Oscar Pistorius faţă-n faţă cu justiţia: ce reacţie a avut

5 martie, 2014

Mult aşteptatul proces al atletului sud-african a început în Pretoria, la un an şi o lună de la moartea iubitei lui, Reeva Steenkamp. Cum a reacţionat Oscar la ascultarea tuturor detaliilor despre noaptea în care Reeva a fost ucisă?

Mult aşteptatul proces al atletului sud-african a început în Pretoria, la un an şi o lună de la moartea iubitei lui, fotomodelul Reeva Steenkamp. Cum a reacţionat Oscar la ascultarea tuturor detaliilor despre noaptea în care Reeva a fost ucisă?

Din ceea ce s-a văzut în sala de proces, Oscar a fost atât de zguduit de rememorarea acelei nopţi încât şi-a acoperit urechile... Sportivul şi-a menţinut poziţia, declarându-se nevinovat şi continuând să afirme că era un intrus în baia casei în care locuia cu Reeva. În cea de-a doua zi de proces, lucrurile s-au complicat pentru Pistorius, vecina lui, Estelle Van Der Merwer depunând mărturie că a fost trezită din somn de o ceartă foarte zgomotoasă între cei doi, care durat circa o oră. Aceasta spune că a auzit o femeie ţipând şi apoi patru focuri de armă, între care s-au mai auzit câteva ţipete. Avocatul apărării susţine că va demonstra că acele ţipete nu puteau fi ale Reevei, care nu ar mai fi fost capabilă să scoată niciun sunet după ce a fost împuşcată în cap. Acesta a fost momentul în care Pistorius şi-a acoperit capul cu mâinile... La fel a făcut şi când s-au citit toate detaliile despre glonţul care i-a fost fatal Reevei.

Este pentru prima dată în Africa de Sud când părţi ale unui proces sunt transmise live la televizor - partea audio fiind în totalitate disponibilă. Varianta oficială nu îi este deloc favorabilă lui Oscar: procurorii spun că acesta a plănuit crima şi ar fi ucis-o pe Reeva după o ceartă. De partea cealaltă, campionul paralimpic, care are ambele picioare amputate de când avea doar 11 luni, se apără, declarând că în acea noapte de 14 februarie 2013, totul a fost un accident: el şi-ar fi împuşcat din greşeală iubita, pentru că a confundat-o cu un intrus. Dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premeditare, Oscar riscă închisoarea pe viaţă.

Foto: WENNRecente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}