Oscar Pistorius, recurs la condamnarea sa la minimum 15 ani de închisoare

13 ianuarie, 2016
Oscar Pistorius Is Convicted Of Culpable Homicide Of Girlfriend Reeva Steenkamp jpeg

Se pare că fostul olimpic paraplegic nu doreşte sub nicio formă să îşi accepte sentinţa (încă) neoficială de minimul 15 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, de 14 februarie 2013.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, a căzut în dizgraţie după ce crima săvârşită a oripilat întreaga lume. Starul sportului e ameninţat cu minimum 15 ani după gratii pentru că a împuşcat-o de mai multe ori pe iubita sa în propria casă din Pretoria, din Africa de Sud, în baie, motivând că ar fi crezut că e un intrus după uşă. Atletul a fost eliberat pe cauţiune luna trecută şi aşteaptă sentinţa definitivă în aprilie. Până atunci, avocaţii lui Pistorius caută să facă apel, iniţiind deja documentele necesare recusului la Curtea Constituţională.

Oscar Pistorius, devastat de lungul proces de condamnare

“Am înaintat actele la Curtea Constituţională astăzi, rugându-i să ne permită apelul”, a declarat Andrew Fawcett, avocatul atletului paraplegic pentru Associated Press. În acte, oficialii legali sunt acuzaţi că “nu au acţionat legal şi constituţional” când au schimbat verdictul în decembrie, anul trecut, din ucidere din culpă şi crimă.

Reeva Steenkamp avea 29 de ani când a fost ucisă de iubitul ei

Momentan, Oscat Pistorius este arestat la domiciliu în casa unchiului său din Waterkloopf, Africa de Sud.

Pe Pistorius îl aşteaptă minimum 15 ani de închisoare

FOTO GETTY IMAGES