuşit să învingă regizori cu experienţă precum: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Kenneth Lonergan, (Manchester by the Sea), Barry Jenkins, (Moonlight). Este cea de-a cincea statuetă Oscar care merge la echipa #LaLaLand.

Update 06:33 Amy Adams a anunţat filmul ”Moonlight” ca fiind câştigător la categoria ”cel mai bun scenariu adaptat”. Este al doilea Oscar câştigat de echipa peliculei ”Moonlight”. Filmele ”Arrival”, ”Fences”, ”Hidden Figures” şi ”Lion” sunt cele care au fost nominalizate la această categorie, dar au ratat premiul.

Update 06:29 Ben Affleck şi Matt Damon au fost cei care au acordat Oscarul pentru ”cel mai bun scenariu original” peliculei ”Manchester by the Sea”. Acestea au fost filmele concurente: ”Hell or High Water”, ”La La Land”, ”The Lobster”, ”Manchester by the Sea”, ”20th Century Women”.

Update 06:18 Oscarul pentru cel mai bun cântec original merge tot la ”La la Land”. Este a patra statuetă adjudecată de echipa acestei pelicule.

Justin Hurwitz a urcat pe scenă pentru a-şi revendica trofeul Oscar pentru cel mai bun cântec.

Update 06:15 Cea de-a treia statuetă de aur câştigată de ”La La Land” este cea pentru cea mai bună coloană sonoră.

Update 06:05 Ryan Gosling şi Emma Stone au urcat pe scenă pentru a introduce momentul artistic al lui John Legend, unul dintre cântăreţii care au asigurat coloana sonoră a filmului ”La la Land”.

Update 06:00 Oscarul pentru ”cea mai bună imagine” merge la ”La la Land”. Este al doilea Oscar câştigat de această peliculă, primul fiind cel pentru design de producţie.

Update 05:36 Filmul ”Hacksaw Ridge” câştigă la categoria ”cel mai bun montaj”. ”Hell or High Water”, ”La La Land”, ”Moonlight” şi ”Arrival” sunt cele care au fost nominalizate la această categorie.

Update 04:58 Pelicula ”Toni Erdmann” a pierdut, din păcate, Oscarul în faţa filmului ”Salesman”, o producţie iraniană. Ada Solomon a fost cât pe ce să devină primul producător premiat cu o statuetă de aur. Cât despre trofeul la categoria ”cel mai bun film străin”, acesta n-a fost ridicat, regizorul Asghar Farhadi şi echipa sa alegând să absenteze de la această ceremonie, în semn de protest faţă de legea lui Donald Trump care interzice accesul în SUA  al imigranţilor din ţările musulmane.

Update 04:40 Mark Rylance, cel care a primit, anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, este cel care a înmânat trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, anul acesta. Viola Davis este actriţa care i-a convins pe membrii Academiei Americane de Film să-i acorde un Oscar pentru prestaţia din producţia ”Fences”. Este primul premiu Oscar din cariera sa, şi cea de-a treia nominalizare. Actriţele Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures), Michelle Williams (Manchester by the Sea) au fost cele cu care Viola s-a luptat la această categorie.

Viola Davis a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Update o3:47 Alicia Vikander a anunţat câştigătorul categoriei ”cel mai bun actor în rol secundar”. Mahershala Ali (Moonlight) este cel care a ieşit câştigător la această categorie, Jeff Bridges (Hell Or High Water), Lucas Hedges (Manchester By The Sea), Dev Patel (Lion), Michael Shannon (Nocturnal Animals) fiind cei care au pierdut în seara aceasta Oscarul. Acesta este primul Oscar din cariera actorului Mahershala Ali şi, totodată, primul Oscar câştigat de un actor de origine musulmană.

Este cel care pleacă acasă cu un Oscar, pentru interpretarea din ”Moonlight”. Mahershala Ali l-a învins pe preferatul Dev Patel la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar”.

Update 03:24 Emma Stone: ”Nu, Oscarul n-a fost pe lista mea de reuşite, dar este ca un vis pentru mine că s-a întâmplat asta.”

Emma e preferata de la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, graţie rolului din filmul ”La la land”.

Update 03:23 Mel Gibson, despre Hacksaw Ridge :”Pentru mine este flatant. Nominalizarea este un câştig pentru mine, nici nu mai contează dacă o să câştig.”

Update 03:11 Denzel Washington: ”Am fost suficient de deştept încât să aduc actori care au dat tot şarmul acestei producţii. Simt că anul acesta este al Violei Davis!”, despre ”Fences”.

Denzel e nominalizat la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”

Update 03:07 Damien Chazelle: ”Eu am vrut să fac ceva nu am mai văzut de mult, dar şi ceva contemporan. Am vrut să combin noul cu vechiul. Între ei este o chimie, o atracţie, nu se pot preface. M-am bucurat să lucrez cu amândoi la ”La la Land”. Se potrivesc e minune!”,  celebrul regizor despre Ryan Gosling şi Emma Stone.

Update 03:01 Nicole Kidman şi Keith Urban: ”Mă simt foarte bine. (...) Este o poveste de dragoste şi un exemplu pentru cei care au decis să adopte copii. Eu sunt adepta filosofiei <<Mergi acolo şi dă tot ce ai mai bun>>. Câteodată îţi iese, câteodată nu”, despre ”Lion”.

Nicole e nominalizată a şaptea oară

Update 02:55 Casey Affleck: "E un scenariu foarte bine scris. (...) Este unul dintre scenariştii mei preferaţi. Şi pe regizor îl iubesc. (...)", despre oamenii cu care a lucrat la pelicula "Manchester by the sea".

Casey este încrezător în şansele sale la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”

Update 02:53 Ryan Gosling: "Iubesc filmul. Ne-am simţit extraordinar de bine făcând acest film, dar nu vă daţi seama câtă muncă este în spatele acestui proiect. (...) Este foarte amuzant să lucrez cu ea. Se leagă un fel de legătură între noi, aşa că suntem fericiţi şi norocoşi că putem lucra împreună (n.r. despre Emma Stone)."

Ryan se luptă pentru primul Oscar din carieră

Update 02:46 Viola Davis: "Pentru că e puternică. E un rol feminin care te surprinde. Nu cred că există femeie să nu se regăsească în Rose. E un om lipsit de egoism (n.r. despre Denzel Washington).

Viola este nominalizată pentru rolul din "Fences", la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar

Update 02:43 Octavia Spencer: "În urmă cu un an, ştiam atât de puţine despre acest subiect. Sunt recunoscătoare că am primit un aşa scenariu. (...) Ştiţi ceva? Eu sunt atât de recunoscătoare că am avut şansa să lucrez cu actriţe atât de talentate. Sunt puţin înspăimântată, dar recunoscătoare!

Nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Update 02:31 Jessica Biel şi Justin Timberlake: "Sunt foarte încântată, ca orice altă femeie care are un partener care o să facă spectacol în această seară, de altfel. (...) Ceea ce mă inspiră cel mai mult în muzica mea este fiul meu. El a fost combustibilul meu."

Justin Timberlake va cânta pe scena Oscarilor la această ediţie

Update 02:24 Isabelle Huppert, nominalizată pentru rolul din "Elle", la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal": "Este o femeie care trece printr-o situaţie dramatică. (...) Am vrut acest rol. Personajul este o femeie care are foarte mult echilibru în ea, dar, în opinia mea, ea este o femeie care vrea să se descopere.

Eleganţă franceză. Isabelle, înainte de ceremonia de decernarea a premiilor Oscar.

Update 02:12 Dev Patel, despre rolul din pelicula "Lion": "Mă simt minunat în această seară! A fost destul de dificil să obţin acest rol, m-am luptat, a trebuit să-mi las părul să crească, mi-am schimbat accentul. A meritat oricum!"

Dev, nominalizat la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", despre rolul său în Lion.

Update 02:05 Aşteptarea a luat sfârşit! Gala premiilor Oscar a început! Celebrităţile păşesc pe covorul roşu înainte ca ceremonia Oscar să-nceapă. Chrissy Teigen şi John Legend sunt printre primele vedete care şi-au făcut apariţia la Teatrul Dolby.

John Legend va avea un moment artistic în această noapte.

În această noapte, se decernează cele mai prestigioase premii din cinematografia mondială: premiile Oscar. Ajunsă la cea de-a 89-a ediţie, gala de decernarea a mult râvnitelor statuete de aur va avea loc la Teatrul Dolby, din Los Angeles, şi va fi prezentată de actorul de comedie şi realizatorul de tak-show Jimmy Kimmel.

image

Jimmy se află pentru prima dată în postura de prezentator al premiilor Oscar, preluând ştafeta de la actorul de comedie Chris Rock, cel care a găzduit ediţia de anul trecut al acestor premii. Actorii americani Matt Damon, Jennifer Aniston, Selma Hayek şi Meryl Streep se numără printre cei care vor înmâna statuetele câştigătorilor, de anul acesta, ai premiilor acordate de Academia Americană de Film.

La acest moment, două persoane ştiu deja la cine vor merge mult râvnitele statuete. Este vorba, desigur, despre cei care numără voturile exprimate de membrii Academiei American de film. Martha Ruiz şi Brian Culinan sunt cei în cauză, care vor şi purta faimoasele serviete în care se ascund plicurile cu numele câştigătorilor premiilor Oscar.

Cei doi sunt însărcinaţi să poarte cele 24 de plicuri cu câştigători către Dolby Theatre, cu puţine timp înainte de începerea galei. Plicurile sunt predate prezentatorilor galei Oscar cu doar câteva secunde înainte de anunţarea efectivă a câştigătorilor. „Este un secret mare şi important. Realitatea este că există un secret pe care îl păstrăm pentru totdeauna şi anume cine a ieşit pe locul doi”, a declarat Brian Cullinan.Recente pe Ok! Magazine

Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}